Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neměcké seriály nemá vůbec smysl sledovat, všechny jsou stejné. Takže: Hrdinský, dokonalý a morálně bezúhonný policista s nějakým parťákem (chlap, baba, pes, ...), problémy s vedením na velitelství, kolegové, kteří vždy podrží a do toho idealistické domácí prostředí a vše vždy dobře končí a s úsměvem. Jeden díl velmi smutný (smrt T. Morettiho) byl z těch nejlepších, všichni dokázali, že umí hrát. Proto škoda všech těch ostatních dílů... * za to, jak je ten pes šikovnej, ale kurva, to co dělá Rex, nedokáže žádnej, nikdy! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jako kreslená variace by možná tolik nevynikla do očí bijící tupost vyšetřovatelského sboru. Rex je tak přehnaná postava, že divák záhy nabude pocitu, že pejsek promluví a tím definitivně pošle vysloužilé detektivy do důchodu. Dalším kamenem úrazu je mimořádně primitivní casting Rexových "pomocníků". Osciluje to od mírně zakomplexovaného a znuděného fízla (Moretti), k agilnímu poldovi s bouchačkou Amerického ražení (Burkhard). U nich navíc prudí na zabití tragický vysloužilec Stockinger (tragéd dostal časem dokonce vlastní seriál, naštěstí jen krátce). Prostě nevím, případy jsou stejné úrovně jako u dalších Německých kriminálek a posilovat hodnocení díky hafanovi a housce v každém díle nehodlám. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Limonádu s kriminální příchutí 119krát přinese ovčák Rex. 1)  Tím nejzajímavějším jsou extrémně naivní až dětinské hrátky se psy a zapojení dvou pohledných ovčáků do akce (občas i vtipné)._____ 2)  Od kriminálních případů celkem nic nečekejte, jsou jen lehounce načrtnuté a jejich vypovídající (nebo snad zábavná) role se blíží nule._____ 3)  Charismatický 35letý Tobias Moretti (komisař Moser) je na mě příliš podsaditý a málo sexy. Vystupoval v 45 dílech._____ 4)  V pátém díle čtvrté řady nastupuje jeho následovník, tentokrát přitažlivý 29letý Gedeon Burkhard (komisař Alex Brandtner). Zahraje si rovněž ve 45 dílech._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k čase jejich uvedení v seriálu._____ 6)  Vzhledem k povaze díla nepřekvapí, že Morettiho následovníka z asi čtyřiceti uchazečů vybral osobně Rex ve službě. Asi mu příjemně voněl._____ 7)  Stručný, ale přesný přehled Rexových schopností výstižně uvádí komentátor Fallstar (hodnotil odpad). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem sledoval tento seriál pravidelně a opravdu jsem se bavil. Bohužel s přibývajícími sériemi šla postupně kvalita dolů a dolů a to, co běží dnes, to už je absolutní odpad. Přesto by bylo dost nehumánní kvůli hloupým kokotům, kteří si chtějí ještě namastit kapsy na úspěšném krimiseriálu, dávat odpad. Takže 1 ooobrovská hvězdička patří Rexovi, který je neuvěřitelný a to podotýkám, že nejsem pejskař. A 3 hvězdičky za pár prvních sérií, na kterých jsem v zásadě vyrůstal. Hodnocení odpad zde však opravdu nechápu. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Nekdo nedostatek invence, kvalitnich scenaru a hercu zkousi nahradit psem (Komisar Rex) a nekdo zase co nejvetsimi vybuchy (Kobra 11). Ja sem jednoznacne pro psa !! PS: ty 2 hvezdy sou jen nez se pes okouka, pak uz to nad vybuchama vitezi zkutecne jen o cumak. PPS: Male deti co chtej / maj psa si pridaj 2 hvezdicky. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)
  • Jediný představitel z původního vídeňského prostředí zažil všechny tři vrchní komisaře. Byl jím Gerhard Zemann, představitel patologa Leo Grafa. Hrál ve všech dílech, které byly postupně natočeny v letech 1994 až 2004, naposledy se objevil v pilotním dílu Smrtící zápas. (Stocki)
  • Představitel Alexe Brandtnera Gedeon Burkhard byl do seriálu vybrán přibližně ze čtyřiceti uchazečů celkem jednoduše. Pes k němu při konkurzu jednoduše přišel a ihned si "padli do oka". (LucMosss)

Reklama

Reklama