Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedničku už si moc dobře nepamatuju, každopádně dvojka je úplně něco jinýho. Levná hororová komedie s poměrně silným TROMA nádechem. Nákaza se dostane na nějaký zaprděný maloměsto a jeho střední školu (prvních 5 minut je super a animovaný úvodní titulky taky dobrý), následujících 20 minut nahlédneme do zákulisí tamního studentského života, a uplyne ještě další půlhodina než konečně naplno vypukne finální stádium nemoci, na maturitním plese. Paradoxně závěr je tou nejslabší částí filmu a důvod, proč nakonec hodnotím tak nízko. Vyvrcholení je hluboce neuspokojující a než se nadějete, přijde animovaný outro a šmitec. Takže přesto, že většinu stopáže je to taková docela zábavná blbost, místy srandovně nechutná, konec to místo nějakého vystupňování naopak úplně zabíjí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přesun z lesa na půdu střední školy byl plusem. Škola znamená víc lidí a víc lidí znamená víc mrtvol a víc mrtvol značí víc legrace. Kožní choroba sice neměla takový nechutný průběh jako v minulém díle, ale zase tu byly jiné laskominy jako třeba soulož s hrochem. A prospěly i animované začátek a konec. Změna režiséra sice přišla, ale v tomto případě jedno netalentované pako nahradilo druhé. V samostatné kategorii Ti West 90%. Jinak je to za 55. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Může mi prosím někdo ze "šéfů" CSFD vysvětlit, proč není v položce žánrů vypsaná i komedie? Je smutné, tady číst retardované reakce ve stylu: "vždyť to vůbec nebyl horor, spíš komedie/parodie. Jenom naprostý imbecil nepozná, že jde o ÚMYSLNĚ komediální horor (s nádechem Tromy - jak tady někdo poznamenal). //////// Dvojka se mi líbila víc. Jednak oproti jedničce využila potenciál "rozkládajícího" virusu mnohem více a jednak mi lépe sednulo již zmíněné komediální odlehčení. A taky mám za sebou několik vážně se tvářících hororových průjmů, takže tohle bylo..... ehm... takové hnisavé pohlazení. Není to sice žádný zázrak, ale 43% mi přijde moc málo na to, jaké nechtěné blbiny mají 50% nebo 60%. Tahle je aspoň chtěná.... a já se bavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten konec je strašný průšvih, protože budete mít pocit, že jste byli ochuzeni. Tohle je jen hra na diváka, který má být zhnusen, má se sem tam možná trochu bavit, ale v konečném důsledku zjistí, že mu film vlastně nic nepřinese. Do té doby je ale „Cabin Fever 2“ celkem snesitelný film, který je možná trochu hloupý, jednoduchý, očekávatelný, ale zábavnost mu místy prostě nechybí. Jen je to takový polotovar. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,, Smrtonosný výlet 2" je slabé pokračovanie, so zlým vývojom deja a postáv. Zdá sa, že spisovateľ sa ponáhľal s dokončením svojho diela a nedal si pozor na príbeh, ktorý je nesúrodý. Režisér Ti West sa zaujímal viac o krvavé momenty, a nemôžem mu uprieť snahu, že niekoľko krvavých scén mu aj vyšli, ale režisér si nemôže tak isto myslieť, že týmto film zachráni. 4/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama