Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 3
USA, 2024, 9 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Předloha:

James Clavell (kniha)
(další profese)

Epizody(10)

Seriál Šógun produkční společnosti FX je originální adaptací románu Jamese Clavella a odehrává se v Japonsku v roce 1600 na prahu občanské války, která rozhoduje o osudu celého století. Lord Joši Toranaga bojuje o život, protože se proti němu spojili jeho nepřátelé v Radě regentů. Když je v nedaleké rybářské vesnici nalezena záhadná opuštěná evropská loď, připlouvá její anglický lodivod John Blackthorne s tajemstvím, které by mohlo Toranagovi pomoct vychýlit misky mocenských vah a zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Todou Mariko, tajemnou křesťankou a poslední šlechtičnou ze zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této napjaté politické situaci, musí skloubit své nové přátelství s Blackthornem, oddanost víře, která ji zachránila, a povinnost vůči zesnulému otci. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Dusty56 k tomuto seriálu (3)

Šógun (2024) 

První polovina byla parádní, už dlouho jsem neviděl takový fantastický rozjezd u seriálu, bohužel ve druhé trochu tempo opadlo a já se občas i nudil. Tempo najednou bylo rozvláčné, více poznáváme japonskou kulturu než se staráme o děj. Je to škoda, protože seriál má i fantastické obsazení, postavy od vyjukaného Anžina, který hlavně ze začátku zastupoval vyjukaného diváka a bavil, po Jabušigeho, Toranagu nebo Mariku. Určitě z toho šlo vytěžit více, jak ukázala uchvacující první polovina. 85% ()

Osmero hradeb (2024) (E04) 

Další parádní díl, i když musím říct, že v kontextu prvních čtyř pro mě osobně ten nejslabší. Moc se tam toho nestane a hlavně jsem se poprvý za celý seriál přistihl, že jsem se na chvíli v jedné delší scéně nudil. Ale zbytek byl zas parádní, má to skvělou atmosféru a (nejen) hlavní vykulená postava mě prostě baví. 90% a stále náběh na nejlepší seriál za posledních minimálně deset let. ()

Dámy vrbového světa (2024) (E06) 

O třídu a hvězdičku horší díl než všechny ostatní. Atmosféra je furt parádní, ale zde se toho moc neděje a největší prostor dostává návštěva "čajovny", což mě docela nudilo, kdyby místo toho řešili intriky byl bych spokojenější. Děj se tedy taky nikam neposunul, stále jen čekáme a čekáme. 80% ()

Související novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (více)

Reklama

Reklama