Reklama

Reklama

Hluboko v temné džungli provádí šílený vědec Anton Arcane za pomoci svých pomocníků genetické pokusy, při kterých se snaží získat nesmrtelnost. Míchá při nich lidskou a zvířecí DNA a vytváří tak obludy, které nikdy neměly spatřit světlo světa. Jeho protivníkem je Muž z bažin, kdysi také vědec Alec Holland, nyní napůl člověk a napůl rostlina, který za své vzezření vděčí právě Arcanovi. V boji proti svému nevlastnímu otci stojí po boku Muže z bažin krásná dívka Abby, jejíž krev Arcane potřebuje k dokončení svých zvrhlých plánů. (Řitka video)

(více)

Recenze (47)

Campbell 

všechny recenze uživatele

NMZB je klasické spotřebitelské béčko, které upadne do zapomění ještě dřív než se dá do půjčoven, ovšem jelikož Wynorski je zručný béčkař tak nám aspoň zaručí 80 minut zábavy. Film bych moc nesrovnával s prvním dílem přeci jen šli tak trochu jinou cestou(a kdybych musel srovnávat tak přeci jen bažináč od Cravena byl takový lepší). Nicméně u tohohle filmu se musí prostě pochválit masky, pravda třeba sám bažináč nevypadá okolo obličeje "dodělaně" ale ostatní bastardi jsou výborní. Jediný co bych z filmu vykopl jsou ti dva spratci kteří byly nesympatičtí jak poleno. Co ještě není moc košér je celkem triviální atmosféra, začátek filmu určitě ušel ale postupem času(a přidávajícím humorem) šíleně klesla a film mě tak nějake přestával bavit. I přes své kvality a neduhy se jedná o průměrné pokračování které si asi už nepustím ale aspon jsem se těch 80 minut celkem bavil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

The Return of Swamp Thing rozhodně není moc povedený film. Je zde sice k vidění několik zajímavých scén a docela slušné masky, ale jinak je to přehlídka špatných hereckých výkonů a trapného černého humoru. Který nebyl absolutně trefný a už skoro vůbec vtipný. Možná je to tím že stárnu, ale od filmu z konce osmdesátých let bych čekal rozhodně o trochu víc. Lehká inspirace od Tromy je nepřehlédnutelná, ale filmům od této společnosti nesahá tenhle kousek ani po kotníky. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jelikož mě velice baví Netvor z Černé laguny v mnoha mutacích, Swampáč je taky jasná volba. Ale jelikož už jsme na konci 80. let, tak je byť jen vzdálená kvalita utopií. Přesto jde o velice zábavný kousek, zejména díky schopné / neschopné královně seriálů Heather Locklear. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když mě tenhle-Moorem zatím nedotčený-swampáč bavil víceméně od začátku do konce, musím uznat, že je to prostě průměr všech průměrů, který podle pravidel znouzectnosti přetváří své technické, scénáristické a herecké nedostatky do podoby brakoidní zábvy pro fanšmejkry(nutno dodat, že mnohem lépe než Craven o 7let dříve)......... Ano je to na čisté 3 ale zkuste to říct tomuhle vtipně postiženému chudákovi do očí...Na to já nemám srdce :) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Našel jsem doma starou VHS originálku a z obalu na mě zíral tenhle zelenej řízek a bloncka. Tak jsem použil video (znáte to ještě někdo ne :-D ) a jal se sledovat celkem zábavnou starou školu. Bažiňák vypadá na tu dobu solidně a blondýna doslova vykvete do krásy. Horor to zrovna není, ale sranda jo, já byl spokojenej. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen za 27 dní. (HellFire)
  • Dick Durock (Swamp Thing) sa stal v poradí len druhým hercom, ktorý si do tej doby zopakoval svoju úlohu v komikse od vydavateľstva DC Comics. Prvým bol Christopher Reeve v roli Supermana. (beso74)

Reklama

Reklama