Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec nič nemám proti rozprávke, ani proti vizuálu, a už vôbec nie proti Halle Bailey. Vyzerá super a v takej Cosby Show by sa len tak vynímala. Ale prečo máme akceptovať silenú propagandu, ktorá opačne vedená nemôže byť, inak vás marxista ubije Kapitálom? Koľko je to len kriku, keď nejakú čiernu postavu hrá málo čierny herec, to sa len zatriasli základy Bronxu, keď Willa Smitha obsadili za otca tenisiek Williamsových. To bolo kriku, že je málo čierny! A to si teraz predstavme, čo by sa stalo, keby Mandelu hral povedzme nejaký Ed Sheeran. To by po vás spravodlivo nahnevaní demonštranti z Black Lives Matter hodili aj topánku, čo práve vyrabovali v Nike obchode. Ale keď sú biele postavy prefarbené až naboxované, vtedy je to všetko cool, in a trendy, lebo biela zlá. Ale paní prebudení, spamätajme sa! Morská panna Ariel v takejto podobe? Veď ešte aj ten prací prášok je biely!  ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jinak velmi krásná herečka Halle Bailey představuje Ariel s přesvědčivou autentičností, zatímco Jonah Hauer-King jako Erik představuje něco jiného než typického macho prince. Odchod od tradičních představ o postavách vyzývá k zamyšlení nad stereotypy​​. Zkrácení o několik minut by tempu filmu určitě neuškodilo. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Největší kontroverze na hrané verzi Malé mořské víly není Halle Bailey, ale Rob Marshall. Nerozumím tomu, kdo v Hollywoodu mu pořád přihrává tyhle příležitosti. Alespoň je tahle podívaná  poměrně neškodná a snesitelná. I když to finále? Disney, už se vykašli na gigantický CGI lidi, nepůsobí to dobře. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Další z live action předělávek.. Přišlo mi to úplně v pohodě, i když po Avataru: The Way of Water to působí trochu amatérsky.. Ale jinak příběh nezklame, a poslední půlhodina je moc zajímavá (i když stopáž je pro pohádku značně přestřelena).. Naprosto ovšem nechápu, proč tu bylo asi dvacet odpadů, ještě dřív, než šel film do kin. Mně teda Halle Bailey v roli Ariel vůbec nevadila - vadilo dabované znění, hlavně u písniček. Určitě to nedosahuje kvalit, třeba Lvího Krále, nebo Aladina, ale tato klasická pohádka od Hanse Christiana Andersena dostala holt trošku modernější kabát, sice mírné rozpaky, ale celkově se mi to docela líbilo, i když je to trošku infantilní a ten půvab, co měla Ariel v TV tu trošku chybí (Ale zase potěšil krab Sebastian)... Celkově to prostě není ten třeskutě vtipný animák, jakých je až příliš... Viděno v kině 2D (cze.)...70% ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Stejně depresivní vizuál jako ten nový Petr Pan. Sebastian je jak z hororu....Nejlepší kámoška rybka jakbysmet (proč není žlutá?!). Dabing kupodivu fajn i Halle Bailey. Ale ty červené vlasy....ty nedokážu odpustit. Ty přece k Ariel patří! Humor nulový, potenciál promarněný. Změny neprospěly (myslím tím třeba scénu s vidličkou, kdy v animovaném filmu, kdy se odehrává v paláci pobaví - a sblíží prince i Ariel, tady se to děje na tržišti a je to takové prapodivné). Hlavní dvojice je taková kostrbatá. Závěrečné shledání, kdy Erik objímá svou znovunalezenou lásku neupřímné a bez emocí. Líbila se sekvence s písničkou "Under the sea". Rapující racek a krab....to mě zničilo. Ale asi o chlup lepší než výše jmenovaný film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Melissa McCarthy (Uršula) před začátkem natáčení vůbec netušila, že má hudební sluch a umí zpívat. Během natáčení svůj um pod dohledem vokálního trenéra Erica Vetroma zdokonalila a hudební sekvence ve filmu nakonec odzpívala sama. (fiLLthe3DD)
  • Krab Sebastian (Daveed Diggs) má v tomto snímku deset nohou – v původním snímku z roku 1989 měl však končetin pouze osm (včetně klepet), jelikož v té době by něco takového bylo pro animátory příliš náročné. (fiLLthe3DD)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílela studia ILM, Moving Picture Company, Weta FX a Framestore. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama