Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Věřím, že po Orphan (2009) klesl počet adopcí. Od pokračování jsem si toho ale už moc nesliboval. Jelikož moment překvapení (alespoň pro diváka) je už nenávratně v prdeli. Čekal jsem ale přinejmenším průměrnou nervydrásající podívanou která pojede v x krát viděných kolejích. K mému překvapení ale po necelé hodině přichází zvrat, kterej se mi zdál být ale hodně přitaženej za vlasy. Tahle dějová klička je hodně nešťastná a sráží (v mých očích)film do kolen. Co se dělo dál už mi tak bylo úplně fu(c)k. Za mě naprosto zbytečný  pokračování/prequel. Případné další trampoty téhle 31leté siroty už raději vynechám. Hodně slabý 2 hvězdy. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Orphana časově předchází dílu prvnímu a já si neuměl představit, že to bude fungovat. Protože z dítěte Isabelly je už dávno dospělá Isabella. A zatímco v jedničce malá holka hrála dospělou ženskou, která předstírá malou holku, tak teď měla ta samá herečka, už dospělá, hrát ještě mladší dospělou ženskou než v jedničce (před třinácti lety!), která předstírá ještě mladší malou holku... sakra nějak se do toho zamotávám...  No jak může sakra dospělá ženská přesvědčivě hrát malou holku? Ale ono to kupodivu fungovalo. Díky sexy diblíkovité Isabelle, díky šikovnému rejžovi, střihači a taky samozřejmě díky tomu, že se divák dobrovolně nechá balamutit, i když ví že je balamucen, protože chce být balamucen. Jenom si říkáte, že je fakt málo pravděpodobné, aby vlastní rodiče po pouhých čtyřech letech nepoznali svoje dítě. No a když už tedy na tuhle hru režiséra s divákem přistoupíte, tak někdy po polovině pak přijde tak nečekaný "WTF" zvrat, že vám povisne čelist a do konce filmu už žádný dílčí nesmyslnosti řešit nebudete, protože odevzdaně přijmete fakt, že scénář je nesmyslný zgruntu celý. Samozřejmě snad nemusím podotýkat, že tohle byl přesně můj šálek thrilleru a jelikož mě bavil ještě o chlup víc než jednička, nezbývá mi než zaokrouhlit nahoru. +90%. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je ta zápletka totálně praštěná, ale co očekávat od filmu, který se odehrává před prvním Orphan a hlavní dvacetipětiletou herečku staví opět do pozice dvanáctiletého dítěte. Všichni sice budou vyzdvihovat výkon Isabelle Fuhrman, za mě si ale První mord pro sebe totálně ukradla Julia Stiles. Hlava rodiny, co má koule. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Moja slabosť pre béčkové horory, aj keď v tomto prípade ide skôr o krimi, nie je žiadnym tajomstvom a tento štýl mi pravdepodobne utkvel v pamäti od prvej návštevy kina a filmu Dobrý synček. Film som pozrel spoločne so synovcom a čerstvý maturant to v závere už nedával, tak ho Ester iritovala. Predvídateľný dej prekvapil príjemným zvratom, alebo twistom, a v jednoduchosti je niekedy krása, film ktorý nás nekŕmil korektným odpadom má nakoniec 4*, aj keď je tu naozaj veľa momentov ktoré mu možno vytknúť. A z môjho uhla pohľadu sa nezhodnem z jednou z obľúbených užívateliek, už iba kvôli mne táto séria môže pokračovať, lebo tu je na čom stavať. Aj keď teda ozaj 35 ročná žena, ktorá sa hrá na 10 ročnú je trápnym momentom, ale zapli ste si niekedy Fasabuk? A komentáre pod fotkami 40 a viac ročným žien? Zmena profilovky, o aká si krásna, všetko najlepšejše, ďakujem cmuk smajlík 10x... ()

kajas 

všechny recenze uživatele

K mému zklamání patří prequel mého oblíbeného hororu bohužel do škatulky naprosto zbytečných filmů parazitujících na úspěchu původního snímku. Isabelle Fuhrman se sice vrátila do titulní role, která ji proslavila, ale logicky už jí v 25 letech malé dítě věří málokdo (a nepomůže ani makeup a počítačové omlazování). Ostatní herci, snad až na Juliu Styles, nepředvádějí nic světoborného, a ačkoli scénář opět nabídne jeden zajímavý zvrat, nic to nemění na faktu, že ději chybí jakékoli napětí a divák nemá jediný důvod fandit "kladným" postavám. Těžká bída. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno