Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

ja som sa rehotal uz na zaciatku pri poziari klastora a potom to komedialne tempo pokracovalo kazdou ubiehajucou minutou, treba vypichnem scenu ked pomeje murmurom hovori kuklovej "odejdete z tohoto domu, dokud mate cas, odejdete jestli chcete zustat ziva a zdrava a uz se sem nikdy nevracejte" naco zmizne zo sceny. no snazte sa pri tom nesmiat! a to by som mohol povedat o kazdej vete ktoru tu ktokolvek prenesie. aha, to malo byt teda drama a nie komedia, uff takze hodnotenie je jasne. ale ako vypln pre drahe kostymove porno (ala pirates) by to bolo celkom dobre... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Asi budu kamenován, ale mně se to celkem líbilo. Samozřejmě scénář stál za starou belu, ale kostýmy i exteriéry se povedly i přesun Vranova na mořské pobřeží. S Pomejem mám jako hercem odjakživa problém. Podle mně neumí hrát a o barvě jeho hlasu ani nemluvě. Oproti tomu krásná Kuklová se na roli velmi hodila. Neustále kopat Trošku do zadnice se stalo národním sportem. Netvrdím, že je kdo ví jaký řežisér, ale oproti jeho pro masy natočeným Kameňákům je toto přeci jen krapet jiná káva. * * ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak nejprve jsem si myslela, že tohle bude další Troškova kravina a Troškův omyl s pokusem něco kvalitního natočit dohromady. Nebyla to tak úplně pravda. Zprvu jsem měla film puštěný pouze jako kulisu ke čtení, sem tam se koukla a fakt to bylo opravdu strašné. Věřím, že knížka může být hezká, ale ve filmu mě tak hodinu a 3/4 film děsně nudil a příběh mě nezaujal vůbec. Jenže ke konci, kdy se schylovalo k rozuzlení, to trochu nabralo grády a vylepšilo předtím u mě dost mizernou reputaci. Takže asi za tohle jediné zvedám hodnocení, protože posledních 20 minut se na to dalo dívat. Leze mi krkem herecké obsazení. Buď u Trošky nikdo jiný hrát nechce, nebo on nechce jiné, protože ty samé herce vidíme pořád, je to nuda a navíc nejsou nijak kvalitní. Třeba ta hrozná Morávková. Ale neseděl mi nikdo a herecké výkony byly slabě průměrné. Prostě tenhle pokus na historický film se nevyvedl. Troška už není ve formě, jeho filmy jsou hrozné, sláva Slunce seno... je fuč. Kdyby se to pokusil natočit někdo jiný, třeba by to bylo lepší, ale takhle ne... Jo a plus jsou ještě kostýmy a docela pěkné prostředí...toť vše. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Chystala jsem se zrovna přepnout na DVD, když mě zaujal groteskní dialog, příslib slušné porce nechtěného humoru „Vy jste anděl.“ – „Ale já nejsem anděl, jsem jen obyčejná dívka a navíc chudá.“ Nicméně, tak zábavné, abych vydržela do konce, to nebylo. Kromě oněch nechtěných vtipů obsahuje Andělská tvář ještě pár positiv; jsou tu hezké kostýmy a záběry a docela pohledná hlavní hrdinka…no a to je tak všechno. Děj (on to není ani děj jako spíš několik špatně poslepovaných situačních výstupů) je debilní a herci vesměs strašní - nevím, zda vinou svou nebo režisérovou. Zejména v pomyjích se rochnící parodie na rozervaného romantika s tváří jihočeského burana je vážně nedostižná. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Troškovi nepovedlo. Škoda. Svůj podíl na tom má samozřejmě i producent Jiří Pomeje, který nadělal miliónové dluhy a teď ze sebe dělá málem oběť. V každé jiné civilizované zemi by už dávno seděl a domů chodil kanálama. U nás je to ale mediální hvězda. Jak ubohé, jak pravdivé. Ale Míša Kuklová za to nemůže a kvůli ní dávám alespoň 2*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • Režisér filmu Zdeněk Troška uvedl, že snímek považuje za svou "nejlepší filmařinu". (Fenk)
  • Točilo se na Kanárských ostrovech, konkrétně na ostrově Fuerteventura, v Česku pak dále také na Ústecku, Olomoucku, Tachovsku a Znojemsku. Úvodní scény se točily v obci Chotěšov na Plzeňsku. (M.B)
  • Film stál 70 milionů Kč a v kinech totálně propadl. Jiří Pomeje, který si tu zahrál jednu z hlavních rolí a současně film i produkoval, se tím dostal na mizinu. (Siriuss)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama