Reklama

Reklama

Legenda o "1900"

  • Itálie La leggenda del pianista sull'oceano (více)
Trailer

Obsahy(1)

V jednom z prvních dnů nového století nalezl Danny Boodman, pomocník z kotelny, na palubě zámořské lodi Virginian, novorozeně chlapce a rozhodl se dítě skrýt v tajemných prostorách podpalubí. Posádka lodi malého vždy nazývala 1900. Chlapec rostl a již v první třídě v sobě objevil zázračný talent při hře na klavír. Dokázal hrát přirozeně procítěně, fascinoval všechny cestující. Kapitán se proto rozhodl ponechat chlapce na palubě lodi, aby bavil první třídu. O 30 let později se neúspěšný muzikant Max setkává v jednom zaprášeném hudebním obchodě se starou nahrávkou překrásného jazzového piana. Dozvídá se, že to hraje 1900 na palubě lodi Virginian a je rozhodnut stůj co stůj zjistit, jaký byl jeho další osud. Dozvídá se však, že loď Virginian je určena k demolici. Max, jat zvláštní předtuchou, spěchá do přístavu a na poslední chvíli demolici zabrání. Než dojde ke konečnému zničení lodi, chce Max ještě naposledy slyšet tu zázračnou hudbu a setkat se s legendou 1900... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Film je to úchvatnej a dávám bez váhání 4*, to jo. Ale dvě výhrady bych přesto měl: Na konci spadl řemen a finále je úplně zoufalý. Mě by nevadilo to, že hlavní hrdina (SPOILER) na tý lodi zůstane a umře. Ale způsob, jakým je to podaný, kolik se kolem toho nakecá a bohužel ty poslední dia/monology jsou napsaný divně. Možná je to tou divadelní hrou, kdoví, zda to není doslova opsaný odtamtud. No a zadruhý - má-li to bejt dokonalá filmařina, jak někteří jásají, pak tam - jistě, jen podle mýho názoru - nemá co dělat slovní balast ve formě vyprávění. Film má vyprávět obrazem. Nevadí mi trocha třeba na úvod a na závěr filmu, ale pomáhat si tím tak masivně, jak to činí Tornatore v tomhle opusu, zdá se mi bejt nešťastným.

Killik

Killik (hodnocení, recenze)

Ani nevím, čím mě tenhle snímek tak dostal, ale když jsem se do něj zakoukal prvně, neměl jsem naneštěstí čas jej dokoukat a vychutnal jsem si ho asi až rok poté. Samotná myšlenka ve filmu je celkem prostá, ale zpracování je v některých scénách (především v piánovém souboji) naprosto dokonalé. Skvělá hudba, dobře zpracovaný příběh. Bohužel konec mě příliš nenadchnul, ale to jenom proto, že jsem si ho přál jinak :)

zlattucky

zlattucky (hodnocení, recenze)

Vynikajúci film o klavíristovi, ktorý mal talent od boha a srdce.... neni čo dodať! :-))

Dr.Brown

Dr.Brown (hodnocení, recenze)

Užasný film, který stojí za to vidět, zvláště pro klavíristy. Jde jenom souhlasit že vyvrcholení filmu je v okamžiku souboje mezi klavíristy. Je zde velice dobře vIdět správna taktika. A vynikající klavíristický um.

lebowski

lebowski (hodnocení, recenze)

Na Imdb uvedeno 120 min na dvd, doma to mám 125, stejně jako to šlo v televizi

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Renton: Hm. Taky si rád poslouchám soundtracky... :-/ . . . Ale raděj nic...

Raddius

Raddius (hodnocení, recenze)

Já jsem se bavil po celou dobu. A nakonec k titulkům zahrál Roger Waters s Van Halenem, mno.. není to skvělé?

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Dle IMDb - 2,35:1 - 165 min. - - - pro našince s laskavou péčí zmrdů z ČT2 - 4:3 - 125 min. Jako bonus čudlácký rádobyartistický dablink. Má to vůbec cenu? . . .

tulen

tulen (hodnocení, recenze)

Do poloviny to vypadalo celkem zajimave, postupne to zacalo nudit a koukal jsem do konce uz jen proto, abych se ujistil, ze lod neopustil. Film i hudba byly prilis melodramaticke a sladkobolne ... ke konci uz toho bylo proste moc. Pro mne ten film byl zklamanim i v tom, ze neprinesl zadnou myslenku. O cem to cele bylo, to nevim. Mel byt o hudbe ? Ta ale ve filmu nijak skvela nebyla, takovy bezny "holywoodsky" sladak. Virtuozita hlavniho hrdiny byla nahrazena zrychlenim a dalsimi firlmovymi triky a vyznela dost nepresvedcive ... Muj vysledny dojem - fantom parniku :-) A podobne zklamani jako stejne melodramaticke Tenkrat v Americe ...

Reklama

Reklama