Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Telč, jako malý kluk ( no 10 let) jsem jezdil poblíž na tábor a prohlídka zámku byla každoroční povinností. A jednoho dne tam točili Z pekla štěstí a já si připadal šťastný, že jsem toho tak trošku součástí. Jinak mi ZPŠ přijde lehce podprůměrná pohádka s příšerně (ale hnus) přehrávajícími herci. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Sice nemám vůbec ráda Zdeňka Trošku, ale tohle... Jedna z pohádek mého dětství! A tak neoblíbená... A úžasná hudba Svobody! Pohádka, jako každá jiná- o přátelství, lásce a odvaze... Rozdíl je v tom, že si tak trochu sama ze sebe dělá legraci- nesmí se brát vážně. Skvělá i po několika letech, s dobrými herci a "roztomilým" dráčkem :-) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to byla poslední filmová role Daniela Hůlky. Jeho zoufalé přehrávání není zrovna to pravé ořechové. Ale i bez Hůlky to je slabota. Nudná pohádka s trapným drakem. Troška by si měl vzpomenout na svůj Poklad hraběte Chamaré, vybodnout se na pohádky a natočit konečně tu Čachtickou paní. I když jeho poslední "díla" mnohé neslibují. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se zde pár nesmyslů najde, některé scény jsou lehce otravné a střihačské „umění" pana Lipského je přímo otřesné, ale i tak nemohu dát této pohádce (v současné době) méně než čtyři hvězdičky. Výprava, kamera a kostýmy jsou na velmi vysoké úrovni, drak Bucifal ani v dnešní době nevypadá zas až tak mizerně (rozhodně lepší než trailer na "Sharkonado") a těch pár vteřin ve kterých se objevil působily velmi dobře. Sabina Laurinová a Vladimír Brabec jsou skvěle sehraní, Daniel Hůlka jako král Brambas není vůbec k zahození a na moji milovanou Míšu Kuklovou prostě nedám dopustit (jen je škoda, že Markýtka téměř většinu filmu probrečí). Samozřejmě že žádnou hlubokou myšlenku tato pohádka nemá, ale dobře se na to kouká. 75% ()

herr_carter odpad!

všechny recenze uživatele

Již na přelomu devadesátých let a nového milénia si měl někdo všimnout, že nám tady vyrůstá "režisér", jehož zrůdnost a bestialita postupem let naroste do strašlivých rozměrů a už tehdy ho měl někdo dát nechat úkladně zavraždit, rozčtvrtit, jeho ostatky zalít betonem, vhodit na dno Orlíku a každý měsíc pravidelně hlídat, jestli náhodou nevstal z mrtvých - DEBIL !!...................moje hodnocení = 0 z 10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Před natáčením shořely dekorace za 10 milionů. (M.B)
  • V říjnu 1999 obdržel režisér Troška Cenu města Telče z rukou starosty Miloše Vystrčila za propagaci města. (hippyman)
  • Kůže draka byla vytvořena z obarveného palačinkového těsta. (cmenda)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama