Reklama

Reklama

Starostliví medvídci v říši kouzel

  • Kanada The Care Bears Adventure in Wonderland (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Malá Alenka a její chundelatí kamarádi chtějí společně zabránit, aby zlý čaroděj ovládl říši kouzel. Starostliví medvídci musí zachránit princeznu, kterou čaroděj unesl. Na cestě za vysvobozením princezny čekají medvídky s Alenkou neuvěřitelná dobrodružství, která se dají prožít jen v říši kouzel. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +hudební melodie a zpěv, zapomenutá láska -moc moc moc pro děti, tedy pouze pro děti/// Tak na tuhle partičku jsem dočista zapoměl. Už to bude aspoň 14 let co jsem to viděl a do dneška jsem nevěděl, že vůbec existovali. Ale hned jak jsem zahlédl obálku DVD jsem si rozpoměl. Aha to byli ti medvídci co uměli díky svým bříškům kouzlit. A každý z nich uměl něco jiného, měl jinou povahu, ovšem když se zpojili, tak byly neporazitelní. Alespoň tak si je pamatuji. Proto jsem se dlouho nerozpakoval a film si pustil. Popravdě přiznám, že dnes už to není taková síla a tento snímek mě dal hodně zabrat abych jej dokoukal. Je to hodně dětinské, naivní, hloupoučké. Animace je v jistém směru zvláštní, vedlejší postavičky rovněž. Snad jen osobně mě zaujala nejvíc hudba. Takže hodnotím bez nostalgie, podle toho jak jsem se nyní bavil. Stejně si však myslím, že tohle je jen slabší film a ten předešlí mě opět dostane. Totiž ti méďové jsou tak kouzelní./// Celkem 47%/// ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Moje předškolní bezpohlavní éra byla plná těch hermafroditních méďů buzíků. Příběh je uhozeně levnej, ale když mi bylo 5 bral jsem to jako vrchol akční podívané. ()

Yellow 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení od mladší sestry(5let) : Bylo to hezký, malinko strašidelný, ale krásný. Dopadlo to ale dobře. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tak fakt nevím, jak mám tento film hodnotit hvězdičkami, ale slovně bych ho uměl ohodnotit. Z pohledu mě, jako staršího diváka je tohle špatný animák. Ale né z té designové stránky, ale z té dějové stránky. Už jako malý jsem to viděl, ale ani v té době to na mě nezapůsobilo jako mistrovské dílo. Existovali pohádky, které jsem mohl vidět každý den, ale tady toto jaksi nefungovalo. Ano, měl jsem to rád, ale ne tak hodně jako třeba Jungle Jacka, nebo 101 dalmatinů. A pamatuji, že když jsem nastoupil do první třídy na základní škole, už jsem na tento animák ani nepomyslel. Viděl jsem sice ještě první díl těchto medvídků, ale to jsem spatřil poprvé teprve včera (7.6.2022). A i na to, že to byl animák, tak to byl pořádný animák. A co je tohle? Konina. Zatímco u prvních starostlivých medvídků byl děj dobře promyšlený, tohle je úplně levný děj. Máme tu čaroděje, který má na hlavě klobouk v podobě pěšce z šachů (No spíše mi to připomínalo flašku vína ale dobrá), Který chce ovládnout celou říši kouzel, a může tomu zabránit pouze princezna Alenka, která se někde ztratila. I přes svou krátkou délku je děj extrémně natahovaný. Co se týče animace, je sice pěkná, ale v porovnání s prvním díle je tohle slabina. Spousta lidí může namítat, že animovat typické animáky je složité, tak tolik zase ne. Mám už dlouholeté zkušenosti, a nejtěžší věcí na animáku není něco nakreslit, ale to nejtěžší je vybarvování. A nejtěžší je vybarvit úplně jednoduchou postavu. Možná vám to teď příjde k smíchu, ale je tomu tak. Ale ok, nebudu tady vysvětlovat podrobně jak se to všechno dělá v praxi s animáky. Jelikož jsem tento film viděl jako předškolák, a tenhle snímek je určen hlavně dětem, tak je toto hodnocení kapilinku ochráněno. Odpad to sice vyloženě není, ale stěží jsem se na to díval. Jedinou suprovou věcí na celém tomto prokletém filmu je ta, když ve scénách zpívá John Sebastian. Ten chlap má tak neutrální hlas, ale jako dobrý hlas, že umí fakt dobře zpívat. Jo a aby toho nebylo málo, zatímco v jedničce bylo poselství, a pravda o tom, jak se lidi k sobě chovají, tady prakticky nebylo nic. Jenom být sám sebou. To je asi jediné poselství z toho filmu. Jenže toto poselství je skoro v každém animáku, takže by to chtělo ještě něco navíc. Navíc by mě zajímalo, co si Clive Smith šlehl, když tento animák produkoval. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná předělávka Alenky v říši divů. Dnešní pohádky jsou hezké, ale né každé mají to kouzlo. Ideální ukázka pro dnešní děti toho, na čem jsme vyrůstali my jako děti. Starostlivý medvídci byli svou dobou hit a to oprávněně! Pustila jsem si to nyní pro nostalgii a připomínku jedné z mých nejoblíbenějších pohádek a i v dospělosti jsem se u toho bavila. Respektive hrálo mi to jako kulisa ke čtení knížky. ()

ketie 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství. Jako malá jsem se na ní dívala stále dokola a milovala jsem jak kočku šklíbu, tak pomateného kloboučníka. Čtyři hvězdíčky dávám pouze z nostalgie. Kdybych pohádku viděla až teď, asi by hodnocení vypadalo jinak...jedno ale musím uznat - i když se mi normálně SK dabing vůbec nelíbí, tak tady se povedl a je rozhodně lepší než český, zdá se mi totiž, že ten je na pohádku až moc "tvrdý". ()

Reklama

Reklama