Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (65)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Oblíbené hračky Maggie jsou dudlík a medvídek Bobo. Jejím největším nepřítelem je Gerald Samson (od epizody Skinner - sladký nepřítel). Za svého nejlepšího přítele Maggie označí Vočka Szyslaka (v epizodě Vočko pečuje o malou). Za svého tátu považuje psa Spasitele. Její cena v obchodě na kase v úvodní znělce je 847,63 dolarů (od 14. ledna 1990) a 486,52 dolarů (od 15. února 2009).

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

Jakou barvu očí a vlasů mají jednotliví členové rodiny Simpsonových? Homer byl brunet, teď je plešatý, a má modré oči. Marge byla modrovlasá (odstín č. 56), teď je šedivá, a má oříškové oči. Bart a Maggie jsou blonďatí a oči mají po svém otci. Líza je taky blond, ale oči má modrošedé.

Lištičky

Lištičky (2009)

Film Lištičky byl letos vybrán do soutěže 66. mezinárodního filmového festivalu v Benátkách (soutěžní sekce Týden mezinárodní kritiky - 24 International Film Critics´ Week). Po roce 1989 nebyl do některé ze soutěžních sekcí tohoto festivalu zařazen žádný český nebo slovenský filmový debut.

Julie a Julia

Julie a Julia (2009)

Film zajímavým způsobem adaptuje a kombinuje dvoje slavné paměti: Julie & Julia od Julie Powell a My Life in France od Julie Child s Alexem Prud'hommem. My Life in France popisuje léta, která Child strávila v poválečné Paříži jakožto manželka zaměstnance ministerstva zahraničních věcí Paula Childa, kdy byla schopna proměnit svou vášeň pro francouzskou kuchyni v plnohodnotné poslání ve snaze rozšířit ji do amerických domovů. Poté, co se stala první Američankou, která vystudovala slavnou kuchařskou školu Cordon Bleu, popularizovala francouzskou kuchyni v Americe spoluautorstvím kuchařské knihy Mastering the Art of French Cooking. Popularita této kuchařky zahájila její kariéru televizní kuchařky, díky které se proslavila po celé Americe. Child se ze všech sil více než kdokoliv jiný snažila odradit Američany od konzumace konzervovaného a mraženého jídla a polotovarů a prosazovala přípravu čerstvých a chutných jídel.

Lištičky

Lištičky (2009)

Režisérka filmu Mira Fornayová o filmu říká: „Tajemství jsou v našich životech jako kotvy. Dokud je nepojmenujeme, neodkryjeme a nepromluvíme si otevřeně, drží nás na jednom místě a točíme se jakoby v kruhu. O tom je příběh Alžběty a možná i ostatních postav filmu.“

Julie a Julia

Julie a Julia (2009)

"Je to film o lásce, o manželství, o tom, jak můžete změnit svůj život," prohlašuje Ephron na otázku, co ji vedlo k natočení filmu Julie a Julia. "Jsem posedlá jídlem, ale existovalo přinejmenším osm dalších důvodů, proč jsem do toho musela jít, jako například dělat to, na čem vám záleží a nalézt tak štěstí."

Zodiac Killer

Zodiac Killer (2005)

Zodiac se rozhodl, že jednoho dne postřílí všechny děti ze školního autobusu. To také napsal policii, která věděla, že je toho schopen. Dětské autobusy od té doby hlídali policisté. Naštěstí k žádnému útoku nedošlo.

Zodiac Killer

Zodiac Killer (2005)

Zodiac posílal policii velmi těžké matematické úlohy, s kterými si nevěděli rady ani experti. Výsledky pomohly policii s jeho dopadením.

Colin

Colin (2008)

Marc Price chtěl natočit velmi levný film a je k neuvěření, že mu na to stačilo jen 43 liber, což je přibližně 1400 kč. Jedná se tak o do té doby nejlevněji natočený film, který byl kdy uveden do distribuce.

Armáda temnot

Armáda temnot (1992)

Ted Raimi, bratr Sama Raimiho, tu hraje hned čtyři camea.

G. I. Joe

G. I. Joe (2009)

Channing Tatum (Duke) ve filmu nejdřív nechtěl hrát, protože si myslel, že propaguje válku. Po přečtení scénáře změnil názor.

Vlkodlak

Vlkodlak (2010)

Jména Ophelia, Horatio a Gertrude jsou převzata z Hamleta.

Armáda temnot

Armáda temnot (1992)

Byl natočen i alternativní konec, kdy se Ash probudí o sto let později a nalezne zemi zničenou jaderným holocaustem.

Lupiči paní domácí

Lupiči paní domácí (2004)

Jméno G.H Dorr bylo "vypůjčeno" od umělce devatenáctého století, Gustava Dora.

Reklama