Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (641)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

“CLATTO... VERATA... NICTO“. Aj takéto jednoduché trojslovné zaklínadlo dokáže “evil hunter“ Ash v podaní nezabudnuteľného Brucea Campbella pokaziť. Keď mu toto veľadôležité zaklínadlo vravel čarodejník, robil veľkého machra a tak ho celé skomolil až do tvaru - "KLATOO... VERATA... NECTtphhhhhhhhhh..." Myslel si, že týmto preští smrteľné zlo, ale to sa našťastie mýlil a tak je o zábavu postarané. Voľné pokračovanie EVIL DEAD 3 - Army of Darkness je z celej trilógie + WITHIN THE WOODS v porovnaní s predchádzajúcimi najviac zamerané práve na komédiu, horor tentoraz ustúpil do úzadia. Príbeh nadväzuje tam, kde sa skončila dvojka a keďže Ash sa už so smrteľným zlom pár krát stretol a vcelku úspešne z toho aj vyšiel, stúpla mu sláva do hlavy. “HAIL TO THE KING, BABY.“ ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Nesoustředil jsem se na děj. Nesoustředil jsem se na akční scény. Přemýšlel jsem. Proč? Protože jsem si sednul do vláčku směrujícím do strašidelnýho zámku, ale celou dobu jsem seděl otočený zády. Nechápete? Dobře, tak teď na rovinu. Pod dojmem, že jsem si sehnal Evil Dead, jsem úplně nadšeně metal k televizi. Po 20 minutách: Co? Evil se odehrává ve středověku? Divný.... Teď již po 5 minutách: "ÁÁÁÁ! Já si sehnal poslední díl! Pako jedno!!!!" Nu, netrvalo mi dlouho zorientovat se. Ale prostě sledovat trilogii od konce je neskutečně bizarní a hlavně je to znásilnění Sama Raimiho, který na 101% doufal ve fakt, že nikdo nebude takový blbec, aby nedodržoval posloupnost... A film? Chápu fanoušky, kteří mají Bruce Campbella rádi více než vlastní život a za další díl by rituálně upálili i svého medvídka z dětství. Věřte, že jo... Ale má cesta k tomuto fanouškovství byla u konce s dechem při scéně s trpajzlíky. Má cesta však nekončí! Já si ten první díl prostě vyčenichám, to vám povidám! Ale momentálně je to za 3* ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"No, možná, že jsem ty slova neřekl tak úplně přesně..." Závěrečný díl trilogie sice uzavírá boj s titulním zlem náležitě epicky, ale zároveň jde o nejslabší díl, který vnímám ne jako vyvrcholení, ale jen jako rozpačitý nášup nebo dovětek. První polovina filmu opět remakuje díl předchozí (souboj v jámě místo souboje ve sklepě, místo s uříznutou rukou Ash bojuje s malými Ashi, místo schizofrenní scény se zrcadlem tu najdeme scénu s Ashovým zlým dvojčetem, scéna vyzbrojování aj.) a ještě baví, což vrcholí scénou na hřbitově se třemi Necronomicony. Druhá půlka věnována přípravě na finální bitvu se zlem a samotné bitvě ale kvůli absenci děje mírně nudí, byť hlavně tady je vidět těch 30 milionů, které do filmu optimisticky nalil Dino de Laurentiis. Vezmu-li ale v potaz, co dokázal Raimi ve dvojce s desetkrát menším rozpočtem... Co bych pochválil je změna settingu. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, co začalo jako horor s parádní atmosférou (první díl) a pokračovalo jako směsice hororu s komedií (druhý díl) se nakonec "zvrtlo" do akčně komediálního třetího dílu, u kterého byste marně hledali něco jako hororové scény. Raimi přistoupil k trojce jakoby od znova a trochu zapomněl, o čem byl první a druhý díl. Takže místo atmosféry a gore efektů se dočkáme tuny hlášek a (středověké) akce. A mně kupodivu tenhle přechod nevadil, bavil jsem se a film má jenom 81 minut, takže to rychle uběhne. Snímek jsem si užil, a proto zde těch 90 % bez problému dám. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Tahle potrhlost nepatří zrovna do skupiny filmů, kterým bych dvakrát holdoval. Sem tam sice padne nějaká ta "bezva" hláška, tu a onde utrousí Raimi netradiční nápad, ale vše dobré je spravedlivě kompenzováno několika debilními scénami (viz. gulliverovská eskapáda ve starém mlýnu). Výsledek tak aspiruje k lepšímu průměru. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • V původním návrhu měl Ash ve filmu přijít o oko. (Chatterer)
  • Závěrečná akční scéna v obchodě byla natočena dodatečně, jelikož film se producentům zdál příliš krátký. (Landauer)
  • Film je znám také pod názvem Army of Darkness: The Medieval Dead. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama