Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 16

Recenze (402)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Od Willyho Wonky z 71' a od Karlíka a továrny na čokoládu nám filmové plátno opět přihrává nové zpracování Dahlovi knižní předlohy. Stejně jako předchozí dva snímky je i tento svým vlastním způsobem krásný a vynalézavý, není v něm absolutně žádná souvislost s Burtonovou ponurou atmosférou jak si pamatujeme z Karlíka a továrny na čokoládu, "Wonka" je příběh o chlapci co má sen, přišel s ničím a odešel se vším, je to příběh o důvěřivosti, zradě, přátelství a splněných snech, je to příběh mladého Willyho Wonky a jeho cestě ke slávě. Primitivní podání muzikálových stop jsou naprosto famózní, silně oceňuji, že se tu nedbalo příliš na perfekcionismu, v jednoduchosti je přeci jen krása, aneb méně je někdy více. I tady se opět potvrdilo, že ne vše musí být dokonalé aby se dokonalé jevilo. Celé herecké obsazení bylo vskutku bravurní a Chalamet, ačkoliv jsem s tím počítala, předvedl opět fantastický výkon, v hlavní roli Willyho Wonky si nepochybně získal spoustu dalších dívčí srdcí a já jsem zase a znovu Wonkou přímo okouzlena.  „Every good thing in this world, started with a dream. So you hold on to yours.“ ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Wonka. To, čo sa novej disneyovke Wish úplne nepodarilo, tu to parádne zafungovalo. Ten pocit, keď sa dospelý divák pri filme cíti opäť ako dieťa🙂áno, presne to mám na mysli. Nádherná výprava a svet plný fantázie, veľmi pekné, farebné, lákavé. K muzikálovým číslam sa možno vyjadrím až po druhom pozretí v originálnom znení, predsa dabing je dabing, ale aj v nemčine zneli tie pesničky celkom fajn. Myslím si, že Timothée sa v role Willyho Wonku úplne našiel, veľmi sa mi tu práve on hodí. A vlastne som s castingom celkovo spokojná. V porovnaní s pôvodným filmom z 1971 a s Burtonovou verziou vyhráva u mňa práve tento Wonka, aj keď vlastne toto je málinko o niečom inom a asi práve tá originalita sa mi na tom páči. 75% [Kino Worms s detičkami]. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som váhal medzi 3 a 4 hviezdami. Prvé čo som povedal, keď som asi rok naspäť zistil, že vzniká nový Wonka bolo: "Preboha načo? Pre koho?, veď to nie je tak dávno, čo J. Depp ako Wonka potešil divákov malých aj veľkých..." Samozrejme ako som tušil, je to iný pohľad, iné spracovanie. Príbeh fajn, herci tiež, len mám rád klasický film, radšej než muzikál, ktorým sa nový Wonka takmer stal. Kolíše niekde ne hranici žánrov, no radosť mi urobil H. Grant ako Umpa Lumpa, aj ten jeho tanček a pesnička na záver mi výborne sadli. Základná otázka či je nový Wonka lepší než ten posledný znie - pre mňa nie, no oplatí sa vidieť. 70%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpohádkovějších zážitků roku 2023. To musím ocenit na tomto fantasy muzikálu. Film, kde logika si vzala dovolenou a čokoláda převzala režii. Je to výborné, humorné a herecky excelentní. Možná jedna z budoucích klasik vánočních obrazovek. Moc jsem si to užil a rád se na to podívám znovu!  P.S. Chalamet je Boží! P.P.S. Jsem na ženy (úchylové). 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

PLUSY: Kouzlo viktoriánské Anglie, starosvětské uchopení, Hugh Grant, výtvarná stránka, vypočítavá domovnice Olivia Colman a její pomocník a asi i ten naivní snílek Timothée Chalamet. MÍNUSY: Absolutně nudné trio zlovolného čokoládového kartelu, nudní parťáci z prádelny, nevyužitý potenciál Umpa Lumpy, málo Rowana Atkinsona, občasná triková zaškobrtnutí, málo humoru, naivní a místy slabší muzikálová čísla. Celkově je to hravé, ale čekal jsem to hravější, zrovna jako výpravné a nápadité, ale čekal jsem to výpravnější a nápaditější. Paul King natočil feel-good vánoční pohádku pro celou rodinu, když ale budu hledat v nabitém televizním vánočním programu, zřejmě sáhnu po jiných jistotách. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Paul King o výbere Chalameta do hlavnej roly: "Boli sme celkom otvorení hľadaniu tej správnej osoby. Ale pre mňa to bol naozaj o zozname s jednou osobou."  (Arsenal83)
  • Pre režiséra Paula Kinga bol Chalamet prvou voľbou, pretože ho zaujali jeho výkony vo filmoch Daj mi tvoje meno (2017) a Lady Bird (2017). King ponúkol hercovi rolu bez konkurzu po tom, čo videl jeho stredoškolské vystúpenia na YouTube, čo dokázalo jeho vokálne a tanečné schopnosti. (Arsenal83)
  • Hugh Grant sa vyjadril, že nenávidel čas strávený hraním postavy Oompa Loompa, keďže proces herectva pre pohybovú kameru považoval za fyzicky nepríjemný (opísal to ako nosiť tŕňovú korunu) a bezcieľny (tvrdí, že nikdy nedostal uspokojivú odpoveď na otázku, či by mal "hrať svojim telom, alebo nie"). Priznal sa, že v zákulisí vyvolal veľký rozruch, keď zistil, že väčšina jeho práce bola nakoniec po natáčaní nahradená animáciou. Na otázku, prečo teda vzal túto rolu, povedal: "Trochu neznášam [robiť filmy], ale mám veľa detí a potrebujem peniaze." (Arsenal83)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama