Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Herci se mohou snažit, jak chtějí, ale když je hloupý scénář nutí, aby se chovali jako hlupáci, nepomůže žádná snaha. A někteří ani žádný prostor ke snaze nemají, například chudák Michaela Kuklová, jejíž role musí znít: nějak tam pobíhej z místa na místo, nešikovně se pleť a pořád hystericky vřískej „Honzo!“ Již po chvilce je to velice otravné a únavné. Po velice krátké chvilce. Někomu ovšem ani nic předepisovat nemuseli, což bude nejspíš případ Daniela Hůlky, protože jeho herecký potenciál = 0. No a když výše uvedené zkombinujeme... ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Je to sterilní jak bejk! (.....) Pardon, jak vůl. Troška má z pekla štěstí...že nebyl zlynčován diváky v kině. Tahle pohádka se "pyšní" jedním faktem - je tak příšerná, až ji začínám tolerovat. Dan Hůlka by neměl pouštět od úst mikrofon, herectví mu sudičky do vínku nedaly. A Mirda Šimůnek je na tom stejně, prašť jak uhoď. Míša se Sabinkou ale pánům zdatně konkurují. ()

Reklama

hlína 

všechny recenze uživatele

Absolutně prázdná, plytká, laciná a navíc špatně hraná rádobypohádka. Je tam všechno ( od draka přes neviditelný plášť až po vylízanou princeznu) splácaný dohromady jak fekálie v septiku... a vzniknul s toho úplně stejný odér. Z podprůměrné kvality této žumpy vyčnívají ještě exkrementální Hůlka, průjmový necharismatický hlavní hrdina tvářící se neuvěřitelně debilně povětšinu filmu a upištěná střevní chřipka Sabinka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak po celkem povedené Princezně ze mlejna a její méně povedeném dvojce Troška natočil toto... On vždy inklinoval k tomu, točit něco na vícekrát avšak stejným způsobem což ve výsledku diváka začne nudit... Z pekla štěstí je takovou syntetickou pohádkou. Přibarveno, aromatizováno. Nasypal tam něco osvědčených herců, nějakou tu serebritu, vše dal do rádoby venkovských kulis a mluvu hrdinů přizpůsobil tak nějak staročeštině... Výsledek je nemastný, neslaný, který odkoukáte a nic... A kupodivu ani na děti tohle moc nezabralo. Troška naštěstí dvojkou skončil, což už nás ale neminulo u jeho Kameňáků... * * ()

campix 

všechny recenze uživatele

Všichni máme Trošku zafixováného jako největší zlo našeho filmového průmyslu, ale když odhlédneme od zvěrstev jako jsou Kameňáky nebo (skoro se to bojím vyslovit) Babovřesky, tak zjistíme, že dokázal natočit několik nenáročných pohádek, které zlidověly do té míry, že každé Vánoce rotují našimi filmovými kanály. Z pekla štěstí je jedním z nich. A když opomenete naprosto všechno, co souvisí s kvalitním filmovým řemeslem, tak dostanete poměrně nenáročnou zábavu s několika skvělými momenty. Možná ze mě mluví i to, že mě Z pekla štěstí zasáhlo v letech, kdy jsem filmy moc neřešil, a tak ho viděl nesčetněkrát. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Scéna popravy Markýtky (Michaela Kuklová) se točila tři dny. Michaela tak musela takřka bez přestání plakat, což jí lezlo na nervy. Vyjádřila se k tomu takto: „Trvalo to asi tři dny. Pro mě to znamenalo, že budu tři dny v jednom kuse brečet, jenom asi s dvacetiminutovými pauzami, kdy se připravoval další záběr."  (fiLLthe3DD)
  • Film byl natočen na motivy pohádky Jana Drdy „Český Honza“. (fiLLthe3DD)
  • V roce 1999 získal Zdeněk Troška za režii cenu Emila Radoka na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama