Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka mě teda neuchvátila ani Trošku;-). Kladní hrdinové mi nebyli sympatičtí, záporáky si nemůžu vybavit, jak byli slabí a nevýrazní, hlučné pohádkové postavičky mě vyloženě sraly! Přijde mi to vhodné tak pro příznivce Teletubbies. Jednou jsem to přetrpěla, ale tu třetí hvězdičku dávám jen ze soucitu a vzhledem k faktu, že z pohádek natočených po revoluci tohle není zdaleka nejhorší. Podruhé už fakt ne... A seru na to, žádná třetí hvězdička nebude! 45% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když jsem ještě býval malý kluk, tak se mi pohádka velmi líbila. To ještě Zdenda svoji orientaci do světa nevykřikoval a nebo jsem jen neměl tušení, co to takový buzerant je a jak přesně vypadá. Pohádky jsou jeho. Dnes už se mu většina umu vytratila a nebo už nejsem ten malý kluk a zkrátka mu to nežeru. Docela mě nasral Jindřich. Kdyby se tolik neangažoval, tak mohl vzniknou první lesbický vztah v historii pohádek. Nepředpokládám, že by si Éliška zvolila Vodníka. Kytici z pověstí národních jistě četla. Bez nostalgických 3* se to tady zkrátka neobejde. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se pokouší točit pohádky. Vždycky mu to nevyjde. Tohle je snad jediný případ, kdy to jakž takž vyšlo. V celku dobrá zápletka a příjemné scény se sympatickými postavami. Rozhodně jedna z těch dobrých moderních pohádek a jedna z nejlepších pohádek 90. let ve, které je občas i nějaký fajn vtípek. Mám ji v celku rád. Silné 3 hvězdy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se to na rozdíl od druhého dílu drží jedné linie, sází na jednoduchý příběh jemně okořeněný pár zvláštnostmi, které jsou chvílemi i docela vtipné, scény jsou i vypointované, myšlenka a poučení, že člověk má někdy štěstí pod nosem, a nevidí ho, přičemž touží po něčem, z čeho by ani nic neměl, jsou nadčasové. Andree Černé to zde ještě sluší a tu mlynářskou dcerku jí člověk věří, strašidla mají vedlejší roli, stejně jako knížepán (na rozdíl od nepovedeného druhého dílu). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vrchol Troškovy tvorby z doby, kdy angažování populární osobnosti do vedlejší role nezavánělo ostudou. Dodnes nedokážu uvěřit tomu, jak je v Princezně bez většího zádrhelu ukočírovaná jak romantika, tak pohádka a stejně tak i fungující hlášky. Bez rozpačitě bodrých vesnických vsuvek by si to Jindřich s Eliškou troufale namířili až na tuzemský pohádkový trůn. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Sedláka Vondrovce si zahrál Milan Hrubý, ochotník z Rýnarce u Pelhřimova. Původně režisér nabídl roli Josefu Větrovcovi, ten ale pro nemoc odmítl, ale v postsynchronech propůjčil Hrubému svůj hlas. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama