Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

novoten 

všechny recenze uživatele

Baví mě, že i v devátém filmu z jednoho vesmíru je kde brát nová témata, kombinovat motivy z pozapomenutých dílů (Rocky III, Rocky V) a zároveň je nabalovat na vedlejší linky ze samostatných Donnieho příběhů. Jen bych si přál, aby se do sociálního dramatu, v první polovině tak uvěřitelně budovaného, zatnulo ještě usilovněji a rouhačsky jsem doufal v odklonění se od nevyhnutelného zabočení směrem k ringu. Naštěstí i tam si je Jordan na režisérské pozici neuvěřitelně jistý a i přes vytření všech očekávaných žánrových klišé dává Adonisově charakteru punc dospělosti. Velké díky za komornost, kdy se mezi rytmickými beaty nebojí úplně zpomalit a ztichnout a jen nechat působit Majorsovo i vlastní charisma. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s odřenými rukavicemi. Stále mě to baví a má to ten správný háv motivačně sportovního filmu, který fungoval už i dříve. Začátek je jednoduše skvělý a příběh (i když prvoplánový) dobře načrtnutý díky flashbackům a vztah dvou hlavních postav byl uvěřitelný. Souboje skvěle natočené, ale druhá polovina je už dle mého trochu odfláknutější a nedostal jsem to, co jsem od začátku čekal. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Až do premiéry neplánovaná návštěva biografu a snímek, kterej mne bez Rockyho a Stalloneho jakožto tvůrce v podstatě ani moc nezajímal (jedničku doma a dvojku v kině jsem si užil, původní Rockyho sérii samozřejmě miluju). Ale díky nečekaně dobrým recenzím i pozitivním prvním ohlasům od diváků jsem tomu šanci dal a byl jsem příjemně překvapen, že jsem ve svých predikcích třetímu Creedovi křivdil, když jsem čekal přinejlepším snímek na úrovni pro mě nezáživnýho Bojovníka od Fuquy. Creed III je víc než dobrým završením série a rozhodně se nejedná o pouhou nastavovanou kaši. Nejvíc chvály se snáší na perfektně natočené souboje, technická stránka, zvuk, to vše je skvělý, fyzický a brutálně nabitý testosteronem. Majors je skvělej, souboj s Chavezem byl tak nepříjemnej, až se mi zpotily ruce. Ale hlavně to celé celkem dobře funguje i mimo boxerský ring, i když by se nějaký mouchy v logice ubírání se příběhu našly. Každopádně Apollo by mohl být hrdý, ale bez Stalloneho a s tím spojeným duchem Rockyho série bych to už podruhé raději nepokoušel. Na slabé 4* a nějakých 7 - 7.5/10 to však v pohodě a zaslouženě má. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se nezačíná návratem do nostalgie zlatých časů boxera Rockyho Balboy, který v sérii dosud působil jako trenér. Adonis Creed se zde příběhově osamostatnil. V prvním díle byly velmi kvalitní boxerské souboje. Tento díl je o chlapském přátelství a jeho úskalích, na nichž probublávají poměry v současné Americe. Podle mě je tu mnoho témat. Creedova minulost, neshody se ženou, neslyšící dcera. Přitom má jít o sportovní film. Ale nějaké dojetí tu najdeme. K dvěma boxerských zápasům, které hrají zásadní roli ve vyprávění se dostáváme klopoptně. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce z hlediska režisérské vize, finálního looku, celkového vizuálu i dynamiky filmu proložené s retrospektivním odvyprávěním minulosti vlastně nemám výtky a klidně bych střílel čtyřku. Nicméně obdivovat realistický box a trénink může zkrátka jen “nezasvěcený” člověk, který nikdy neboxoval, ovšem tohle není jen problém Creeda, ale všech martial arts snímků, jelikož takhle prostě reálný fight nevypadá ani zdaleka a asi je to můj osobní blok, že kdykoliv někdo tohle téma zfilmuje, musím se smát nad naivitou všech úderů a téhle zábavné “čisté” choreografie. Stejně tak heavyweight championi sprintující na horu a potící se v záři zapadajícího slunce na pláží je taky solidní ryze filmová chuťovka, která by v reálu asi neprošla. Jinak jde ale o svižnou, oddechovou akci, která šikovně kombinuje příběhové drámo do boxerského kabátku a Jordan za kamerou se teda taky vytáhl. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)
  • Sylvester Stallone sa pre magazín The Hollywood Reporter vyjadril o tom, že si v tomto pokračovaní nezopakuje úlohu Rockyho Balbou: „Je to poľutovaniahodná situácia, pretože viem, čo z toho mohlo byť. Ubralo sa to úplne iným smerom, ako by som to urobil ja. Je to iná filozofia producentov Irwina Winklera a Michaela B. Jordana. Prajem im to, ale ja som oveľa väčší sentimentalista. Mám rád, keď sa moji hrdinovia bijú, ale jednoducho nechcem, aby sa dostali do toho temného priestoru. Mám jednoducho pocit, že ľudia majú temnoty dosť." Stallone v rozhovore tiež prezradil, že napriek tomu, že vytvoril Rockyho Balbou, nikdy nemal na túto postavu žiadne práva, hoci o to žiadal Winklera. „Nikdy sa to nestane. Bola to dohoda, ktorú bez môjho vedomia uzavreli ľudia, o ktorých som si myslel, že sú mi blízki a v podstate mi odopreli všetky práva, ktoré som mohol mať. V tom čase som bol taký nadšený z práce a nechápal som, že toto je biznis. Kto mohol vedieť, že Rocky bude pokračovať ďalších 45 rokov? Nikdy som nepoužil jediný riadok dialógu od niekoho iného a iróniou je, že nič z toho nevlastním. Vlastnia to ľudia, ktorí neurobili doslova nič. Nie som výkonným producentom série 'Creed'. Ryan Coogler a Michael B. Jordan sú. Deti Irvina Winklera a jeho kolegu, producenta Roberta Chartoffa sú. Ja som jediný, kto je vynechaný." (m.a.t.o.)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama