Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Buďte si klidně dcerou slavného režiséra, ale když nejste od Coppolů, kde se talent úspěšně podědil, tak asi máte předurčeno kopat druhou ligu. Texaský kat kope maximálně tak okresní soutěž. Film se moc snaží navodit atmosféru slavnějších bratříčků, ale zoufale selhává. Ať už stavíte na piedestal fincherovinu Sedm, bravurní korejskou Pečeť vraha či velkoseriál Temný případ), jejich opětovným protočením v bluray přehrávači byste udělali lépe. Z nějakého důvodu kvalitní herci by se tu našli, ale jsou všichni tak nevýrazní až hanba. Sam Worthington jenom potvrzuje svoji sérii extrémně špatných výkonů, že je v Hollywoodu velkým omylem a že Cameron musel při natáčení Avatara uctívat Satana, aby mu jeho velký návrat na trůn Worthington nezkazil. Tento film, instantní vyprazdňovák mozkových buněk alespoň ve vzpomínkách nepřekáží - ani se tam totiž neohřeje. 20 % ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nie som zástancom príliš stručných komentárov, ale niekedy sú proste postačujúce. Tu by som napríklad najradšej urobil copy+paste môjho komentára na The Art of Getting By. Aj takýchto filmov sa to týka. Niečo medzi krimi-thrillerom a hixploitation, ale v tomto prípade plné strojeného herectva a dialógov "šuštiacich papierom". Väčšinu filmu sa hovorí len o tom, čo sa už stalo a keď sa konečne stane niečo nové, možno to na chvíľu zaženie nudu, ale zároveň je to klišé takej intenzity, že by mi prišlo prirodzené maximálne tak v béčkovom filme. Ktorý by ale mal podstatne menej zaujímavý casting a asi by som ho nikdy nepozeral. Slabé 2*. Niekedy sa neoplatí púšťať do filmu len kvôli jednej obľúbenej pubertálnej herečke. :) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

V texaských vražedných polí je objeveno několikero mrtvých dívek, a detektivové Mike (Sam Worthington) a Brian (Jeffrey Dean Morgan) musí vypátrat sériového vraha. Nebudou to mít nikterak jednoduché, neboť místní spodina je ochotná cokoliv, hlavně když nebude muset s vyšetřovateli spolupracovat. Vyšetřování se začne rozjíždět, když je unesena další dívka, čtrnáctiletá Anne (Chloe Moretz), nad kterou drží detektiv Brian Heigh ochranou ruku... Musím říct, že tento film byl pro mne po docela povedeném začátku hodně velkým zklamáním. Tam kde člověk čeká, že se temný příběh začne nějak rozjíždět, musí být zákonitě zklamán, protože zhruba v půlce film (stejně jako i samotné vyšetřování) ustrne ve slepém bodě, a hodně dlouho se nic neděje. Závěr už je zase docela v pohodě, jenže ten už to nezachrání, a stejně tak jako docela sympatické herecké obsazení zůstává trochu nevyužito. A nutno také přiznat, že pokud tušíte zhruba po deseti minutách filmu kdo má všechny vraždy na svědomí, tak máte samozřejmě pravdu, i když se vás filmaři po zbytek filmu budou snažit nasměrovat někam jinam... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný texaský detektív sa v spolupráci s newyorským policajtom ujíma vyšetrovania série brutálnych vrážd, ktorých páchateľ nebol doteraz odhalený. Film, ktorý si ma získal dvoma dôvodmi. Prvý je, že je film podľa skutočnej udalosti a druhý, že vo filme hrá Jeffery Dean Morgan. Začiatok filmu sa mi páčil, malo to isté tempo a niečo sa tam dialo, potom bola v skutku pauza a nič zvláštne a koniec to bohužiaľ nevylepšil. Príbeh je veľa zaujímavý, ale asi sa z toho mohlo vymačkať oveľa viac. Inak film sa môže pochváliť vynikajúcou hudbou, ktorá dodáva na atmosfére. Tento napínavý thriller, inšpirovaný skutočnými udalosťami, sleduje v malom texaskom mestečku detektíva z oddelenia vrážd a jeho nového parťáka z New Yorku (Jeffrey Dean Morgan), ako sa snažia dopadnúť sadistického sériového vraha. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Geniální příklad toho jak trailery lžou.Po zhlednutí traileru jsem se na tento film začal těšit.A připočtu k tomu velmi slušné obsazení tak jsem si uvědomil, že pokud všechno dobře půjde mohly bysme dostat velmi povedenou detektivku.To se bohužel nestalo.A vinit za to můžeme jen režisérku, která nedokázala správně prodat příběh a postavy.Samotná látka není špatná jen by potřebovala lepší vypravěče, který by jí udělal minimalně zajímavou.Není to vyloženě ztráta času ale pro člověka, který má nakoukáno víc jak dva detektivní seriály nebo filmy to bude ztráta času. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Související novinky

Reklama

Reklama