Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Charlotta Collierová se rozhodne odejít z kláštera, přestože ji matka varuje před chudými poměry, v nichž budou muset žít. Využijí pozvání paní Pinaudové, manželky okresního soudce, a zúčastní se dobročinného plesu. Navzdory výsměchu, kterým soudcova dcera Margot častuje chudobu Charlotty a její matky, se dívka seznámí s pohledným a sympatickým hrabětem Raoulem de Mornay, který se právě vrátil z dlouhé cesty. Matka ji po plese varuje, že si sice má hledat ženicha, ale také si dát pozor, protože šlechtici se s dcerami měšťanů nežení. Navzdory jejím slovům však vzápětí hrabě požádá Charlottu o ruku. Krátce po svatbě se na zámku, postaveném na vysokém útesu nad mořem, objeví Raoulův nevlastní bratr Filip, který Charlottu varuje, aby odešla, chce-li zůstat naživu. Pod útesem je nalezeno tělo vesnické dívky a podle očitého svědka, který záhy zemřel, šlo o vraždu. (TV Nova)

(více)

Recenze (366)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Nejvýpravnější a nejnákladnější velkokýč v historii české kinematografie - takové superlativní označení by asi nejvíc sedělo na tento nepodarek. Krásná profesionální kamera Jaroslava Brabce, kvalitní výprava a výborné kostýmy se v Andělské tváři setkávají, trestuhodně utápí a strádají v amatéřině nejhoršího českého režiséra Trošky, nejhoršího tehdejšího producenta Pomejeho, kteří navíc obsadili do hlavních rolí nepříliš kvalitní (a už své tradiční) herce. Zdeněk Troška se rozhodl okusit chuť historického dramatu s příběhem vystřiženým z červené knihovny a dokazuje tak světu, že neumí vyplodit nic kloudného, ať se jedná o jakýkoli žánr. Především Troška film obdařil spolu s autorkou knižní předlohy naprosto otřesným scénářem a dialogy, Troška již tradičně naprosto selhal v režijním vedení herců i celého filmu, Michaela Kuklová má možná pohledný kukuč, ale o jejich hereckých kvalitách by se dalo pochybovat (i když tentokráte se možná i snaží), podobně na tom jsou toporný Filip Blažek i již tradičně slabá Dana Morávková, a aby toho nebylo málo pan producent Jiří Pomeje se zřejmě nemohl dívat na svou upadající hereckou dráhu a rozhodl se do jedné z hlavních rolí obsadit sám sebe v naději, že dojde k pozitivnímu zlomu - nedošlo, naopak hraje naprosto otřesně, směšně a tím zasadil filmu finální ránu, která jej deklasovala do pater českého filmového balastu a není divu, že tímto filmem srazil Pomeje kariérní vaz sám sobě i své produkční společnosti Fronda Film. Jen škoda, že podobně nedopadl i Troška, mohlo být v české kinematografii o jednoho pseudoumělce méně. Dvě hvězdy patří již výše zmíněné kameře, výpravě a kostýmům. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně solidní kamera, hudba a kostýmy, na straně druhé notně připitomělý scenář. Nemám nic proti červené knihovně, pokud je dobře natočena a nenudí (např. série o Angelice).Jenže celý film se nesnesitelně vleče a měl jsem co dělat, abych tu nudu nějak vydržel. Pomyslnou třešničkou na dortu je (ne)herectví Jiřího Pomeje, který svůj part herecky silně nezvládl. Jeho snaha o drsňácký hlas a pobíhání v rozepnuté košili z něho měla zřejmě udělat nový sexuální symbol, ovšem zůstalo jenom u snahy a Pomeje působí neuvěřitelně trapně. Je jasné, že film musel stát spoustu peněz a určitě se proto počítalo s velkou diváckou odezvou. Ta se naštěstí nedostavila, ale tvůrci nemusí smutnit. Vždyť tu máme naší milovanou TV Novu, ta po tomhle braku hrábne všemi deseti (i proto, že se na ní finančně podílela). ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Film, kterému jsem se dosud úspěšně vyhýbala. Ale byla jsem v dobré náladě, řekla jsem si, dám tmu šanci a budu velkorysá. V skrytu duše jsem doufala, že to přece nebude tak špatné, jako je zdejší hodnocení ... Myslím si, že jakýkoliv rozbor je plýtváním času. Do očí bolela červená barva (byl to záměr nebo laciný materiál?), uši si ani na chvilku neodpočinuly, všeho bylo tak trochu moc. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to dost nedomyšlený.. jako "panebože, zapoměla jsem, že ve vedlejším pokoji hoří" - ahá no :D .. Kuklová je strašně uječená.. jako a co říct k hercům ? .. solidně neherecky předvedený výkon. Plusík asi jen za to, že celkově dojem filmu docela vykompenzovala atmosféra. Jen škoda té nucené a tedy celkem mimo provedené "ponurosti" .. a když to tak shrnu, co vlastně můžu čekat od Trošky ? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho, když se dva „experti“ serou někam, kde nemají co dělat. Troška si udělal jméno na trilogii Slunce seno, od té doby se už moc nepředvedl – Kameňáky nic moc – Babovřesky jsem dosud neviděl a až s panickou hrůzou se jim raději vyhýbám. Tady se společně s Pomejem vrhl na historické drama – dodnes nechápu, jak si na tomto filmu mohl nadělat Jiří takové dluhy (no vlastně NOVA, tak to jo a ještě tahanice po soudech) – děj nic extra, herecký výkony jakbysmet – Jiřík alespoň ukecal svou Míšu, ať odhodí svršky, každopádně zklamání a místy až ochotnické představení některých aktérů mi prostě nedovolí dát ani to průměrné ohodnocení… ()

Galerie (4)

Zajímavosti (18)

  • „Nejbližší partner mi cuknul s dvaceti miliony tři dny před natáčením. Předtím už ale bylo vyplaceno na kostýmech, na pronájmech a ubytování deset milionů korun. Měl jsem na výběr. Film spustit, nebo ho stopnout a mít dluh deset milionů,“ uvedl producent filmu Jiří Pomeje. (SONY_)
  • První scény se točily 5. října 2001. (M.B)
  • Jaroslav Brabec získal Českého lva za Kameru. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama