Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albin (Patrik Almkvist) a Ida (Lisa Henni) sú šťastný pár, ktorý si vyrazil spolu s Idiným bratom Simonom (Patrick Saxe) a niekoľkými priateľmi na chatu do temných švédskych hôr. Keď dorazia ku chate, na ich prekvapenie ju nájdu zamknutú, a preto musí jeden z nich vliezť cez okno. Chata je opustená, akurát sa na podlahe nachádza sekera, ktorá do prostredia nezapadá. Bezstarostní priatelia si z varovných znakov nerobia ťažkú hlavu a pustia sa do divokej párty, behom ktorej vyjdú na povrch viaceré konflikty medzi nimi. Pod podlahou chaty na nich všetkých čaká nemilé prekvapenie, ktoré bude pre viacerých mať smrteľné dôsledky... (ShortyIC)

(více)

Recenze (70)

lillien 

všechny recenze uživatele

Po dvacátém kýblu umělé krve už mě to nějak přestalo bavit, páč to bylo pořád dokola, bez kouska originálního nápadu a hlavně totálně bez napětí. Chata to nicméně na švédské poměry byla hnusná a nejvíc mě pobavilo, jak se do takové zapadlé prdele a ušmudlaného baráku jedna z účastnic nastrojila. Bílé minišatičky á la maturitní ples do lesa, to může napadnout jenom blondýnu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čistá, krvavá gore zábava, miestami tak trocha splatter. Prvá polovica je veľmi dobrá, dokázala navodiť nepríjemný pocit očakávania niečoho zlého, niečoho tajomného. V druhej polovici sa snímok preklopí do spomínaného masakru, ktorý zo začiatku baví náramne, neskôr však stereotyp naháňačiek a bitky so zombíkmi začne trocha nudiť. Chcelo to pridať na atmosfére a udržať napätie po celý čas. So záverom som spokojný, celkom pôsobivé a mrazivo nepríjemné. 70/100 ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že sleduji nízkorozpočtovou verzi Evil Dead a podle komentářů koukám, jsem ho neměl jediný. Atmosféra skvělá do scény, kdy frajerku cosi posedne ve sklepě (+ scéna na hajzlu). Jenže pak se všechno nějak vytratilo a mě to úplně přestalo bavit. Čekal jsem, že nejdříve bude nějaký mejdánek, holky se pěkně ukážou, ale ono nic. Jako Gore je tu strašně super, je to fakt parádně krvavý, ale je to tak strašně nezáživnýýýýýýý. Stává se to u mě málokdy, že při takovým krváku, sebou hážu nudou a proto pouze dvě hvězdy, fakt škoda. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová variácia na Evil Dead ktorá spočiatku vnukne myšlienku čo keby zombíci nezomreli po strele do hlavy sa časom zmení na uškriekaný krvák bez absolútnej tvorčej invencie či nejakého väčšieho budovania napätia. Takéto filmy len potvrdzujú že pred 30 rokmi Raimi natočil proste hororový klenot. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Evropská vykrádačka Evil Dead a jemu podobných klasik., No a...berme to jako oslavnou ódu na ty nejlepší kusy.Ale zde je zkrátka téměř všechno špatně. Nulové napětí, špatné prostředí ( ,,strašidelný dům" ničím neděsil, byla to zkrátka holá barabizna uprostřed lesa ), hrozné masky ( opravdu nestačí na jednoho zombíka - nebo v tomhle případě démonem posedlého - našedivět ksicht, narvat do očí kontaktní čočky, na držku napatlat umělou krev a řvát jako idiot ), přitom si myslím, že film neměl úplně nezručný štáb, ani nedostatek peněz, protože gore a většina krvavých scén, bylo provedeno dobře a na té krvi a urvaných údech se tedy opravdu nešetřilo. To je ale asi tak jediné, co zde za něco stojí. Fandím evropskému hororu, fandím nezávislým filmům, ale tohle do popředí nepatří. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Bylo ohlášeno, že si ve filmu zahrají i herci Fredrik Dolk a A. R. Hellquist. Hellquist měl hrát roli policisty a Dolkova role zůstala neznámá. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil nikdo z nich. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve městě Knivsta, zhruba 55 kilometrů severně od Stockholmu. (Cheeker)

Reklama

Reklama