Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva piloti letectva Spojených států, major Victor Deakins a kapitán Riley Hale, jsou vysláni na zkušební let se dvěma atomovými raketami – mají simulovat přelet hranic. Deakins náhle na kolegu zaútočí, katapultuje ho a obě bomby shodí. Nálože však nevybuchnou, protože jsou blokovány proti nehodám a Pentagon vyšle na místo nehody mladého důstojníka Gilese. Záchranná četa v troskách letadla nenajde těla pilotů,ani rakety. Situace, kdy letectvo ztratí nevybuchlou atomovou bombu, má v Pentagonu krycí název Zlomený šíp, a tato akce právě nastává... Podle posledního Deakinsova hlášení celý incident způsobil Hale. Ten se mezitím probral z mdlob a je zatčen Hlídačkou Národního parku Terry, která ho našla. Podaří se mu ji však odzbrojit a vzápětí musejí prchat před Deakinsovými muži. Ti jsou domluveni se skupinou překupníků, kterým mají „ztracené“ atomové bomby prodat. Riley si domyslí, o co jde, vysvětlí vše Terry a společně se pustí do pronásledování konvoje, který ukradené bomby převáží. Jenže protivník je velice silný a neštítí se ničeho… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Zlatá éra Johna Woo skončila s příchodem do Hollywoodu a musíme to brát zkrátka jako chlapi. Klasicky výborné výbuchy nezakryjí nudu, při které jsem si mírně okusoval nehty a scénář, ve kterém se schovává více nelogičností, než je u průměrného spektáklu zvykem (a to to jindy neřeším). Na druhou stranu, kdokoliv říká, že poslední skvělý Travolta umřel s Julesem, zapomněl na tenhle explozivní kousek. John (Travolta) má jiskru a o dvě třídy převažuje vykuleného Slatera, jehož výkon mi připomněl Jasona Patrica v Nebezpečné rychlosti 2. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Dvě jaderné hlavice a dva vojenští rivalové. To vše pod taktovkou západem nakaženého Johna Wooa. Nakaženého v tom smyslu, že je to neustále ten typický John Woo, ale který si nedá řict a natočí takovou ptákovinu, která postrádá hrubšího významu (podobně jako MI: 2). Je to stejně tak přeplácané, jako výše zmíněné pokračování, které vypadá tak, že vše bouchá, jako když si malý chlapeček hraje s autíčky. Někomu to možná přijde zábavné, mě nikoliv. Hrozně utahaná operace. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

John Woo si prechodom k americkej produkcii síce trochu pohoršil a svojim najlepším dielam sa už nikdy nepriblížil, ale tieto jeho prvé americké filmy v deväťdesiatych rokoch sa mu aj tak nadmieru vydarili a Operácia: Zlomený šíp je jeden z nich. Pre takéto vojensky ladené akčné filmy hlavne druhej polovice deväťdesiatych rokov som mal vždy veľkú slabosť, všade samé vrtuľníky, hummery, vojenské strediská, špeciálne jednotky, žoldnieri a v centre diania dokonca jadrové zbrane. Prvá polovica sa ešte nesie skôr v takom pomalšom tempe, ale s tým nemám problém, dejovo je to dostatočne zaujímavé, výborných scén je dostatok a navyše je čas na zblíženie s postavami a vytvorenie chémie medzi nimi, čo sa tu aj výborne darí. Ale v druhej polovici už začne skutočne prvotriedna žánrová zábava, film neustále len graduje a z finálnej fázy som už prakticky nadšený. Plusom sú aj postavy, Christian Slater síce nie je žiadny pravý akčný hrdina, ale je to sympaťák a toho pilota, ktorý sa snaží zachrániť situáciu som mu veril, pomáha mu v tom sympatická Samantha Mathis, ale oboch s prehľadom zatieňuje perfektný záporák John Travolta, pre ktorého je to rozhodne jedna z najlepších úloh vôbec, všetky svoje scény si berie pre seba. Ale sadlo mi aj zloženie žoldnierov a vedľajšie postavy, hlavne dôstojník Delroy Lindo. Po akčnej stránke si tiež nemôžem sťažovať, jedine prestrelky, v ktorých bol John Woo najlepší ma tu moc nebavili, za čo ale môže zmena štýlu, toto nie je o vysokých počtoch zabitých v elegantných záberoch, ale vlastne len o ostreľovaní sa dvoch strelcov, pričom aj tak prakticky nikto nikoho netrafí a takéto prestrelky moc nemusím. Ale tu má prednosť iná akcia, práve to využívanie dopravných prostriedkov a toto už je zvládnuté prvotriedne, na všetky tie naháňačky hummerov, explózie vrtuľníkov a podobne je skutočne radosť pozerať, ale najlepšie je rozhodne mimoriadne nápadité finále vo vlaku, pri ktorom jeden perfektný moment strieda druhý. Takže režijne je to perfektná práca a Hans Zimmer tu síce nie je tak výrazný a občas mi hudba moc nesedela, ale celkovo tiež film skôr podporuje. Ja som celkovo veľmi spokojný, takéto vojenské akčné filmy môžem a Operácia: Zlomený šíp patrí medzi tie najlepšie. 79% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller se skvělým hereckým duem Christian Slater a John Travolta. Film má zajímavý příběh, slušnou hudbu, akce tu je taky - není nějak prvotřídní a není ji dostatek, ale nevadí. Nečekaný zvrat ve filmu mě dostal. S filmem nemám větší problém, ale dost věcí zde chybělo, asi mě nezaujalo moc dění po tom zvratu. Film vidím tak na 60% = *** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ohromujúca ukážka akčného žánru. Štýl Johna Woo je tu síce málo badateľný, jeho hollywoodsky kabát mu však sedí ako uliaty. John Travolta tu opäť dokazuje, že sa hodí skôr do úloh frajerských hajzlov, ako milých chlapíkov. Zvyšok je už len sympatický doplnok. Hudobný skladateľ Hans Zimmer, do filmu stvoril najlepší akčný soundtrack v histórii a pre mňa osobne je to jeho najvydarenejšie dielo, až takpovediac s mystickým nádychom. Film je svižný, v akčných scénach správne bombastický a nenudí ani sekundu. Jednoducho, 90. roky akčnému žánru priali. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa zničili štyri helikoptéry. (Shakers)
  • Terry Carmichaelovú mala pôvodne hrať Jennifer Aniston. O túto rolu sa tiež uchádzala Halle Berry, ale producenti ju odbili slovami "nie sú tam žiadni čierni správci parku". (matt6)

Reklama

Reklama