Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem kývla, jen abych nazarmoutila mládě, které mi ho vnutilo, protože Jet Li a vůbec tahle parta, nic proti, ale fakt mě to moc neoslovuje. O to větší bylo moje překvapení, že je to téměř pohádkový film. Rozhodně ve smyslu vymezení dobra a zla v přesných konturách: Hoskins - zlý "chovatel"- násilí na jedné straně, Freeman - hodný slepý ladič - hudba na straně druhé. Uprostřed toho všeho "pes" Danny, který se musí rozhodnout. I když se racionálno ve mně vzpírá myšlence, že si otrhance z ulice někdo lážo plážo vezme domů, smutné psí oči Jeta Li by udělaly lidumila i ze slepého :-)). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení v podobě Jet Liho introvertní stylizace, slušného obsahu, který vyztužil zejména Morgan Freeman, a samozřejmě brilantních choreografií, ve kterých vynikne Jet Liho hlavní talent – bojová umění. Pokud si odmyslím, že myšlenkově je tenhle film vyčpelý a dějově předvidatelný, zůstává Utržený ze řetězu inteligentní a dobře natočenou podívanou, která hraje i na jinou než akční strunu. Leterrier celkem příjemně spojil rysy hollywoodské akce s evropskou pozvolností a drsným humorem. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jet-li je prostě kruťák, bez něho by z tohohle filmu moc nezbylo a to i když ve filmu hraje Morgen Freeman, ten se tady bohužel moc neprosazuje a slepýho ladiče pian kupodivu moc dobře nehrál, ale za to Bob Hoskins byl hodně drsnej, tu jeho držku si budu dlouho pamatovat a co se týče příběhu, tak ten je ze začátku výbornej, hlavně proto že se mi originlní nápad s lidským psem hodně líbil ,ale postupem času dost upadá, ale o to tady moc nejde. Tady je hlavní jet-Li a jeho bitky a ty jsou naprosto skvělý a ještě k tomu podpořený úžasnou kamerou a i když jet-li neni zrovna dobrej herec, tak řezat jiný borce umí krutě ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu je vcelku odvážná, ale nadmíru zajímavá kombinace akční mlátičky a syrového dramatu ve Fincherem inspirované stylizaci (kamerové přechody mezi scénami) doplněna o vhodný a chytlavý hudební doprovod. Takový projekt je určitě velice náchylný k všemožným kiksům a fakt, že pejsek a kočička ne všechno smíchali na jedničku. Psychologie Dannyho postavy si zasloužila více propracovat a některé dramatické přechody, resp. vývin děje se zdá až moc hladký, či pohádkový (k čemuž také přispívají klasická klišé s jednoznačným dobrem/zlem a závěrečným Bartovým "výblitkem", tedy pardon "monolohem" k Dannymu)... Ovšem Utržený ze řetězu nejen že nabízí tradiční Jetovy mistrovské kousky, ale má také své specifické kouzlo jako drama, příjemně tak přesahuje rámec akčního filmu a díky umírněné stopáži v žádném místě nenudí... 8/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Scenár akčnej drámy "Danny the Dog" je poriadne za vlasy pritiahnutá somarina. Príbeh o bojovom otrokovi, čo na slovo poslúcha svojho pána, pouličného gangstra, je nereálny, naivný, nelogický. Na to som si však už, za tie roky, v spojitosti s menom Luc Besson zvykol. Výborné je nasnímanie bojových choreografií. Sú svižné a hodne surové. Tiež tomuto snímku veľmi pomohol Morgan Freeman, ktorý si tu zahral postavu slepého ladiča klavírov. Je to najlepší afro-americký herec. *** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Tento akčňák stál 45 mil. amerických dolarů a za první tři dny (13.–15. 5. 2005) promítání si v severoamerických kinech vybojoval 10,9 milionu. Celkové tržby byly 24,5 mil. dolarů, ty celosvětové pak v součtu 50,9 mil. (imro)
  • Lefty (Dylan Brown) používá dvě pistole Vektor SP1 Sport ráže 9x19mm. (dc125)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama