Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Speck 

všechny recenze uživatele

Ač se to nemusí na první pohled zdát, svět digimonů je propracovaný a uchvacující, příběh zajímavý a poutavý, části, kdy se prolomí hranice mezi reálným a digitálním světem, jsou fakt maso. A obecně se jedná o seriál mnohem dospělejší než Pokemon, a zároveň o seriál, který je naprosto iracionálně odsuzovaný. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tak si to pojďme představit a vraťme se tak trochu do našeho dětství k roku 1997. V Česku svítí sluníčko, žijeme Večerníčkami, TV Nova běží bez nějakých dlouhodobě originálních seriálů a najednou se rozběhnou děti do obchodů, protože začíná 1. série pokémonů a děcka vykupují Pikachua a kartičky s pokémony. Série těchto zajímavých japonských postaviček rapidně vzrostla a Japonci si začali mnout ruce penězi po grafovém extrémním vzrůstu tržby, jako horečka na teploměru a tyto 4 roky se mluvilo fakt jenom o pokémonech. Takže Japonci hned využili příležitost a řekli si - Koničiva Nakama a pojďme rozjet tuto elitní kariéru s dalšími podobnými příběhy s jinými hrdiny... a jak to dopadá, tak se vše musí jenom zhoršit. A nyní se právě dostáváme ke konci 20. století, kdy před nás vstupuje na Fox Kids další podobný seriál pokémonům - Digimon. Hned na začátku musím zmínit, že bitva mezi Digimonem a Pokemonem je jako fotbal San Marino, proti Česku. Ačkoliv se Digimon snaží udržet na horolezecké stěně s pomalu docházejícími silami, pokémoni se posilnili Snickersem. Tím chci říct, že Digimon vůbec není špatný seriál a celkem bych u něj vydržel sedět dlouho, ale ten příběh ze začátku mě prostě ubíjí, protože nemá logiku a patu, aby se děcka dostali najednou do portálu a získali nějaké random udělátka a svůj štít.... teda chtěl jsem říct svého Digimona, kteří jim za každou cenu zachraňují zadnici. Ale upřímně, potom mě už ta série začala celkem bavit - nalézání zvláštních objektů, jako telefonní budky, nebo tramvaj, partička dětí byla sympatická a bavily mě bitvy proti silným nepřátelským Digimonům a vlastně i přátelské pomáhání za každých okolností (ať už se jedná o hledání jídla a vody, nebo o pomáhání druhých). Samozřejmě nesmím zapomenout i na velice originální a skvělou znělku, která mi stále hraje v kebuli a myslím si, že jen díky ní tenhle seriál nikdy nezanikne. ()

Reklama

mp5991 

všechny recenze uživatele

Neberte mě moc vážně :-) Ona je to z jakéhokoliv objektivního hlediska kravina. 80% dílů jede podle stejné dějové šablony - objeví se silnější nepřítel, situace začne vypadat beznadějně a v tu chvíli se u někoho objeví nová vývojová fáze aby levou zadní zachránil kámoše. Když náhodou porazí hlavního záporáka, tak se objeví, že to vlastně ještě ten hlavní nebyl, protože nějak se to na 54 dílů natáhnout muselo, ale to je problém i lepších anime. Kupodivu tu selhává i jinak dokonalý japonský dabing, ovšem korunu tomu nasazuje ten český s úvodní znělkou, která mi přišla dementní už tak v 10 letech (v seriálu jde ale zaslechnout i anglicky, takže to asi podělal už někdo před námi). Takže v podstatě bych mohl souhlasit se zdejšími odpady s výjimkou toho, že jde o kopii pokémonů. Ty seriály mají společné jen to, že se v nich vyskytují děcka a příšerky, dějově jsou úplně jinde a digimoni jsou především plnohodnotné postavy, pokémoni v podstatě jen živé zbraně. No ale abych se konečně dostal ke svému hodnocení, sakra, nechtějte po mně objektivitu u seriálu, který jsem v dětství znal snad zpaměti a stejně ho sledoval skoro každý den znovu. To prostě nejde :-) ()

JP84 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější anime než u nás známější Pokémoni.Zatîmco příběhy Pikachu byly spíše dělané pro déti kolem 10 let,kde byl každý díl jako přes kopírák,tak Digimoni nabízí epickou dějovou linii,která se táhne celým seriálem.Bohužel tady platí,že se nesmí vynechat žádný díl,jinak mu ujede vlak a v ději se ztratí,jako se stalo mě.KOMENTÁŘ K HODNOCENÍ:A je to tady zase:je to anime,tak to pošlu do hnoje,že.Docela se bavím nad těmi prázdnými odpadovými komentáři,kde se dotyční zmůžou jen na výrazy jako hnus,ale argumenty žádné.Tomu teda říkám hrdinství dát něčemu odpad a ani nevědět proč. ()

Melvej odpad!

všechny recenze uživatele

Nedivil bych se, kdybych se někde dočetl, že Japonci tohle vymysleli jako zbraň na evropské, především však na americké děti, kterou se chtěli pomstít za Hirošimu a Nagasaki. Dokonce bych věřil tomu, že za pomoci těchto seriálů vymývá FBI, CIA nebo jiná podobná organizace mozky vězňům. Tohle je fakt zločin proti lidskosti. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)
  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)

Reklama

Reklama