Reklama

Reklama

Katarína Knechtová

Katarína Knechtová

nar. 14.03.1981 (43 let)
Prešov, Československo

Zajímavosti (6)

  • Písně, které složila a nazpívala Katarína Knechtová, obdržely tři roky po sobě při udělování slovenských hudebních cen Aurel titul Píseň roku. Uspěly skladby "Za tebou" za rok 2005, klavírní balada "Spomaľ" za rok 2006 a píseň k filmu Bathory (2008) "Muoj Bože" za rok 2007 (Čtec)

Bathory (2008)

  • Juraj Jakubisko je autorem videoklipu k populární písni "Môj Bože" zpěvačky Kataríny Knechtové ze skupiny Peha, která je titulní skladbou k jeho historickému velkofilmu Bathory. Na přípravě se podílel i hudební skladatel Jan Jirásek. Hlavní roli ve videoklipu tentokrát neztvárnila britská herečka Anna Frielová, představitelka Bathoryové, ale zpěvačka Knechtová sama. Při pražském natáčení filmaři využili i původní rekvizity a kostýmy z filmu. Kromě Jakubiska na klipu spolupracovali také další členové původního štábu: za kamerou stál F. A. Brabec, o kostýmy se starala Jaroslava Pecharová a o masky Jana Radilová. (jatamansi)

Muoj bože (2008)

  • Katka Knechtová priznala, že pieseň jej zachránila kariéru. Napísala ju v jeden krásny horúci letný deň, kedy ľudia išli na kúpalisko a ona si sadla za klavír, pretože cítila harmóniu: "V tom období som chcela skončiť s hudbou nadobro. Bola som tak vyčerpaná, znechutená a unavená, že už som nevidela tú svoju hudobnú cestu. To, že tá pieseň mala taký úspech, to ma vrátilo späť." (Arsenal83)

Skladatelka

Host

Herečka

Reklama

Reklama