Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhy po apokalypse mám nejradši. Krajiny bez lidí, ticho, klid, návrat ke kořenům a rozostřené lidské vlastnosti, které jsou za jiných okolností pohodlím zásadně potlačeny. Přenašeči vše nádherně nabízí, ale snaží se širokou látku natáhnout do 81 minut. Respektive si snaží usnadnit práci a látku, která by se mohla vyprávět dlouho, si zjednoduší jenom na základní příběh, který v sobě nic zajímavého nemá, ale ta pustá krajina nemá chybu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slušný film. Naneštěstí pro autory, tohle je o něčem jiném, než si diváci většinu času myslí a horor to poznalo jen z hodně velké dálky. Příběh i postavy v něm má svou logiku a směr, kterým se ubírá, ale ten je na hony vzdálený tomu, co jsem podle obsahu nebo traileru očekával. Z krvavého/temného hororu se tak stala až roadmovie za pochopením člověka jako takového a uvědomění si kdo je vlastně ten vir, který lidstvo zabíjí (vždyť kdo zabíjí lidi nakažené i nenakažené v celém filmu?). Nedošlo ani na žádná moderní pozlátka a je poznat, že pánové mají vše pevně v rukou a tvoří podle svého nejlepší vědomí a svědomí bez příkras a "výmluv". Carriers je tak dobře odvedenou prací, která mi trochu připomněla Vesnici od NN Shyamalana... Na první pohled atmosférický horor z post-apok světa, ale na stranu druhou slušně promyšlený a i chytrý film o lidech. Jak španělští režiséři sehnali tak pěkné obsazení je mi záhadou... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý postapokalyptický thriller. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v dobe, keď ľudstvo postihla mimoriadne nebezpečná nákaza, proti ktorej nie je liek a tak vyhladila takmer celú populáciu. Štvorica mladíkov nechce nič iné, len sa dostať na veľmi vzdialené, ale bezpečné miesto na pláži s motelom, kde by mohli v pokoji žiť, ale cesta je dlhá a na nej ich čaká aj mnoho problémov. So spracovaním som celkom spokojný, ale stále sa z toho dalo získať aj viac. V prvom rade trochu zamrzí, že dej je až príliš jednoduchý a úplne priamočiary a navyše aj v dosť komornom podaní, takže to najlepšie sa divák dozvie skôr z rozprávania. Ale zase ani takto si rozhodne nemôžem moc sťažovať, tento typ zápletky mám rád, aj vďaka krátkej dĺžke to má veľmi svižné tempo, tie jednotlivé, prakticky epizódne udalosti sú celkom zaujímavé a hlavne v druhej polovici to už začne byť trochu dramatickejšie, keď sú postavy nútené robiť aj ťažké rozhodnutia. A tak aj v tomto prevedení ma to bavilo, pričom ani úplný záver nesklame, niečo podobné som aj čakal. Čo sa týka tradičných žánrových prvkov, najviac sklame, že atmosféra je veľmi slabá, prakticky som ju ani nepocítil, ale aspoň sa nájde pár trochu napínavých scén a aj tie akčnejšie situácie ma bavili, aj keď nemuseli byť až tak veľmi komorné. Čo sa týka hereckého obsadenia, očakávane tu vystupuje len pár postáv, štyri hlavné a pár epizódnych a síce nie sú zlé, ale zároveň si ma nikto z nich výraznejšie nezískal, za čo môže aj ich časté veľmi hlúpe správanie a to nie práve v situáciách, keď ide o život, nad to sa dá ľahko povniesť, ale aj vtedy, keď o nič nejde. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, páči sa mi vizuálna stránka, či už kamera, prostredie alebo kulisy, len by to chcelo aj nejakú atmosféru. Takže Carriers v rámci žánru síce neprinieslo vôbec nič nové, prakticky je to taká menej výrazná žánrovka, ale aj tak nemôžem hodnotiť horšie, dosť ma to bavilo a aj po opakovanom pozretí. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jsem očekával a chtěl, ale přesto poměrně zajímavá podívaná. Místo hororu nebo thrilleru tvůrci přišli s dramatem, které v sobě skrývá úžasně vysoký potenciál. Nutno však bohužel dodat, že ho skrývá opravdu důsledně. Výraznější emoce aby člověk pohledal, napětí ve mně vzbudily všeho všudy tři scény... zkrátka mělo se buď víc tlačit na pilu, nebo jít víc do hloubky. Tohle je takový nedokonalý polotovar. Z Carriers mám prostě pocit trestuhodně nevyužité příležitosti, přesto však dávám slušné tři hvězdy. Dobré to je, ale mohlo by být mnohem lepší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Život bývá někdy jen bolestivější forma smrti..." Podobných apokalyptických filmů o virové pandemii máme již přehršel a byl by z nich slušný telefonní seznam. V čem je tedy tenhle zajímavý? Pominu-li příjemnou kameru, dobrou hudbu, ale nepříliš originální příběh, pak je to stále předkládaná otázka: Kam až zajde člověk, chce-li přežít? Kde je ona pomyslná hranice, kterou by neměl překročit? Tvůrci nám ukazují, že hranice nemusí vůbec existovat, a jde-li o život, pak zcela ztrácí význam pojmy jako láska, bratrská láska, pomoc bližnímu, nepokradeš, nezabiješ... Největší nebezpečí tak nepředstavuje nemoc, ale samotní lidé, kteří v touze přežít se dopouštějí těch nejstrašnějších zvěrstev. Divák jistě odsoudí chování některých postav, leč, jak by se zachoval na jejich místě? Provokativní otázka povyšuje příběh a nutí, pokud to divák umožní, k přemýšlení o sobě, světě a hrůze, která ho může potkat. Jak se správně zachovat? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama