Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (203)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

První "Rocky" bez Rockyho. Jeho absence se ve filmu nijak neřeší, ani není vysvětlena jeho aktuální situace, tak třeba někdy příště no...Ale i tak je poznat, že se pohybujem ve stále stejné rozjeté franšíce, a že se jede podle dobře zaběhnutých notiček. Opět se obloukem vracíme směrem k původním dílům, opět dostáváme nového outsidera, opět se musíme vracet po X letech do ringu...A opět to skončí přesně tak, jak divák očekává už na začátku. Jakoby po příběhové stránce už nebylo moc co vymýšlet. Řemeslná stránka zápasů je opět zvládnutá velmi dobře, ačkoliv pro mě je škoda, že s z toho už komplet vytratila ta atmosféra snímání klasického TV přenosu a přešlo se do rádoby cool zpomalovaček a dynamické kamery s detaily na obličeje. Je vidět, že Jordan jako režisér do toho přinesl nějakou inovaci, ale je otázka, jestli se tenhle svět má příběhově ještě kam dál posouvat, nebo už je na svém limitu vyčerpání. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s odřenými rukavicemi. Stále mě to baví a má to ten správný háv motivačně sportovního filmu, který fungoval už i dříve. Začátek je jednoduše skvělý a příběh (i když prvoplánový) dobře načrtnutý díky flashbackům a vztah dvou hlavních postav byl uvěřitelný. Souboje skvěle natočené, ale druhá polovina je už dle mého trochu odfláknutější a nedostal jsem to, co jsem od začátku čekal. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Půjde to i bez Rockyho? Nejspíš jsem nebyl sám, kdo si podobnou otázku položil, ale Creed celkem záhy ukázal, že je plnohodnotný filmový boxer a obejde se i bez legendární podpory. Creed se tentokrát musí postavit kamarádovi z dětství a narovnat staré křivdy. Možná to není ten nejoriginálnější scénář, ale Jordan měl šťastnou ruku s výběrem svého oponenta. Majors dokázal zahrát jak kluka, se kterým dokážete sympatizovat a v jedné chvíli mu dokonce i fandit a stejně tak svojí postavu uměl podat jako vypočítavého parchanta, kterému přejete strašlivý nářez. Do toho Creed řeší rodinné lapálie, které tu ale nepůsobí jako nutná vata. Samotné zápasy jsou fajn, ale upřímně řečeno ten závěrečný z mého pohledu neměl takové koule, jako ten první. Herecky je to oukej. O Majorsovi jsem psal výše, Jordan s Tessou jsou jistota a bavila mě i jejich filmová dcera. Celkově jeden z nejlepších boxerských filmů nejen posledních let a za mě jednoznačně nejlepší Creed. 90% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Michael B. Jordan odkoukal režisérské řemeslo docela poctivě a naservíroval nám překvapivě pod dvě hodiny svižný film, který cca v půlce mírně ztratí tempo, ovšem nejsilnější je přímo v boxérském ringu, kdy mě třetí Creed vyloženě pohltil. Je docela vtipné, že i když víme, jak mohutně se bude nadále rozšiřovat toto univerzum, tak Adonis už pověsil boxérské rukavice na hřebík a děj mi dost připomínal Rockyho 5 s Tommy Gunem (ač jsem ho neviděl přes 10 let). Jonathan Majors je neskutečná mašina, jež opět dokazuje, že i herecky se neztratí (Ač tu nemá moc divácky vděčnou roli váguse) a reálně nevěřím, že by ho MBJ porazil. Stejně jako u dvojky mi chybělo více prostorů pro rodinku Dragových, tady je zas podivná absence Rockyho osoby a myslím si, že by i přes zákulisní tahanice měla série připravit plnohodnotný odchod ze scény. Za mě i do třetice velice povedený film, ač to mou nejoblíbenější dvojku nepřekonalo. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Krýďák je jasným zklamáním a né že ne! Snaha zrcadlit klasickou Sly šablonu prostě nefunguje a působí lacině, místy dokonce jako parodie.... nic neříkající a slabě nazvučený soundtrack nebaví a ufňukané klišé dialogy rozhodně nenakopne...zůstává tak jen sportovní podívaná, dobře nasnímané fighty a těch pár povedených tréninkových sekvencí.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama