Reklama

Reklama

Film Wonka je založen na výjimečné postavě, která je ústřední postavou knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, nejkultovnější dětské knihy Roalda Dahla a jedné z nejprodávanějších dětských knih všech dob, a vypráví podivuhodný příběh o talentovaném Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa. Ale v tomto velkolepém, i když nelítostném městě se Willyho skromné peníze rychle utratí a zavedou ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že Willyho vyhlídky jsou zmařeny, jeho naděje nikoli, přestože podnikání ve výrobě čokolády je mnohem těžší, než se zdá, a Willyho genialita není vítána cukrářským kartelem, který se nezastaví před ničím, aby si udržel svou klientelu pro sebe. Nicméně díky své osobité značce geniálního vynálezu, troše neotřelého myšlení a pomoci několika nejlepších přátel- zejména bystré mladé dívky jménem Noodle - se Willy stane odhodlanějším než kdy jindy a využije svého talentu a houževnatosti k tomu, aby si splnil svůj sen. Během následujícího kouzelně lahodného, někdy nebezpečného a život potvrzujícího dobrodružství Willy zjistí, že ačkoli většina lidí, které potká, dá přednost chamtivosti před dobrem, každý mrak má stříbrný okraj... stačí jen nepřestávat snít. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 15

Recenze (403)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dva díly Paddingtona evidentně nebyly žádná náhoda a Paul King je králem současné fantastické rodinné podívané. Při tvorbě prequelu k předloze Roalda Dahla měli scenáristé dost volnou ruku a zdařile toho využili. Timothée Chalamet byl stejně perfektní volbou pro hlavní roli jako Sally Hawkinsová pro roli jeho mamky. Muzikálová čísla do toho celkem sedí, ale nemají tolik prostoru, abych film přímo označil za muzikál. Možná (hlavně v těch písních) mi přišlo, že trochu drhnul dabing, třeba film uvidím i v originále... ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Wonka. To, čo sa novej disneyovke Wish úplne nepodarilo, tu to parádne zafungovalo. Ten pocit, keď sa dospelý divák pri filme cíti opäť ako dieťa🙂áno, presne to mám na mysli. Nádherná výprava a svet plný fantázie, veľmi pekné, farebné, lákavé. K muzikálovým číslam sa možno vyjadrím až po druhom pozretí v originálnom znení, predsa dabing je dabing, ale aj v nemčine zneli tie pesničky celkom fajn. Myslím si, že Timothée sa v role Willyho Wonku úplne našiel, veľmi sa mi tu práve on hodí. A vlastne som s castingom celkovo spokojná. V porovnaní s pôvodným filmom z 1971 a s Burtonovou verziou vyhráva u mňa práve tento Wonka, aj keď vlastne toto je málinko o niečom inom a asi práve tá originalita sa mi na tom páči. 75% [Kino Worms s detičkami]. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Timothée Chalamet mě neustále překvapuje. Vybírá si dobré role a je vážně všestranný. Tato role se opravdu těžko trumfuje, ale zhostil se toho slušně. Celou dobu se mu nedaří a všichni mu hází klacky pod nohy. Přitom si chce jen otevřít vlastní obchod s čokoládou. Potká partu podobných bláznů a vydá se do boje s místním čokoládovým kartelem. Je to dost písniček a tanečních vystoupení, takže to působí hodně pozitivně. Je to ale orientované spíš pro děti. Hodně se mi líbil Hugh Grant jako Umpalumpa, který do děje vždy vznesl trochu humoru se svou písní. Nevím ale, jestli tu má smysl nějaké pokračování. "Viděl jsem oranžového mužíčka." ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava aj pre mladších aj pre starších divákov a najlepšia je asi kombinácia oboch (teda ak ide rodič so svojimi deťmi do kina), je to rodinný film, ktorý obsahuje veľa pre všetky vekové kategórie, aj s nejakým poučením, ktoré je síce jednoduchšie, ale je a Wonka je trochu aj rozprávka. Priam osviežujúce sú muzikálne vstupy a tak isto jemné vtipné situácie, ktoré sú ale koncipované tak, aby sa človek jemne zasmial a nie rehotal na plné ústa, ale to je dobre, dokresľuje to atmosféru filmu, ktorá pohlcuje. Vôbec mi nevadí, že to úplne nepasuje do osobnosti akú by mal v budúcnosti Wonka mať, lebo v tomto filme je všetko správne tak, aby dokázal dostatočne zabaviť na vyššej úrovni. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tvůrce Paddingtona si tentokrát vzal na paškál další rodinnou zábavu v podobě muzikálového originu Willyho Wonky s tváří Timothée Chalameta. Zdá se to být jako tutovka a tutovka to také je. Zábavná a barevná podívaná s parádním hereckým obsazením a která je rozhodně hodně přístupná, i přes věci, které se v ní dějí. Hugh Grant jako umpalumpa výborný. Tady mi ta jeho pitvořící poloha vůbec nevadila a dobře se sem hodila. Tohle snad nemohlo skončit ani jinak než hitem a uvidíme, co bude dál. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (17)

  • Pre režiséra Paula Kinga bol Chalamet prvou voľbou, pretože ho zaujali jeho výkony vo filmoch Daj mi tvoje meno (2017) a Lady Bird (2017). King ponúkol hercovi rolu bez konkurzu po tom, čo videl jeho stredoškolské vystúpenia na YouTube, čo dokázalo jeho vokálne a tanečné schopnosti. (Arsenal83)
  • Chalamet vyrastal ako fanúšik oboch predchádzajúcich filmov o Wonkovi (1971 a 2005) a chcel túto postavu stvárniť iným spôsobom, ako mali Gene Wilder a Johnny Depp: "Je to úplný opak toho Willyho Wonku s bláznivým pohľadom v očiach, ktorého všetci poznáme. Je to o tom, ako by tá postava začínala, aby sa dostala na miesto, kde je ešte stále ako dieťa, ale zároveň nejakým spôsobom zlomená?" (Arsenal83)
  • Abacus Crunch (Jim Carter), který ve filmu ztvárňuje roli účetního, je pojmenován po nejstarším počítacím přístroji, předchůdci kalkulačky – Abakus. (Nanitty)

Související novinky

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

Druhá Duna bude kralovat IMAXu

30.07.2023

Sedmá Mission: Impossible měla IMAX kina jen něco málo přes týden, než ji odtamtud vystrnadil Christopher Nolan a jeho Oppenheimer. Atomový opus populárního režiséra si nyní tento formát udrží… (více)

Reklama

Reklama