Reklama

Reklama

Ramin Karimloo

Ramin Karimloo

nar. 19.09.1978 (45 let)
Teherán, Írán

Biografie

Ramin Kamirloo se narodil 19. srpna 1978 v Íránském Teheránu. Když mu byl jeden rok, s rodiči se přestěhovali do Ameriky, kde poté vystudoval Alexander Mackenzie High School v Richmond Hille. Jeho velkou láskou byl zpěv a divadlo. Se svojí zpěváckou kariérou začal na různých divadelních projektech a občas i zpíval jako host u méně známých rockových kapel.

V roce 2002 debutoval v muzikálu Les Misérables (Bídníci), kde si zahrál Feuillyho a zároveň byl případným náhradníkem v dalších dvou rolích - Enjolras a Marius. V roce 2003 hrál postavu Raoula ve slavném muzikále Phantom of the Opera (Fantom Opery). Mihnul se i ve filmu Fantom Opery Joela Schumachera jako Gustav Daaé, Christinin otec. V roce 2005 dostal hlavní roli v muzikálu Miss Saigon, kde si zahrál Christophera Scotta.

V roce 2007 se znovu vrátil k muzikálu Fantom Opery, tentokrát ale nehrál Raoula ale Fantoma osobně. Jeho emotivní způsob podání a herecký výkon ho vynesl do fanouškovského nebe a dostal nominaci "Nejlepší herec v Theatregoers' Choice Award". V roce 2009 nahrál muzikálové album Bluebird, kde si zahrál vojáka Bena Breagana. V roce 2011 se znovu vrátil ke své, všemi opěvované roli Fantoma při příležitosti 25. výročí muzikálu a jeho pokračování - Love Never Dies. Jeho vlastní album "Ramin", kde sám zpíval i složil hudbu a texty, bylo vydané 9. dubna 2012 ve Velké Británii.

Jake "Beckett51" Aengus

Herec

Producent

Filmy
2023

Bound

2022

The Stratum

Host

Reklama

Reklama