Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruby je potomkem neslyšících rodičů a je v rodině jediná, kdo slyší. Když zjistí, jak moc ji baví zpěv, bude se muset rozhodnout mezi svými sny a rodinnými povinnostmi. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (201)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Feel good movie. Really. Milá sonda o plnení snov v prostredí rodiny, ktorá je odkázaná na jediného počujúceho člena, ktorý sa musí rozhodnúť či sa vzdá svojho sna, aby jeho rodina takpovediac prežila. Hlavne je to film plný ľudskosti s veľmi príjemným obsadením. Chváliť Emiliu Jones ani nemusím, už svojím účinkovaním v seriáli Zámok a Kľúč ma presvedčila že má pred sebou sľubnú budúcnosť. Taktiež musím vyzdvihnúť oscara pre herca stvárňujúceho otca rodiny, bol vážne skvelý. Dosť mi to celé pripomínalo nedávnu oscarovku Zelená Kniha a presne takýto typ filmov, ktoré človeka svojou jednoduchosťou a úprimnosťou dokážu dojať si cením každým rokom viac a viac. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že jeden z nej filmů roku bude tenhle malý procítěný filmeček. Coda značí jednak slyšící dítě neslyšících rodičů, jednak závěrečnou část hudebního díla. Obojí na film krásně sedí. Dlouho jsem neviděla takhle kvalitní rodinný film, který je ve správných chvílích vtipný a v jiných dojemný. Téma neslyšící rodiny je tu podané citlivě a pochopitelně pro všechny, navíc je tu super twist, že jejich dcera umí krásně zpívat, což ale zbytek rodiny pochopitelně neslyší. Emilia Jones v hlavní roli je skvělá, navíc nádherně zpívá. I ve svém věku zvládla podat silný výkon (zvlášť dojemné jsou její scény s "trapným" tatínkem) a film bez problémů táhne. Velký palec nahoru a jdu zkontrolovat francouzskou předlohu Rodinka Belierových, jestli se taky takhle povedla. PS: A kudos za fakt, že neslyšící postavy tu hrají opravdu neslyšící herci! ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Frank: „Vieš, prečo Boh stvoril prdy? Aby si ich mohli vychutnať aj nepočujúci.“ Príbeh je to milý, dojímavý a občas vás prekvapí aj humorom (ktorý obstaráva predovšetkým Frank Rossi (Troy Kotsur)). Uvedomujete si problémy chudobnej nepočujúcej rybárskej rodiny. Súcitíte s Rubby, ktorú, logicky, jej spolužiaci vylučujú zo svojich aktivít. Držíte jej palce. Problém, ktorý som si uvedomila po dopozeraní filmu, je, že ma ničím neprekvapil. Všetko sa udeje presne tak, ako predpokladáte, chýba moment prekvapenia. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY JSI TA HOLKA Z NESLYŠÍCÍ RODINY? SLYŠÍŠ JEN TY? A ZPÍVÁŠ? ZAJÍMAVÝ…“   Hele… a vono to fakt zajímavý je. Příběh o obyčejnejch lidech…. Nebo spíš je to příběh Ruby, plnej svištění rukou a jejích problémů. Je to o sympatiích. Ne k neslyšícím, ne k rybolovu, ale právě k tý holce, týnejdžerce, která nemá čas bejt týnejdžerkou. A vlastně celkem nenápadně ten film vypovídá o těch (VŠECH!) neslyšících strašně moc, takže i za ně třepetám prackama. A toho Oscara jim přeju!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě, když se zrodí hvězda. 2.) Vždycky jsem chtěl vidět hluchoněmýho na koncertě. 3.) Neznám tuhle rodinku. ///  Thx za titule „Karel Himmer“.              PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit lepšího nominanta na Oskara - na počest koukáme v den, kdy byly nominace vyhlášeny. Srdečný příběh ze života. Herecky naprosto přirozené, vkusné nahlédnutí do světa neslyšících, hudební čísla skvělá, délka naprosto odpovídající, několik scén, které zapůsobí přesně tak jak mají - vyrazí dech, vyždímají emoce, člověk zůstane s otevřenou pusou. Držím pěsti v boji o "panáčka". ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • CODA znamená „Child of deaf adults“ neboli dítě hluchých rodičů. Název odkazuje právě na Ruby (Emilia Jones). (UhLee)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts, v rozmedzí od 22. augusta do 17. októbra 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

Scorseseho novinka se odsouvá na příští rok

28.07.2022

Bude Apple příštích pár let dominovat oscarové večery? Přestože si z posledních Oscarů nikdo nepamatuje nic jiného než facku, kterou Will Smith uštědřil Chrisu Rockovi, vítězný snímek V rytmu srdce… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama