Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

heyda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jde o překvapení. O tom není pochyb. Ale nejsem si úplně jistý chováním postav. Přišlo mi to takové nekompromisní a neosobní. Ale je to opravdu těžké soudit, protože takovou situaci, jaká byla ve filmu, si nedokážu v reálu představit a chování lidí je jen otázkou spekulací. Přesto jsem se opravdu snažil vcítit a vložit do chování postav a v jistých momentech bych se zachoval rozhodně jinak, ale jak už jsem zmínil. Není to tak jednoduché, jak se může zdát. I tak jde opravdu o solidně zahranou, poutavě natočenou podívanou, která díky své délce nemá snad jediné hluché místo a někdy i docela překvapí. 6/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zběžně podle traileru jsem očekával slabou road zombie na motivy podobné 28 Days Later, ovšem dostalo se mi nečekané podívané v podobě psychologicko-morálního Dramatu, který v sobě skrývá již od začátku silné emoce. Rozhodně se nejedná o běžný postapokaliptický film na jaký jsme zvyklý jak již napsal Shit, ale jedná se především o otázku života a smrti při záchraně vlastní kůže. Zvukový doprovod a video sekvence z rodinného video-alba bratrů jen podtrhují celkový zážitek z filmu. 80% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhy po apokalypse mám nejradši. Krajiny bez lidí, ticho, klid, návrat ke kořenům a rozostřené lidské vlastnosti, které jsou za jiných okolností pohodlím zásadně potlačeny. Přenašeči vše nádherně nabízí, ale snaží se širokou látku natáhnout do 81 minut. Respektive si snaží usnadnit práci a látku, která by se mohla vyprávět dlouho, si zjednoduší jenom na základní příběh, který v sobě nic zajímavého nemá, ale ta pustá krajina nemá chybu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená ukázka toho, jak přežít na planetě, jejíž obyvatelé byli již téměř všichni vyhlazeni zákeřným smrtícím virem. Takže, za prvé: Nakažených se zbavujte za jízdy, v úvahu připadá je nechat odejít či vystoupit a poté odjet. Nesmíte brát ohledy na žádné příbuzenské či emoční vazby. Za druhé: Zahrajte si golf. Uvolňuje napětí a zbavuje strachu z nákazy:) Carriers mohli být rozhodně více propracováni, mohli jsme se dozvědět více o samotném viru. Jak, kde a proč vznikl. Jelikož je však film zaměřen na skupinku mladistvých cestujících pustou krajinou, a ne na nějaké vědce či vládní organizace, o jeho původu se tak vlastně nedozvíme nic. Celkově se tak jedná o slušně kvalitní podívanou, s nenásilným klišé a snesitelnou hlavní partou. Především Piper Perabo je kočka:) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jsem očekával a chtěl, ale přesto poměrně zajímavá podívaná. Místo hororu nebo thrilleru tvůrci přišli s dramatem, které v sobě skrývá úžasně vysoký potenciál. Nutno však bohužel dodat, že ho skrývá opravdu důsledně. Výraznější emoce aby člověk pohledal, napětí ve mně vzbudily všeho všudy tři scény... zkrátka mělo se buď víc tlačit na pilu, nebo jít víc do hloubky. Tohle je takový nedokonalý polotovar. Z Carriers mám prostě pocit trestuhodně nevyužité příležitosti, přesto však dávám slušné tři hvězdy. Dobré to je, ale mohlo by být mnohem lepší. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama