Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

74letý ještěr jménem Leo a jeho želví kamarád se rozhodnou uprchnout z terária školní třídy na Floridě, kde žijí už desítky let. Poslední ročník základní školy viděný očima třídního mazlíčka. Unavený 74letý ještěr jménem Leo je ve stejné třídě na Floridě po celá desetiletí se svým želvým kamarádem. Když se dozví, že mu zbývá už jen rok života, plánuje útěk, aby si vyzkoušel život venku. Místo toho se ale zaplete do problémů svých úzkostných studentů, jako je nemožně zlý suplující učitel. (tribican)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (129)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší animák tohto roka, s dcérou sme sa skvele bavili. V skutočnosti to nie je o nejakom jašterovi, čo sa chce dostať na slobodu, ale o školákoch, ktorí si prechádzajú všelijakými mindrákmi. Normálne terapeutický film, niečo tak dobre vymyslené nemal Disney niekoľko rokov. Tón perfektne vyvážený medzi sandlerovským bizárom a dojákom. Omnoho inteligentnejšie, ako sa to tvári z trailerov, a fakt pre celú rodinu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Béčkový animák s průměrnou animací, který je "jiný" jen díky hudebními čísly. A ty jsou tak nudné, že filmu spíše ubližují a bez nich by byl Leo sice stále jen průměrný animák, ale alespoň bych si nechtěl v první třetině, kde se zpívá fakt skoro furt, urvat uši. Jako každý animák, i Leo nese nějaké to poselství pro děti, ale vzhledem k solidním vtipům to přežije o dospělý divák. Průměr. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený animák, který dolů táhnou jen nemastný závěr a fakt, že jde o muzikál. Premisa jako taková je totiž uchopená skvěle, kdy si ještěra Lea berou žáci páté třídy po výuce domů a on jim dává rady a pomáhá jim s jejich problémy. Animací i humorem mi to připomnělo animák Za plotem, kdy si oba filmy trefně dělají legraci ze světa lidí, v tomhle případě navíc světa školního, dětského a toho měnícího se moderními technologiemi. Jak jsem již zmínil k úvodu komentáře, tak se závěr jako takový za mě příliš nepovedl, jelikož se ještěr víceméně dozví, že neumře, dojde na menší akci a suplující úča dostane vlastní třídu. Muzikálové filmy mi ani nevadí a u animáků jsem na to zvyklý, ale tady to vážně nefungovalo, kdy byl navíc český překlad písní otřesný. Hodnocení: 70 % ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Animačne druhá liga, ale obsahovo sa Leo trafil do čierneho. Vôbec nie typická sandlerovská somarina, ale pekne napísaný, edukatívny, emocionálne hrejivý príbeh pre celú rodinu, s vyváženou kadenciou hrubozrnného humoru a dojemných detských spovedí. Vyčítať sa tomu dá len repetetívnosť v prostrednej časti, neškodilo by skrátiť o 15 minút. 4* ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Okay, mám hodně smíšený pocity. Začátek filmu totální shit, nevěděl jsem co si z toho rychlého úvodu vzít, z random písničky ke dvoum třídním zvířátkům k náhradní učitelce, bylo toho moc a nedalo se vůbec odhadnout na co to kurva koukám. Ale po nějaké době se to uklidnilo a když jsme měli čas poznat více Lea a želváka tak to docela šlo. Bylo to místy vtipný a koukalo se na to dobře. Jen nechápu moc pointu toho sem cpát muzikál, bez těch písniček by to bylo lepší, navíc když ani nejsou chytlavý. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama