Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Marek1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Tá bitka a tie facky sú asi najlepšie a tiež je čiastočne smiešna tá babka, vlastne tie babky, čo sú okolo toho farára, ale inak opäť trápenie a nechuť k tejto sérii. Ak sa o niektorých veciach hovorí, že sú to srdcovky, tak toto je u mňa opak. Zo srdca ich nemám rád, z celej série je nezabudnuteľný akurát ten spev pá, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa , pa, pá. Možno klasika, ale ja nerád trávim čas sledovaním tohto filmu, aj keď v televízii chodí často. Aj keď, je to neskorá klasika z komunistických čias, ja poznám lepšiu českú, či slovenskú tvorbu. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek, pokračovaní “tradiční“ České komedie, Slunce, seno, jahody. Další osudy lidí z malé, zapadlé vesničky. Děj mi přijde tentokrát úplně o ničem, ale opět je tu pár skvělých scének a více podařenějších vtípků. Narazíme tady na pár tradičních hlášek a to všechno opět v příjemné lokaci vesničky. Ale jinak to zase není nic extra a kult jako pro některé, to rozhodně pro mě není. Ale svoje kouzlo to má. Je to podle mě poslední, v celku vydařená komedie Zdeňka Trošky. Jinak o hercích ani nemluvím. Ti sou stejní jako v prvním díle. Nenadchnou, ale ani neurazí. To je asi všechno. Takže si myslím, že ten jeden večer v roce kdy to reprízují, byste mohli obětovat a pustit si to. 3 hvězdy. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl hoštické lidové estrády se Troškovi drolí pod rukama zdaleka nejméně. Nejenže je zde dostatek zabijáckých gagů, které z úst dokonale přirozených herců zasáhnou terč opakovaně, ale tentokrát se jakž takž daří i rozvinout nějaký příběh a dodat tomu nezávaznému buranskému blbnutí nějaký směr. A skutečně, závěrečných pár minut to "rozsekne" opravdu svérázně a účinně. Ač to skoro nerad přiznávám, tahle upřímná fraška patří dle mého do zlatého fondu českých komedií - škoda ohyzdné Erotiky. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Helena Růžičková - (Škopková) +++ Stanislav Tříska - (Škopek) +++ Veronika Kánská - (Blažena) +++ Petra Pyšová - (Miluna) +++ Marie Švecová - (Keliška) +++ Valerie Kaplanová - (Babička) +++ Martin Šotola - (Jirka) +++ Miroslav Zounar - (Předseda) +++ Jiří Lábus - (Béďa) +++ Pavel Vondruška - (Tajemník) +++ Luděk Kopřiva - (Farář) +++ Jiřina Jirásková - (Hubičková) +++ Jiří Růžička - (Josef) +++ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Téhle komedii se asi nebudou smát dvě skupiny lidí: ti, co nezažili komanče a ti, co nezažili klasickou vesnici a vztahy v ní, protože Troška většinu z toho dobře zparodoval a reálně zobrazil, že každé hodnocení typu odpad! je trochu neopodstatněný. Lepší než všechny současný komedie, hlášky dávno zlidověly, neherci hrajou skvěle, herci do vesnickýho prostředí zapadli jak ozubený kolečka v hodinkách a scény s Valerií Kaplanovou jsou prostě to nejlepší z celýho filmu. "Když vy břízoly, tak my kachličky..." jak nadčasový lidský rys. Nebo věta, kterou jsem v mládí slýchával také při identické situaci, kdy vypadl v celé dědině el. proud: "Do prčic, kterej blbec zase!" Nebo shánění ženichů středověkým způsobem, věděli jste, že takto to může fungovat dodnes? A všimli jste si, že se ve filmu hádá jen Škopková s Konopnicí a že chlapi ne? A ty vesnické drbny nevymřely, ale žijí dodnes a žít budou až do skončení světa. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Při závěrečné fackovačce v jedné ze scén Miluna (Petra Pyšová) v pozadí pobíhá s podprsenkou, což je ovšem nesmysl, protože hned v následujícím záběru ji Škopková (Helena Růžičková) roztrhne tričko. (TheStitch630)
  • Ve scéně, kdy Škopková (Helena Růžičková) vyndává kočár z domu, aby jej vzápětí hodila přes plot, u dveří porazí konev. Když však před tím vcházela do domu, konev u dveří nebyla. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno