Reklama

Reklama

Roh Gondoru

  • angličtina Horn of Gondor
Trailer

Obsahy(1)

Po vpádu divokých hord Balchotu se Gondor ocitá na kraji porážky. Vládnoucí správce Cirion upíná svoji naději na sever, k polozapomenutému národu Pánu koní. Podaří se rytíři Borondirovi předat Cirionovo poselství? Fanouškovský film Roh Gondoru vznikl v České republice a zobrazuje méně známou kapitolu z Tolkienova světa, zasazenou 500 let před děj Pána Prstenů. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je doplním ostatní, jde o případ, kdy ambice a nadšení pro věc nezastínily filmařské dovednosti, a vznikl tak velice solidní fanfilm, pokud ne nejlepší, pak rozhodně jeden z nejlepších z Tolkienova světa. Velmi kvalitní kamera i zvuk, šermířská choreografie také rozhodně patří k tomu lepšímu, co se ve fanfilmech dá nalézt (i když souhlasím s DaViD´82, že The Knight of Hope je přece jen zase ještě o laťku výš, jakož i jiné práce od Adorea Olomouc). A hlavně, má to skvělou "prstenovskou" atmosféru (kterou třeba Hobit navzdory nebo právě pro svůj obří rozpočet už neměl). P. S. Kéž by třeba současné české pohádky vypadaly aspoň trochu takhle. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci tentokrát poněkud opomněli příběh (který byl tak silnou devizou předchozího počinu). Přitom přes krátkou metráž je film dostatečně dlouhý, aby plnokrevné vyprávění unesl - ne jen pár za sebe poskládaných scén (kůň - les - roh - bitka - konec). Na druhou stranu má Roh Gondoru všechnu tu úžasnou jacksonovskou atmosféru, která chyběla Hobitovi, a hudba je naprosto fenomenální (včetně přesahů do Shora). ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny fan filmík o tom, ako Gondor hľadá Pánov koní a prosí ich o pomoc. Cirion s Eorlom ako čitatelia vedia a ako sa ukáže aj vo filme, uzavrú dohodu a za to, že im jazdci prišli na pomoc im Cirion daruje územie Calenardhon, ktoré je neskôr známe ako - Rohan. Na to, že je to fan film je to pekne natočené, fajn kamera, súboje a aj kostýmy. Príbeh síce plochý a jednoduchý, ale na rozhraní necelých dvadsiatich minút pre fanúšikov stredozeme a taktiež pre ľudí, ktorý sú dodnes nedotknutý knihami, určite príjemný doplnok. 65% - 3* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sleduji nesmírně zajímavý Youtube kanál Digladior Borka a Zdenála a Pán pratenů je srdcovka, takže jsem měl od tohoto kraťase velmi vysoká očekávání, která bohužel zůstala spíše nenaplněna. Za vinu bych to dával nejspíš nízkému rozpočtu. Jediné, na co se mi zde hezky koukalo byl šerm. Bohužel ho bylo poměrně málo. Celý kraťas na mě působil zvláštně, místy až směšně, když jsem viděl hordu skřetů o 4 členech, či v závěru, jak s velkou slávou přijeli po zatroubení na roh 3 borci na koních. [55 %] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně krásná epizodka ze světa Středozemě sází na báječné záběry podzimní české krajiny a ozbrojenou potyčku několika postav. Atmosférická připomínka prastarých příběhů, kdy rozsáhlé lesy poskytovaly úkryt, ale současně samy ukrývaly nejedno tajemství. Souboje uvěřitelné, obraz krajiny podmanivý. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V „Nedokončených příbězích“ stojí, že o Borondirovi elfové složili píseň „Jezdec poslední naděje“, v sindarštině „Rochon metestel“. Autoři filmu se rozhodli tuto píseň opravdu složit – zazní při závěrečných titulcích, ovšem v quenijštině, jazyce Vznešených elfů. Tento jazyk byl shledán jako zpěvnější. (Zdroj: Šimon Pešta)
  • Příběh vychází z knihy „Nedokončené příběhy“, která byla vydána po Tolkienově smrti. (ČSFD.cz)
  • Balchota měl původně hrát český MMA zápasník a bratr režiséra Viktor Pešta. Kvůli tréninku v USA se však natáčení nemohl zúčastnit. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama