Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Quint 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní prototyp kultovního Evil Dead, který Raimi natočil jako ukázku pro budoucí investory. Stejnou taktiku zvolili o pár let i Raimiho přátelé bratři Coenové před natáčením svého debutu Blood Simple (i v jejich ukázce hrál hlavní roli Bruce Campbell). Within the Woods je extrémně nízkorozpočtový snímek natočený na 8mm, který je k sehnání pouze v otřesném, téměř nekoukatelném VHS přepisu, ale i tak potěší fanoušky, kteří rádi uvidí zárodky Raimiho kinetického režijního rukopisu, včetně jeho trademarkových poletujících „shaky-kam“ POV záběrů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Raimi potvrdil, že horory nejsou jeho silnou parketou. Within the Woods je po všech stránkách mizerným snímkem, který fanouška dobrého hororu, neřkuli hororového experta jako já, nezaujme naprosto ničím. Hned v úvodu si povšimneme nevalné kvality obrazu, kterou Raimi zřejmě použil jako zastírací manévr k zakrytí prkenných hereckých výkonů založených na monotonním ječení či katastrofálních triků, u kterých nechybí ani kečupová krev. Snímek se k naprostému odpadu přehoupne zhruba v polovině stopáže, kdy Bruce Campbell svým komickým medvědím řevem ohlásí příchod komediální roviny. Within the Woods představuje smutnou ukázku čirého hororového amatérismu a slouží jako odstrašující příklad pro všechny potenciální hororové režiséry, kteří hodlají nedostatek svých filmařských kvalit vyvážit prostřednictvím obrovského tvůrčího nadšení. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama