Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Tomco 

všechny recenze uživatele

z mojho pohladu je hlavnym nedostatkom tohto inak vobec nie zleho filmu nesurodost zanrov. jednoducho mi nesedi na jednej strane dramaticka zlozka, kde sledujeme vojnou zdevastovane osudy ludi, prepletana prvkami hororu. a prave ta minimalistickejsia hororova zlozka je na tom o dost lepsie. preto mi je obzvlast luto, ze prave strasidelna cast filmu, ked maly (skvele demonicky vyzerajuci) santo pobehuje po chodbach, prevaluje krcahy s vodou, strasi decka, nedostala viac priestoru. obdobne (nie velke) sklamanie na mna dolahlo po torovom faunovom labyrinte - skvele fantasy pasaze vs. rozporuplna (ciastocne nudna) dramaticka cast. 70% ako vysitych. za hellboya ma vsak toro u mna este stale velke sympatie. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Guillermo del Toro, Antonio Trashorras, David Muñoz | Hudba: Javier Navarrete | Produkcia: Guillermo del Toro, Pedro Almodóvar | Distribúcia: Warner Sogefilms A.I.E. (Spain), Sony Pictures Classics (US) | Štúdio: Canal+ España Good Machine | Rozpočet: 4.5 miliónov $ | Tržby: 9,459,000 $ || ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl každý horor takový jako je tento tak bych ten styl měl i rád. Opravdu jeden z mála hororů, který má příběh, atmosféru a je správně ponurý. U řady scén jsem se bál a to se u většiny hororů říct nedá, jelikož už nemají ani čim zaujmout. Tenhle je pravým opakem a zřejmě zůstane i takovým malým unikátem. Guillermo del Toro je dobrý režisér a zde to potvrdil tím jak nádherně natočil tento film. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už o Faunovom labyrinte som si myslel, že je to nič moc, ale záver mal aspoň myšlienku. Tu som márne na nejakú čakal, žiadne prekvapenie, pointa je celá o jednom pomstychtivom utopencovi. Počul som, že niektorí diváci sa rozplývajú nad vizuálnou stránkou a kamerovým spracovaním. Nestačím sa diviť, čo už ľudia vychvália, aby sa tvárili ako experti. Pre mňa môže mať film vizuál trebárs aj Pána prsteňov, ale keď je to raz veľká nuda, nebudem sa falošne vznášať. Film je sklamaním, o horor nejde ani zďaleka, ale poteší tých, ktorí radi predstierajú inteligenciu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

del Toro se mi soustavně snaží dokázat, že Španělsko v době politických veletočů v první polovině dvacátého století nejenže bylo velmi krušným obdobím, ale také takže že se stalo semeništěm prapodivných patvorů a jiných nelidských entit. A stejně jako v (ne)pokračování v podobě Fauního Labyrintu mu to jde na výsost skvěle, pravda, že scénář je podivuhodně brakovitým, ale del Toro s ním skvěle pracuje, navíc je příjemným překvapením i to, že se nebojí porušit některé zaběhlé zásady (_(_)- spoiler -(_)_) jako například naprosto chladné odpravení dětských životů bez mrknutí oka a patetických scén na mrtvá tělíčka, což působí v pravdě depresivně. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillermo del Toro pracoval na filmu dlouhých šestnáct let. (TylerGage)
  • Film byl nominován na cenu Goya Award za nejlepší kostýmy a speciální efekty. (Chatterer)
  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)

Reklama

Reklama