Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zapomenutá detektivka se Svatoplukem Benešem v hlavní roli se soustředí na ty neduhy minulého režimu, které bylo povolené glosovat - hlavně rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví a nedovolené podnikání. Kriminalisté zde přijdou na stopu nezákonných machinací v pohostinství, zahraničním hostům jsou dokonce nabízeny sexuální služby... Mládeži přístupný příběh se však odvíjí líně, nenápaditě, důraz klade na přemíru tupě přednášených dialogů, které nahrazují akci i napětí. (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (48)

Zazie 

všechny recenze uživatele

Detektivka o tom, jak si zaměstnanci jednoho pražského hotelu přivydělávali provozováním nelegální agentury s erotickými službami. Film je přes zdánlivě lechtivý námět velmi cudný, Olga Schoberová je na cestě za klientem oblečenější než dnešní ženy a dívky v létě a divák by ani ji ani ostatní slečny nemohl podezírat, že se budou ve vypůjčeném bytě s pánem věnovat něčemu jinému než konverzaci. Film má jednu vadu, ale na detektivku dost podstatnou: postrádá napětí a nudí. A to se v Československu v 60. a 70. letech dokázaly natočit slušné detektivky. A jeden plusík za roztomilou epizodní postavu Egypťana v podání Jureje Herze. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Snímek nám tu ukazuje jak se dělala prostituce za minulého režimu. Jenže policajti na to přijdou. Jako prostitutka tu zaujme krásná Olga Schoberová. Pak už tu jen sledujeme vyštřování kdo za tím vším stál máme tu tři podezřelé, ale taky dvě vraždy a ppouze jeden z nich to mohlo udělat.To , že jsou vinni všichni je jasné, ale vrah je jen jeden. Další z těch zapomenutých filmů. Celkem pohodová kriminálka , která staví hlavně na dialozích než na akci. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá krimi, v níž je na počátku odhaleno nepovolené podnikání prostřednictvím nabízením sexuálních služeb. Hlavní podezřelý, hotelový recepční Alexej, je však za záhadných okolností zavražděn. Vyšetřováním zločinu mnohem závažnějšího než kuplířství je pověřen kapitán Roháč a jeho skupina. B. Šmída v roli hlavního kriminalisty předvedl vynikající, snad svůj životní výkon, ostatní zástupci zákona byli však sotva průměrní. Skupina podezřelá ze spáchání vraždy, to jest ředitel hotelu noblesní E. Dubský, kadeřník S. Beneš a číšník S. Fišer se snaží všelijak zahladit stopy nejprve od důkazů týkajících se poskytování se sexuálních hrátek, ale poté jim dochází, že policie jde po vrahovi. Neodolatelně klidný B. Šmída na závěr nařídí rekonstrukci činu, přičemž vyjde najevo, že všichni muži měli stejnou šanci onen čin spáchat, avšak v napjaté chvíli se pravý pachatel neprozřetelně odhalí. Uznávám, že film poněkud postrádá napětí a spád, avšak během jeho sledování jsem se nenudil a nebýt jistých okolností, řadil bych ho k průměrným. V malé ale výrazné roli sexuálně nevybitého Egypťana se objevil i známý režisér J. Herz a jeho závěrečný výstup s kapitánem, byl hodně povedený. Zbývá dodat, že jednu z kněžek lásky hrála O. Schoberová a neboť samotné obsazení této krasavice automaticky zvyšuje hodnocení o stupeň, hodnotím toto Tomanovo krimi poměrně vysoko. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálka, ve které se trio zločinců snaží zahladit stopy, dřív než policie během vyšetřování vraždy jejich parťáka přijde na jejich nelegální podnik. Podle zdejších komentářů v tom lidem chybělo napětí a nudili se. Já ten problém tedy nemám. Naopak mi přišlo fascinující, jak se všechno zamotává, mezi hlavními aktéry roste paranoia a do konce pořádně nevíte, který ze dvou možných vraždil. Nemluvě o tom, že rekonstrukce zločinu, byť si myslím, že zvrat v jejím závěru se dal vyřešit zajímavěji, rozhodně napínavá je. A Juraj Herz jako chlípný Egyptan Sálim tomu vládne. Za mě super. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Netypická detektivka, v níž sledujeme téměř pořád aktivitu podezřelých a doufáme, že VB ve skrytu bdí. No samozřejmě, že bdí, takže se po utahaných dialozích tria Beneš, Dubský a Fišer, u kterých nevíte, zda jsou myšleny vážně, ci jako vtip dočkáte lehce povedené rekonstrukce, při níž zaklapnou dveře a rádobydůkazy na pachatele a je konec. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama