Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (24)

Bob Marley: Spiritual Journey

Bob Marley: Spiritual Journey (2004) (TV film)

Dokument popisuje život reggae legendy - Boba Marleyho. Nejprve se přeneseme na Jamajku, kde navštívíme místa spojená s Bobem. Zbylá část dokumentu je založena na rozhovorech lidí, kteří byli více či méně se zpěvákem spjati (syn Ziggy, Tony Calder, Dennis Bovell, Bunny Melody, Nattie Rebel, Michael Manley atd.).

Žluté moře

Žluté moře (2010)

Gu-nam dře jako taxikář v Yanbian (korejská autonomní prefektura severovýchodní části Číny), aby mohl splatit půjčku, kterou si vzal, aby mohl poslal manželku za prací do Jižní Koreje. Situace se ještě zhorší, když Gu-nam ztratí práci. Navíc se stále častěji věnuje hazardu a o manželce už neví šest měsíců. Jednoho dne je mu šéfem podsvětí nabídnuta "práce" v Jižní Koreji, může tak hledat svou maželku a vymazat své dluhy.

Оseam

Оseam (2003)

Dva sirotci, Ga-mi, mladá nevidomá dívka a její malý bratr Gil-son, se potulují krajinou. Narazí na buddhistické mnichy, kteří je vezmou s sebou do svého sídla. Zatímco stydlivá holčička zde nachází klid a snaží se i přes svou slepotu pomáhat, mladší bratr je hyperaktivní a často se dostává do potíží. V zimě odchází Gil-Son meditovat s mnichem do hor, aby naučil sestru vidět i se zavřenýma očima.

Hollidei

Hollidei (2006)

V roce 1988 se Korea připravovala na olympijské hry. S cílem zapůsobit na zahraniční návštěvníky bylo zničeno mnoho obydlí. Ve většině případů byli lidé násilně vyhozeni na ulici. Sledujeme příběh muže, jehož nejlepší přítel je během nepokojů zastřelen, a který je sám poslán do vězení. Po mučivých dnech strávených ve vězení se mu spolu se skupinkou jiných vězňů podaří uniknout. Plánují upozornit na despotické a zkorumpované zákony, které zničily mnoho životů.

Studoval jsem FLE

Studoval jsem FLE (2005) (amatérský film)

Chlapec Lojza vzpomíná na své studium vysoké školy. Člověk nepotřebuje mít vysoké IQ, stačí, když bude Pilný, Investigativní, Spolehlivý, Energický a Kreativní. Sledujeme tak radosti i starosti při studiu FLE (dnes už FLD).

Orora gongju

Orora gongju (2005)

V obchodním domě je zabita žena. Nic nenasvědčuje tomu, že je to počátek sériových vražd. Dva dny poté policie vyšetřuje další úmrtí. Žena se udusila a jediným důkazem je samolepka princezny Aurory. Ta se později najde i u první oběti. Vyšetřováním jsou pověřeni detektiv Oh Sung-Ho a jeho kolega Kwon Oh-jung. Počet obětí, které nespojuje jen samolepka, stoupá a policie je zatím bezmocná.

Hellou goseuteu

Hellou goseuteu (2010)

Osamělý Kang Sang Man chce skoncovat se životem. Po neúspěšné sebevraždě se probudí v nemocnici a zjistí, že vidí duchy - neustále kouřícího taxikáře, plačící ženu, požitkářského dědu a malého kluka s neukojitelnou chutí na sladké. Doktoři ho považují za blázna. Jediná možnost, jak se duchů zbavit, je splnění jejich přání.

Hyojadong ibalsa

Hyojadong ibalsa (2004)

Seong Han-mo vlastní holičství v okolí prezidentovy rezidence. O politiku se nezajímá a vždy se připojí k názorům lidí z jeho okolí. Holičství prosperuje, narodí se mu syn a dílem náhody se mu podaří chytit severokorejského zvěda. Dostane se tak do přízně prezidenta republiky. Stane se nejen jeho osobním holičem, ale také korejským holičem číslo jedna. V očích sousedů je jedním z nejdůležitějších lidí v zemi. Film zobrazuje jihokorejskou historii prostřednictvím smyšlené postavy.

About Love

About Love (2005)

Tři příběhy o lásce a překonání jazykové bariéry, které se odehrávají ve třech různých městech - Tokio, Tchaj-pej a Šanghaj. V prvním příběhu vystupuje Yao, který přicestoval do Japonska z Taiwanu. Volný čas tráví projížďkami po Tokiu na kole. Náhodně potká malířku Michiko a zamiluje se do ní. Druhý příběh vypráví o Tecchanovi - japonském studentu v Tchaj-peji, který pomůže kamarádce A-Su s montáží poličky. V posledním třetím příběhu přilétá Shuhei z Japonska do Šanghaje. Yun, která žije v malé samoobsluze s matkou a u nichž je cizinec ubytován, se ihned do Schuei zamiuluje.

Majimak seonmul

Majimak seonmul (2008)

Tae-ju je vrah, jenž si odpykává doživotní trest ve vězení. Naskytne se mu možnost zachránit život vážně nemocné holčičky Se-hee. Ta trpí Wilsonovou chorobou a zoufale potřebuje transplantaci jater. Se-hee je dcerou policisty a ženy, kterou Tae-ju miloval. Tae-ju po propuštění z vězení hledá dokonalou příležitost k útěku, ale nakonec dělá vše pro to, aby se pokusil zachránit holčičce život.

Kiraware Macuko no iššó

Kiraware Macuko no iššó (2006)

Matsuko měla těžký život. V dětství se snažila upoutat otcovu pozornost, ten ale dával přednost její mladší nemocné sestře Kumi. Když se z ní stane učitelka, jeden žák je obviněn z krádeže. Matsuko vezme vinu na sebe, ale tím se situace jenom zhorší. Nakonec se dá Matsuko na dráhu prostitutky. Celý životní příběh rozplétá synovec Sho, kerý je poslán do bytu Matsuko. Teta totiž zemřela a Sho má za úkol vyklidit její byt. Na sklonku života se z tety stala obézní žena, která žila zavalená odpadky.

Muž odnikud

Muž odnikud (2010)

Malá holčička chodí do zastavárny prodávat kradené věci. Oblíbí si muže, který zde pracuje. Často u něj obědvá a přespává. Její drogově závislá matka pracuje v nočním klubu. Ta jednoho dne ukradne zásilku drog. Když na to gangsteři přijdou, unesou ji i holčičku. Muž ze zastavárny se rozhodne, že je zachrání.

Gaeullo

Gaeullo (2006)

Mladý vystudovaný právník Hyun-woo je šťastně zamilovaný. Se svou přítelkyní Min-joo plánují svatbu. Bohužel Min-joo tragicky zahyne, když se nešťastnou náhodou zřítí nákupní středisko. O několik let později se k mladíkovi dostane deník, který napsala jeho snoubenka. Je zde popsána jejich svatební cesta. Hyun-woo se rozhodne tuto cestu podniknout sám. Narazí však na dívku Se-jin, která má naplánovanou stejnou trasu.

Tanec ohnivých draků

Tanec ohnivých draků (2010)

Detektiv Manfred Fong se nemůže vzpamatovat ze smrti své ženy. Bydlí v autě, nedbá o svůj vzhled, rád si přihne a vybíjí si zlost na zločincích při zatýkání. Jeho chování přitahuje pozornost nadřízených. Při vyšetřování vraždy prostitutky potká Manfred Kea, uhlazeného kolegu žijícího uspořádaným životem. Po přestřelce v čajovně ale Manfred nabývá dojmu, že Kea není tím, za koho se vydává.

Ukrutnost

Ukrutnost (2010)

Vřelý vztah mezi šéfy klanů Ikemotem a Murasem nenechává klidným hlavního bosse yakuzy. Ten nařizuje Ikemotovi začít rozepře se spřáteleným gangem. Ikemoto proto požáda svého podřízeného Otomu (Takeshi Kitano), aby zakročil proti Muraseho klanu. Následuje krvavá válka mezi dříve spolupracujícími stranami. Pomsta, touha po moci a zrada hrají hlavní roli v boji o území.

Cure

Cure (1997)

Detektiv Kenichi Takabe vyšetřuje brutální vraždu prostitutky. Pachatel si není schopen vzpomenout, že vraždu spáchal. Za poslední měsíc je to už třetí vražda se stejnými znaky. Do obětí je vyřezán znak X a pachatelé si na nic nevzpomínají. Ve stejné době se na pláži objevuje muž, který trpí ztrátou paměti. Naštěstí narazí na učitele, který ho pozve k sobě domů. Další den jede detektiv vyšetřovat vraždu do učitelova domu. Zločin vykazuje stejné znaky jako předchozí případy.

Beonjijeompeureul hada

Beonjijeompeureul hada (2001)

Film začíná v roce 1983, kdy se student vysoké školy In-woo setká se ženou, která se ukryje pod jeho deštník před lijákem. Je to láska na první pohled. Bohužel In-woo musí odjet na povinnou vojenskou službu. Poté se příběh posune o 17 let kupředu do roku 2000. Hlavní hrdina je nyní středoškolským učitelem. Oženil se s jinou ženou a má dceru. Jednoho dne mu ale jeden ze studentů připomene jeho první lásku.

Jógiša X no kenšin

Jógiša X no kenšin (2008)

Policie nachází tělo uškrceného muže s rozdrceným obličejem a spálenými prsty. Identifikace je ztížena, ale stopa ji zavede k bývalé manželce oběti. Ta má však neprůstřelné alibi a policisté jsou zoufalí. Případ je propírán v mediích a policisté si nemůžou dovolit chybovat. Místní detektiv proto požádá svého přítele, geniálního matematika, o pomoc.

Joru no Shanghai

Joru no Shanghai (2007)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji.

Tajemství

Tajemství (1999)

Naoko a její sedmnáctiletá dcera Monami jedou v autobuse, který se zřítí do propasti. V nemocnici se stane něco neobvyklého. Duše matky se přesune do těla dcery. Matka v dceřině těle tomu nechce zpočátku uvěřit a nevěří ani její manžel. Naoko tak navenek hraje svoji dceru, ale doma se stává manželkou. Věkový rozdíl mezi ní a manželem je však značný. Naoko se rozhoduje jestli bude nadále žít se svým manželem, nebo si najde přítele svého věku a bude si užívat mládí.

Reklama