Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zhruba takhle hlavní herečka není tak špatná jak jsem to čekal měl jsem z ní obavy , ale nepotvrdily se Disney trochu nedomyslel, že je ve vodě namalovaná a na souši někdy ano a někdy ne, ale budiž . Má pěkný hlas nevím jestli je to opravdu  její nebo to nějak upravovaly přes vizualizér bohužel v některých písních zbytečně řve a jde to hodně poznat  . Sebastian vypadá příšerně kdo tohle schválil měl by dostat padáka  šupinka nevadí ten má tak 10 minut. Naopak ta rackyně je příšerná v animáku to byl pokud se nepletu racek tady změnili pohlaví nevím proč to jako vadilo dabuje ji Awkwafina což je příšerná herečka (čestná výjimka Raya a drak) , která je v Asii velmi oblíbená (nevím proč)  zde si i z Sebestianem zarapuje (to nejhorší co asi letos v kině uvidíte) a celkově její postava kdyby tam nebyla ni se nestane.   Triton vypadá taky divně speciálně na konci a Uršula je nemastná neslaná pak už si tam vyloženě nikoho nevybavím.  Jsou zde zhruba 4 nové písně jedna je rapová to je hnus dvě zazpívá Eric taky nic moc a tu poslední Ariel ta taky nezaujme naopak ty staré part of the world nic moc kiss the girl je příšerná oproti animáku a jediná vizuálně a trikově zajímavá  je under the sea kde se vystřídá hodně mořských zvířat sice je to takový guláš , ale na pohled je pěkná. Jinak je zde trochu změněný konec kdy Uršulu zabije ta loď akorát v animáku byla menší a dávalo to smysl tady je veliká jak kráva a zabije ji to i tak. Stopáž je smrtící, ale nejde to poznat uteklo to rychle. P.s. Eric je asi debil , že nedokáže poznat černošku od bělošky. 60 procent ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Little Mermaid" si už na CSFD užila zhejtovanie od ľudí, ktorí bojujú široko proti "woke kultúre" a všetko musí byť v ich očiach spracované na bielo, lebo tak by to predsa malo byť ... alebo ja neviem ani čo. Takže úprimne poviem, že tých 37% (momentálnych) je značne podhodnotených a film určite nie je takou tragédiou ako sa to z tejto stránky bude musieť mnohým javiť. Realita je taká, že tu máme podľa mňa jeden z lepších hraných remakov od Disney. Oproti "The Lion King" alebo "Pinocchio" to pôsobí, že tvorcovia reálne chceli do toho priniesť aj nejaké zmeny (a tým nemyslím farbu pleti Halle Bailey) a hlavne dať romanci medzi Ariel a Erikom viac času a lepšiu chémiu. Páči sa mi ako zistí jej meno skrz sledovanie súhvedzií a ako dokáže Ariel pochopiť bez toho, aby povedala čo i len slovo. Je to podľa mňa lepšie zachytené ako v pôvodnej animovanej verzii. To je však asi iba jeden element, ktorý robí tento film inak a lepšie. Čo sa týka podmorského sveta, vyzerá skvele, no nemôžem to isté povedať o dizajne Floundera a Sebastiana, ktorí tu pôsobia podľa mňa trochu neprirodzene. Naopak Melissa McCarthy ako Ursula je podľa mňa veľmi dobrou voľbou a vedela túto rolu skutočne predať kvalitným spôsobom. Hudba je tu podľa mňa stále skvelá a aj tých niekoľko nových skladieb pôsobí, že do tohto filmu zapadajú skvelým spôsobom. Na to, že je film dlhší než originál ma výraznejšie nenudil a vyzerá dostatočne dobre na to, aby som povedal, že za pozornosť stojí. Ak nemáte radi hrané Disney remaky, určite toto nezmení váš názor, no v tom prípade to ani nemá význam podľa mňa pozerať. Ja v tomto filme nevidím žiadne zlo, no v princípe platí, že to nie je film, ktorý je nutné aby existoval, ani si nemyslím, že sa k nemu niekedy vrátim. Ale za jedno pozretie podľa mňa stál. Hodnotenie: B ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hraná předělávka klasického animáku z roku 1989 je hodně doslovná, ikonické scény zůstaly zachovány a celé to povýšilo do vysloveně něžné dívčí romantické pohádky, jakých se dnes už mnoho nevidí. Žádná ladovská aktualizace, žádná emancipace, žádná princezna Máňa, která by sama přemohla draka a přijela by autem. U Disneye tentokrát vsadili na starosvětský počin. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Průměrný český komentátor opět zazářil. "Pigment melanin se evolučně vyvinul jako obrana proti slunečnímu záření, kde by k němu mořská víla přišla?" Aha, takže kosatky, některé druhy žraloků či krabů, mořských ježků nebo úhořů, a další rybky a mořští živočichové se můžou jít klouzat, protože popírají logiku některých uživatelů ČSFD (ve volném čase přírodovědců a bojovníků za práva bílých podmořských lidí). Zatímco snímek se může chlubit hodnocením 7,2* na IMDB a 94% na Rotten Tomatoes, na České filmové databázi má 41%. A jestli to Vám něco nepoví o zaujatosti českého diváka, tak už zřejmě nic... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla Ariel neposlouchá tátu a zajímá se o život na souši víc, než by měla. Takže když pak jednou zahlédne sympatického prince, hned se do něj zamiluje. Ale aby s ním mohla být, bude jí to něco stát. Možná víc, než by sama chtěla zaplatit. Rob Marshall natočil neurážející remake animované disneyovky, který má bůhvíproč dvě a čtvrt hodiny, naprosto ničím nepřekvapí, většinu času solidně vypadá a do hlavní role sehnal režisér fajn herečku. Na druhou stranu snaha nabídnout cokoliv nad rámec velké rodinné podívané tu neexistuje. S dětmi to klidně absolvujte, bolet to nebude. Ale proč byste na to měli chodit bez nich, to fakt nevím. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Hlavní natáčení započalo 30. ledna 2021 a skončilo 11. července téhož roku. Točilo se zejména v Pinewood Studios v Anglii. Dále se filmovalo v Londýně nebo na italském ostrově Sardinie. (fiLLthe3DD)
  • Halle Bailey na kritiku jej obsadenia povedala, že ignoruje rasistických trollov a ďalej dodala, že jej postava "nie je o rase, ale teraz, keď som ňou, ľudia nechápu, že keď si čierna, tak je to o celej komunite. Je to pre nás veľmi dôležité, že sa môžeme vidieť." (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno