Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden ze starších kousků od hororového mistra Guillerma del Tora. Dostal jsem se k němu až teď. Moc mi to ale jako horor nepřipadalo. Děj se odehrává v sirotčinci na konci 30. let ve válkou zmítaném Španělsku. Občas se tu dějí podivné věci. Chlapci ovšem drží pospolu. Touha po zlatě způsobí rozkoly mezi místními, což vyústí v tragédii. Chlapci jsou na všechno sami a musí si s touto situací poradit. I s drobnou pomocí ducha. "Měl jsem ho zabít." ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

del Toro se mi soustavně snaží dokázat, že Španělsko v době politických veletočů v první polovině dvacátého století nejenže bylo velmi krušným obdobím, ale také takže že se stalo semeništěm prapodivných patvorů a jiných nelidských entit. A stejně jako v (ne)pokračování v podobě Fauního Labyrintu mu to jde na výsost skvěle, pravda, že scénář je podivuhodně brakovitým, ale del Toro s ním skvěle pracuje, navíc je příjemným překvapením i to, že se nebojí porušit některé zaběhlé zásady (_(_)- spoiler -(_)_) jako například naprosto chladné odpravení dětských životů bez mrknutí oka a patetických scén na mrtvá tělíčka, což působí v pravdě depresivně. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je jeden z mála režiséru co i z průměrného, až béčkového námětu je schopný natočit slušný a napínavý horor, který je navíc skvělé odvyprávěný, což v moderních hororech je docela rarita. Mladí herci byli vybráni dobře a svojí úlohu zvládli na jedničku. Jako každý film od del Tora tak i Princ bez království je vizuálně a hudebně dokonalý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už o Faunovom labyrinte som si myslel, že je to nič moc, ale záver mal aspoň myšlienku. Tu som márne na nejakú čakal, žiadne prekvapenie, pointa je celá o jednom pomstychtivom utopencovi. Počul som, že niektorí diváci sa rozplývajú nad vizuálnou stránkou a kamerovým spracovaním. Nestačím sa diviť, čo už ľudia vychvália, aby sa tvárili ako experti. Pre mňa môže mať film vizuál trebárs aj Pána prsteňov, ale keď je to raz veľká nuda, nebudem sa falošne vznášať. Film je sklamaním, o horor nejde ani zďaleka, ale poteší tých, ktorí radi predstierajú inteligenciu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Otevřený konec, válka, děti, mrtvé děti, násilí, svině, která snad ani nemůže být člověkem a "něco", co se nachází kdesi mezi nebem (popřípadě peklem) a zemí. "Princ bez království", nebo chcete-li "Ďáblova páteř", zkrátka propojuje vše, co máme na del Torovi tak rádi a výsledkem je úhledný balíček, který nedopadl vůbec špatně. Přesto doporučuji spíše geniální "Faunův Labyrint", prvního "Hellboye" nebo "Sirotčinec" (spolupodílel se, nerežíroval).;-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillermo del Toro pracoval na filmu dlouhých šestnáct let. (TylerGage)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)

Reklama

Reklama