Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre fundov genialnej Audrey Hepburnovej je tento snimok povinnou jazdou. Tentokrat Audrey je v roli chudobneho dievcata Sabriny, ktora sa zamiluje do jedneho z bratov /David/, ktory ma isty sposob zivota, priom vsak Sabrinu miluje dalsi - Linus. Audrey Hepburn bola ako vzdy skvela, a William Holden /Sunset Boulevard, The Wild Bunch/ bol proste vyborny herec. Zjavil sa tu aj Hampry Bogart /The Big Sleep, Casablanca/, ale jelikoz ho stale nemam rad, tak som jeho pritomnost uz len nejak zniesol. Billy Wilder na reziserskej stolicke bol fakt talent. 90 % ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Wilder byl prostě ojedinělý úkaz. Dokázal utáhnout romantické slaďárny tak, že ve chvíli, kdy by film sklouzl k trapnosti a patosu, on z toho vybruslil s grácií sobě vlastní a vtipným dialogem. Nejsem zrovna fanouškem Audrey Hepburn, ale už jsem si na ní po několika filmech tak nějak zvykl a věděl jsem co můžu čekat. A když ne, tak to Humphrey zachránil. 7/10 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Romantická, lehce pohádková, fantazie. Rozkošná Audrey tentokrát né jakožto princezna, ale spíše jako popelka bezhlavě zamilovaná do svého bohatého prince, odjíždějící pochytit nějakých těch francouzských mravů, aby i zatuchlé srdce věčného suchara roztálo a zahořelo tím pravým citem k prosté a krásné dívce. Bravůrní milostná trojice + jeden velice sympatický šofér v zábavném kusu Billyho Wildera. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Humphrey Bogart na poslední chvíli nahradil Caryho Granta. (Kulmon)
  • První ze čtyř filmů v řadě, ve které byl partnerem Audrey Hepburn muž o generaci starší. (Kulmon)

Reklama

Reklama