Reklama

Reklama

Liam Aiken

Liam Aiken

nar. 07.01.1990 (34 let)
New York City, New York, USA

Biografie

Liam Padraic Aiken se narodil 7. ledna 1990 na Manhattanu (New York). Jeho otec Bill Aiken byl producentem MTV (zemřel v roce 1992) a jeho matka je irská imigrantka Moya Aiken.

Liam si chtěl našetřit nějaké peníze na studium a proto začal hrát. Jeho matka ho v tom podporovala a když Liam zjistil, že ho hraní opravdu baví, začal se jím živit naplno. Svůj divadelní debut si Liam odbyl již v sedmi letech v divadle Broadway ve hře A Doll´s House. Film na něj nenechal dlouho čekat a ještě v témže roce si zahrál ve filmu Henry Fool.

Liamova první významější role přišla v roce 1998, kdy si zahrál ve filmu Druhá nebo první (Stepmom). Mezi jeho další snímky patří například Road to Perdition; Pozor, hodný pes (Good boy!) nebo Řada nešťastných příhod (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events). Byla mu nabídnuta i role Colea Seara ve filmu Šestý smysl, ale tuto roli musel Liam odmítnout, protože jeho matka si myslela, že její syn je příliš malý na roli ve filmu o mrtvolách. Původně měl hrát dokonce hlavní roli ve filmech o Harry Potterovi, bohužel ale tuto roli nezískal, protože nežil na Britských ostrovech.

Liam chodí do školy do Dwight-Englewood School, kterou zakončí v roce 2008. Poslouchá punk, hraje na bicí, na elektrickou a akustickou kytaru a je hlavním kytaristou v kapele Saint Levi. Jeho první pes byl italský Greyhoud a jmenoval se Kes.

ČSFD.cz

Herec

Host

Reklama

Reklama