Reklama

Reklama

Anton Popovič

Anton Popovič

nar. 1965
Bratislava, Československo

Biografie

Studoval na Konzervatoři v Bratislavě hru na trubku a na bicí nástroje a dirigování na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě (prof. Ladislav Slovák, Bystrík Režucha).

Na Královské konzervatoři v Haagu navštěvoval kurzy dirigování (Jac van Steen, Ed Spanjaard, Jan Boogarts), kompozice (Louis Andriessen) a kurzy zaměřené na interpretační praxi staré hudby (Jan Kleinbussink). Soukromě studoval u Ľudovíta Rajtera, zakladatele slovenské dirigentské školy. Při slovenských premiérách děl současných světových skladatelů (Satie, Andriessen, Pärt ad.) uvedl ve světové premiéře balet Sattó kanadského skladatele Pierrea Michauda, jako i početná díla slovenských autorů (Vladimír Godár, Peter Zagar, Martin Burlas, Daniel Matej  ad.).

Spolupracoval s předními vydavatelstvími Slovart Records, Christophorus, Hevhetia, Sony music, Universal music. Dirigoval několik úspěšných nahrávek hudeb k filmům (Polojasno, Záhrada, Krajinka, Návrat idiota, Všetci moji blízki). Spolupracoval s režisérskými osobnostmi, jakými jsou Juraj Nvota, Jaro Filip, Vladimír Strnisko, Roman Polák, Martin Huba, Ondrej Spišák, Martin Čičvák ad.

Film Europe

Skladatel

Herec

Filmy
2019

Amnestie

2000

Ticho po búrke (TV film)

1996

Prášky na spanie (TV film)

Seriály
1996

Konec velkých prázdnin

 

Ztráty a nálezy (E06)

 

Úzká brána k širému světu (E01)

Dokumentární
2020

Obraz doby VII: Rytmus a Symfonický orchester

Koncerty
2001

Koncert pre Jara Filipa

Divadelní záznam
1991

Od mítingu k mítingu

Režisér

Filmy
1995

Dobrá správa (TV film)

Pořady
2010

Nebožiec

Host

Reklama

Reklama