Reklama

Reklama

Robert Enrico

Robert Enrico

nar. 13.04.1931
Liévin, Francie

zem. 23.02.2001 (69 let)
Paříž, Île de France, Francie

Zajímavosti (7)

Jakubův žebřík (1990)

  • Bruce Joel Rubin řekl, že je scénář silně inspirován "Tibetskou knihou mrtvých", tibetsky "Bardo thödol", biblickým příběhem "Jacob's ladder" a oscarovým krátkometrážním filmem La rivière du hibou (1962) od Roberta Enrica, založeným na novele "An Occurrence at Owl Creek Bridge" z roku 1980 od Ambrose Bierce. (Seabeast)

Stará puška (1975)

  • Původně mysleli na Catherine Deneuve pro roli Clary, ale Enrico byl posedlý podobou Romy. „Byl jsem si jist, že mi zavolá. Buď kolem sedmé večer, pokud se jí to zalíbilo, nebo nikdy, jestli váhala,“ vzpomínal režisér. „Zavolala v 19:15, naprosto nadšená,“ dodal. (theSaint)

Stará puška (1975)

  • Robert Enrico na Romy Schneider při jejich prvním setkání, mnoho let před tímto filmem, dobrý dojem neudělal. Mladý režisér to neodhadl a příliš silně jí tehdy, v Moulin de Vende, stiskl ruku, přičemž jí rozlomil vzácný prsten od Viscontiho. „Na Vás hned tak nezapomenu,“ vyštěkla rozčilená Schneider. (theSaint)

Ho! (1968)

  • Robert Enrico vnímal hlavní postavu Holiho trochu jinak a nedržel se tolik Giovanniho předlohy, což vadilo jak Belmondovi, tak i samotnému Giovannimu. Když Belmondo viděl film celý sestříhaný, byl trochu zklamaný. Giovanni sám film zcela zavrhl a jen se utvrdil v tom, že je nejlepší převadět si své knihy do filmové podoby sám. (Pierre)

Les Grandes Gueules (1965)

  • Lino Ventura, ač statečný a silný chlap, byl znám svou hrůzou ze scén, kdy musel dát najevo svou citovost, často ve scénáři škrtal tak dlouho až veškerá citovost zmizela. Tady ale umluvil režisér Robert Enrico herečku Marie Dubois, aby ho objala a začala líbat. Pozornému divákovi neunikne zděšení a nepřipravenost herce na tuto akci. (sator)

Režisér

Scenárista

Střihač

Herec

Host

Reklama

Reklama