Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Co říci nového k jednomu z největších skvostů světové kinematografie vůbec? Úžasný, osvobozující snímek, naplněný emocemi, Timem Robbinsem ve své životní roli, snímek, ze kterého vám spadne čelist. Snímek, na který jen tak nezapomenete.

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Tak tohle je srdeční záležitost. Poloha Jima Carreyho je skvělá, na komedie se měl už dávno vykašlat. Kate Winslet je moc pěkná, správně ujetá a chemie mezi nimi výborně funguje. Jako fandu sci-fi a tak trochu romantika mě velmi zaujalo celkové pojetí snímku, stavěného na výborném scénáři. Další vizuální vychytávky a hudba jsou už jen třešinkou na dortíku. Film, který vás chytne a vyplyvne emocionálně vyždímané až se závěrečnými titulky.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

První díl úžasné trilogie o cestování časem. Jedinečné propojení sci-fi a komedie, které nechybí ani kus napětí, a nakonec parádní Michael J. Fox, který se touto rolí dostal mezi mé oblíbence. Martyho dobrodružství jsem se zájmem sledoval už jako malý, ale teprve v pozdějším věku jsem dokázal ocenit genialitu tohoto snímku. Jedná se rozhodně o jednu z nejvymakanějších filmových trilogií vůbec, je až neuvěřitelné, na jaké detaily autoři mysleli a propojení všech tří částí je naprosto bezchybné.

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Naprostá šílenost, po jejímž skončení zůstane člověku jen spadlá čelist s výrazem "WTF??". Bohužel jsem neodolal a začal pátrat po významu snímku po netu, čímž jsem udělal obrovskou chybu. Samotné kouzlo Lynche je totiž právě v hledání, nikoli nalezení pravdy. I když, kdo ví, jak to ten blázen ve skutečnosti myslel :). Každopádně na ten závěrečný tobogán jen tak člověk nezapomene. Už při vyslovení názvu Mulholland Drive mě chytá mrazení v zádech.

Americká krása

Americká krása (1999)

Silná, dechberoucí, vybroušená satira. Kevin Spacey exceluje ve snímku, který donutí člověka popřemýšlet nad vlastním životem. A Mena Suvari je kost, to se musí nechat... ;)

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Neskutečné vizuální orgie, post-apo atmosféra blízké budoucnosti, deprese a malé světlo na konci tunelu. To vše doplněné skvělým Clivem Owenem a mou oblíbenou Julianne Moore. Ústřední námět může někomu připadat v době genetického inženýrství přitažený za vlasy, ovšem nebylo by to poprvé, co si člověk hraje na boha a příroda se k němu otáčí zády. Co ale vynáší tento snímek hodně vysoko, kromě vizuálna a hudby, jsou herecké výkony a už zmíněná hutná depresivní atmosféra, která mě naprosto pohltila.