Reklama

Reklama

Milan Muchna

Milan Muchna

nar. 05.03.1940 (84 let)
Plzeň, Protektorát Čechy a Morava

Diskuze

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

A jak koukám, u Formana či Papouška kdysi začínal jako asistent. Takže inspirace asi nebude náhodná. No, Matěj a Kočka se možná přiblížili Papouškovým normalizačním počinům a posledním Homolkovým. Hoří, má panenku (na kterém Muchna přímo asistoval) nesahají ani po kotníky.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

waxtrax

To je přehnané, stejně jako to srovnání s Traplem. Za vyslovenou agitku lze pokládat nanejvýš Zelená léta (ale že by to byl až tak prorežimní film traplovského ražení?). S výjimkou Devíti kruhů pekla (včetně již "kapitalistického" Divokého pekla) pak tvořil samé komunální satiry, v případě Matěje a Honu na kočku navíc v něčem navazující na formanovskou novou vlnu (ať už jde o téma bloudící mládeže nebo filmařské postupy - využívání neherců, zřetelně improvizovaných dialogů a kontaktního zvuku, což v normalizační kinematografii nebylo moc běžné). Jistě, moc se mu to nedařilo, Muchna byl kapku diletant, ale zase to nebylo vyložené dno (k tomu se přiblížil Moravankou, Pivem a Zelenými lety). Přitom Matějem a Kruhy pekla dokázal, že měl jistý tvůrčí potenciál.
Mimochodem, podle infa u Divokého piva vlastní (vlastnil) středočeskou restauraci, do které dovážel pivo právě z třeboňského pivovaru, kde svůj poslední film (a totální propadák) natočil.

waxtrax

waxtrax (hodnocení, recenze)

Tenhle neumětel by měl státu zaplatit všechen filmový materiál a náklady, které za své pro-komunisticky agitační filmy promrhal.

na příspěvěk reagoval Vladajsoucna

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Martin741

Sračky točil za všech režimů, ale koncem 80. let se překvapivě blýskl snímkem o kambodžské genocidě Devět kruhů pekla, který sice také není dokonalý, ale přesto stojí za vidění. Pak se Muchna vrátil ke svému standardu Divokým pivem a dnes o něm není ani vidu ani slechu.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

toto bude zas nejaka reziserska lama a la Vojtech Trapl, Rezucha a podobne "nadhery" , ktora vo vsetkom pocuvala KSC a normalizacnych sudruhov. V zivote nic schopne nenatocil. Prave som dopozeral Hop- a je tu lidoop.

na příspěvěk reagoval Vladajsoucna

Režisér

Scenárista

Herec

Reklama

Reklama