Reklama

Reklama

Versailles: Náročné úkoly Krále Slunce

(TV film)
  • Francie Versailles, les défis du roi Soleil (více)
Francie, 2019, 90 min (Alternativní 2x45 min)

Obsahy(1)

Zámek Versailles je slavný po celém světě a jeho zahrady přitahují více než 7,5 milionu návštěvníků každý rok, ale odhaluje toto legendární dílo všechna svá tajemství? Versailles bylo skutečným katalyzátorem vědeckého výzkumu ve Francii 17. století a největším staveništěm v Evropě. Navzdory mobilizaci celé země, brilantní práci jejích řemeslníků, smrti tisíců lidí a odhodlání všech jejích vědců té doby zůstala nevyřešena jedna otázka: kde hledat vodu. Tento pozoruhodný dokumentární seriál se zabývá velkým současným vědeckým výzkumem doplněným rekonstrukcí paláce ve Versailles, novými vědeckými objevy, vynálezy, pokusy, archivními obrazy a názory vědců. Ponoříme se do historie a prozkoumáme kolosální úkol budování královského paláce. (Viasat)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Majestátna hudba akoby z nejakého kinotrháku chce v dokumente privodiť tú atmosféru veľkoleposti, ktorú priniesol Ľudovít XIV. Ale až tak by som ho neospevoval. Ako sami tvorcovia tvrdia, tisíce ľudí prišlo o život pre jeho veľkolepé plány. A pre koho slávu to robil? Pre slávu Boha alebo pre slávu ľudstva? Nie, len pre tú svoju. Je život tisícov menej ako sebastrednosť jedného liliputánskeho panovníka s výškou 162 cm? ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé a podrobné informácie o budovaní najveľkolepejšieho palácového areálu na svete. Čo sa podarilo aj čo sa nepodarilo a nedokončilo. Okrem promenád, vodných kanáloch a kvetinových záhradách som sú tu aj informácie o pestovaní zeleniny a ovocných stromoch, čo som nepredpokladal. Je zvláštne, že po takých tyranoch ako Ľudovít XIV. zostala na svete takáto nádhera. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

pořad jsem si náramně užila.Všechny údaje se musely vejít do 90 minut ale i tak tvůrci poskytli spoustu údajů a informací.Takhle to na vlastní oči při návštěvě neuvidíte.Paráda. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Skvělý popis s ilustrací všech úžasných vynálezů a prací na výstavbě paláce, parků a zahrad, vodních zdrojů a rozvodů. To všechno pak napodobovali další evropští panovníci, tedy ti, kteří na to měli prostředky. Je nutno obdivovat píli a výkonnost panovníka, který to vše organizoval. ()

Reklama

Reklama