Reklama

Reklama

Houba Bob, který byl jako kuchař už tři sta čtyřiasedmdesátkrát vyhlášen zaměstnancem měsíce, sní v podmořském Bikini Bottom o povýšení a věří, že je favoritem pro funkci ředitele nové restaurace řetězce Krusty Krabs. Místo něj však pan Krabs nabídne místo Bobovu pesimistickému sousedu Squidwardovi. Zničený Bob vezme nejlepšího kamaráda Patricka a vydá se s ním do Goofy Goobers, aby utopil smutek ve zmrzlině. Jenže pak se úhlavní nepřítel pana Krabse Plankton rozzuří, že se o otevření Krusty Krab 2 objevila reportáž v televizi, zatímco do jeho restauraci Chum Bucket ještě nepřišel ani jeden zákazník. Rozhodne se pomstít a ukrást přísně tajný recept na populární pirožky pana Krabse. Součástí plánu je také krádež koruny krále Neptuna, falešné obvinění pana Krabse z této krádeže a samozřejmě vláda nad celým světem. Nejprve se mu daří, ale pak se do věci vloží Bob, který spolkne zklamání a jako věrný zaměstnanec nabídne panu Krabsovi pomoc. Jenže dokáže vůbec malá mořská houba tak velkou věc, jako je záchrana královské koruny a likvidace slizké pěny dřív, než Plankton změní Bikini Bottom v Planktopolis? Možná ano, vždyť má na své straně Neptunovu dceru Mindy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

hiczech 

všechny recenze uživatele

Příjemný animovaný filmek který mě opravdu pobavil. Viděl jsem ho v původním znění a můžu říci, že jsem se u podobného filmu (myslím tím animaci) dlouho tak nezasmál. Z mého pohledu bych tento film nepřirovnával k ničemu co jsem doposud viděl. Je prostě jiný. Scéna v drsném baru cestou do Škeblova se musí vidět a vůbec ty všechny vtipné hlášky, kterými je film prošpikovaný... Proto mu dávám za pět a vřele doporučuji. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že Spongebob je jen pro děti, asi ho neviděl. Žlutá, až moc veselá houba, která miluje nadevše dobrodružství. A jeho parťák růžová přitroublá hvězdice Patrik. Tahle dvojka je legendární. A konečně se nemusíme těšit jen na 20 minutovou stopáž, ale na celou hodinu a dvacet minut. Film je nápaditý, vtipný a skvěle se člověk při něm uvilní a zapomene na starosti! ()

Reklama

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje veľmi veľa dobrých hlášok, vtipných scénok, a absúrdnych charakterov tipu diabolský potápač, planktón a veľa iných. Humor je trochu detinskejší ako napr. pri Simpsons ale má oveľa väčšiu znovu-pozerateľnosť čo zapríčiňuje aj veľmi príjemná minutáž . Dôkaz že aj v dnešnej 3D dobe môže vzniknúť parádny 2D snímok. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

3 ½, zaokrouhleno dolů (i když by se to nemělo), páč dva poslední (7. a 10. 11.) - jistojistě konvenčnější; i tak to někdy ale vyjde, totiž že ocením spíše "mainstream", než "experiment", "centrum" před "periférii" - animáky ("Hotel Transylvánie" a "Hotel Transylvánie 2") mě jednoduše bavily víc; proč to vůbec říkám?, to jen, že si nechci před nikým hrát na to, že počet mnou udělených hvězdiček je něčím víc, než informací, která by měla být srozumitelná někomu vyjma mě (v tomhle konkrétním případě to platí fakt silně). Průměrné hodnocení si (sám před sebou) obhájím taky tak, že jsem stále stejně dalek tomu, abych začal soustavně sledovat seriál. 65% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Chachá! Tak to je fakt hustý. Nejlepší 2D film, co jsem viděl. Na tomhle filmu je přesně vidět, že i z hloupého děje se dá postavit skvělý film. Hlavní postavy SpongeBob a Patrick Star jsou opravdu nářez. A když je pozorujete jak se opíjejí Trojitým podzemnicovým svítáním, tak se neudržíte a smějete se, až budete mít křeče v břiše. A takhle to pokračuje v celé filmu, který začne běžet nehoráznou rychlostí a vtipy se v něm střídají jako na běžícím pásu. Ó ano a ještě připomenou cameo Davida Hasselhoffa, které je opravdu vydařené. Nakonec si ještě zazpívejme: Já jsem Blbej Burák, jo. Ty jsi Blbej burák, jo....... P.S. Doporučuji vidět film v originálnim znění, protože dodá ještě na větší úchylnosti. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Film bol venovaný Julesovi Engelovi, umelcovi a režisérovi, ktorý dlhé roky pôsobil na Kalifornskom inštitúte umenia ako učiteľ a mentor začínajúcich animátorov. (HelenOfTroy)
  • Film obsahuje jednu potitulkovou scénu. (hrumsrt)
  • Během závěrečných titulků hraje píseň „Best Day Ever“. Podle této písně byla pojmenována epizoda Best Day Ever, kde píseň také zazněla. (Freddy22)

Reklama

Reklama