Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (473)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tento poměrně originální horor by neměli vidět diváci, kteří se ještě letos chystají na prázdniny do nějaké exotické země. Takový prázdninový pobyt se totiž nevyplatil čtveřici mladých přátel (Tucker, Malone, Ramsey, Ashmore) a jejich německému průvodci (Anderson), kteří zavítali na prastaré prokleté mayské pohřebiště, kterému se každý zdaleka vyhne. Žravé květinky podobající se liánám zavrtávající se pod kůži a způsobující halucinace zde čekají na své nové hostitele a když se k tomu přidá skupina zfanatizovaných tajemných zabijáků je jisté, že se odtud nikdo živý nedostane. Není nouze o napětí a drastické scény. Povedený horor. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem věděl jen, že se skupinka lidí rozhodne pustit se do nějakého dobrodružství a něco se má jako obvykle pokazit:) No ale to jsem nečekal, vypadalo to na další vyvraždovačku s krásnou blondýnou (alespoň se bylo na co dívat), čekal jsem, že pude pod nůž, jako první, jako správná blondýna:D (i když s nožem si pak pěkně pohrála). Ale ne dosti vtípků, film má docela silný náboj, je napínavý, drží diváka v ději od doby co "hrdinové" vstoupí do těch ruin. A nepustí až do konce. Pár scének tam není pro slabé povahy. Nečekal jsem, že to dopadne tak jak to dopadlo ale docela mě to potěsilo. Film na páteční oddychový večer jako vyšitý. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tak bych nevěřil, že ještě dneska může někdo natočit horor o zabijáckých kytkách a myslet to vážně. Ale stalo se a dokonce to není žádný průser. První polovinu jsem tak nějak nevěděl, co od toho očekávat, ale nakonec... Zasloužená slabší čtyřka. Four Americans on a vacation DON'T just disappear! (screeny) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem očekával zajímavěji podanou klasiku, tentokrát situovanou do mexického pralesa, kde skupinka Američanů našla starodávné Mayské ruiny. Nikoho nepřekvapivý průběh filmu, ale potěší alespoň pár zajímavých scén, v kterých opět nějaká ta kráska ukáže, jak se má zachovat správná kamarádka(ano, bude křičet: "Všichni tady umřeme"). Nejhorší však je, že většinu času se jedná spíše o přírodovědný seminář s trochou historie než o krvavý horor, který vyvolává hrůzu. Hororových scén tu je velmi málo, za to atmosféra je chvílemi opravdu nepříjemná (což znamená velmi dobrá) a snaží se všechny nešvary filmu vynahrazovat, což se nepovede úplně, ale i tak dobré. Jako prvotina neznámého režiséra celkem slušné.... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Povedený horor, u kterého jsem si na začátku říkal, že mě čeká dost velké utrpení, ale film utekl jak voda a závěrem dobře gradoval, měl tu správnou atmosféru a objevilo se zde mnoho povedených sekvencí. Pro fanoušky hororů i pro lidi, co mají chuť na napínavé béčko jistě doporučuji, mé hodnocení 3 hvězdičky... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Všechny venkovní scény byly točeny s přírodním světlem. (Cheeker)
  • Autor a scénarista filmu Ruiny Scott B. Smith stojí za dokonalým příběhem, který zfilmoval před několika lety Sam Raimi (Spider-Man) s názvem Jednoduchý plán. (Rodriguez)
  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)

Reklama

Reklama