Reklama

Reklama

Flákač

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bob Hughes (Dillon) je feťák, který se svojí manželkou Dianne (Lynch) a dalšími kumpány vykrádají lékárny. Když začne být půda doma moc horká, vydávají se na cestu po dalších městech. V patách jsou jim muži zákona, kterým se však nikdy nepodaří vychytralou skupinu narkomanů z čehokoliv usvědčit. Parta věří celé řadě pověr, jako např. že klobouk položený na posteli přináší neštěstí. Těžko říci, jestli kvůli porušení vymyšlených pravidel, ale štěstí se k nim postupně obrací zády. Bob začíná přehodnocovat svůj dosavadní život... (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Toj 

všechny recenze uživatele

Gus Van Sant mě nepřestává překvapovat a v jeho Drugstore Cowboy jsem našel překvapivě výborný film. Samotný jsem byl překvapen, ale skutečně zde není mnoho, co vytknout a dovolil bych si tvrdit, že film je zde celkem podhodnocenej... Potěší mnoho ulítlejch nápadů jako klobouk na posteli, nebo sjezd šerifů... A přijemnou postavu tady nalezneme i v legendě Burroughse, který zde hraje feťáckého kněze. Nevím jestli je to čistých 5* (jako že spíš ne), ale film je rozhodně dobrou volbou na strávení 100 minut. :) ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Je milé vidět, že se nějaký film o drogách vydal cestičkou, kdy je lítost ta poslední věc, kterou hlavní hrdina pociťuje nad svou celoživotní závislostí, přesně tak jak to rádi říkají rockové hvězdy, ale taková tématika je obecně prázdnější než ta nebohá ukrajinská šlapka po sebeuspokojovací epizodce s vysavačem a i těch posledních pár cárů orgánů, které jí zbyly v dutině břišní, byly do poslední molekuly vytěženy všemi těmi nedůstojnými agitkami, které jsou na nás chrleny od počátku věků. Tento žánr shledávám nebetyčně otravným, provařeným a nudným a film rozhodně není správné médium pro zpracování úmorného stereotypu takového životního stylu. Rabujte a znásilňujte, nic jiného si to nezaslouží. Drugstore Cowboy každopádně nevěnuje tolik pozornosti boji se závislostí jako všednímu životu čtyřčlenné bandy na hranici zákona. Postavám to mluví a mluví, tasí se s jednou paranoidní pověrou za druhou, v mezičase vykrádají lékárny a nakonec je navštíví veterán Willda Burroughs, jehož literární talent očividně existoval na úkor toho hereckého. A kdo říká, že to nešlape tak, jak má, tak si ještě nelil kyselinu do nosu nad všemi těmi Requiemy a jim podobnými. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príťažlivý, a asi len trochu viac zidealizovný náhľad do života jednej feťáckej komunity. Nechcem spochybňovať Van Santov prístup k tematike, jeho film sa veľmi dobre pozerá a postavy si obľúbite, len na to, že sledujeme dlhoročných feťákov sú baby až príliš modelkovské a chalani príliš veľkí frajírci. Čo je asi len taká malá drobná, v podstate bezvýznamná poznámka k tomu, čo som videl. V prípade Dillona ide o to, čomu sa v branži hovorí životná úloha, on sa pre stvárňovanie podobných indivíduí na plátne narodil. Rozvolnený dej je pomerne málo predvídateľný, proste ako život sám. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neutrální pojetí a slušná hudba a kamera, občas - ale fakt jen chvílemi - i mírně podmanivá nezávislá atmosféra. To jsou snad všechny klady, které jsem zde vnímal. Jinak to ale nemá moc co nabídnout. Po filmařské stránce tu sice je nemalý počet zajímavých a víceméně kreativních nápadů, ale co naplat, když použití drtivé většiny z nich působí dost křečovitě a co se obsahu týče, tam je to ještě horší. Van Santův pohled na věc podle mě dost věcí zkresluje. Ono taky představit bandu feťáckých zlodějů jako lidi, na kterých žádná závislost není vidět a kteří většinu času vedou chytré dialogy, je samo o sobě dost zvláštní. Je to jiný pohled na věc, ok, ale když už si to chce hrát na realitu, tak ať to aspoň realisticky vypadá. Tohle je prostě celé vycucané z prstu, včetně té náhlé proměny hlavní postavy, která i přes svoji údajnou závislost s léčbou nemá absolutně žádný problém (!)... Jestli to takhle funguje i v životě, tak fetovat může každý, v podstatě neustále a žádné následky to nezanechá. A co já vím, třeba chtěl Van Sant tímhle filmem říct zrovna tohle. On se tu totiž tak rochní v atmosféře žití jeho představy narkomanů, že až má člověk pocit, že hlubší záměr neměl. Bohužel mi to opět potvrdilo, že nejlíp mu jdou ty hollywoodské filmy, u kterých se s jistou formou zjednodušování všeho prostě čeká. Když se ale snaží o art, tak je potřeba prostě víc, než jen tohle. Mnohem víc. 2* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

K jednému z najdôveryhodnejších a najreálnejších filmov o grogovej závislosti sa musím dopracovať úplnou nahodou. A aj keď nemá (okrem Dillona) takých skvelých hercov a ani takú prepracovanú hĺbku, tak pre mňa tromfol aj 'Trainspotting'. Vlastne je to len taký drobný pohľad na život obyčajného pošuka a parchanta, ktorému osud praje pokiaľ robí a pácha zlo, ale potom sa niečo stane... A práve týmto miniaturizmom si ma získal. 90%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy částečně autobiografické knihy "Drugstore cowboy" od Jamese Fogla. (candy_daze)

Reklama

Reklama