Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 2

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 086)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEN KNIHA ZLA MŮŽE NAPRAVIT TO, CO KNIHA ZLA ZPŮSOBILA.“...... /// Nevím proč, ale mám dojem, že si film užijou hlavně ,,prvničky“. A přitom tady nikdo neudělal žádnou větší chybu! Shnilá chata plná smradu, les… jo abych nezapomněl: ,,DNESKA VŠICHNI UMŘETE!“ Jsem potěšen, že zběsilá a šílená holčička už není ozdobou jen a pouze žlutejch končin (ale vykouřit bych vod ní stejně nechtěl), stejně jako gore nechutnosti, ovšem ta atmosféra tenkrát v 80tkách byla vo něčem jiným (říkám TENKRÁT! To vím, že teď bys vohrnul rypák…). Tady tomu chybí větší nadhled, humor je nic moc a strach… tak ten tam taky nebyl. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl uklouznout na kusu držky. 2.) Miluju filmy se ,,vzkazy“ v titulcích. 3.) Páč v dobrým filmu musí zaznít ,,kunda“ (A taky astratta, montosse a – hlavně! - canda!). 4.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Uf! Dobře, nesrovnávám ani s jedničkou, ani s dvojkou. Chci strašidelný horror, což nový Evil Dead bohužel není. Proč 3*? Za kameru - ne tu okopírovanou lítací, ale za záběry lesa a jako celek vůbec, za hudbu (dobře, byl tam slyšet Orff, no a?) a za trikové efekty+masky. I když jsem popravdě (dle komentářů) čekal větší maso, ale budiž. A Ash. Jistě. Už mě fakt přestává bavit klišé, kdy jako poslední zůstane ženská. Takže Ash. A co je špatně? To, co dělá horror horrorem - atmosféra, hrůza, děs, mrazení. S přibývajícími litry krve se film v závěru přehoupl do komedie. Myslím, že Francouzi by to udělali lépe... p.s.nejlepší jsou závěrečné titulky... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Možno je Evil Dead 2013 sequel a nie remake. Ťažko povedať. Myslím, že to nevedia ani samotní tvorcovia. Nachádza sa tu zopár nenápadných detailov relatívne potvrdzujúcich teóriu sequelu, ale môže ísť proste len o žmurkanie na fanúšikov, ktoré v skutočnosti nič neznamená. Tak či onak, keď som tento remake (?)  videl prvý raz, dal som mu trochu znudené 3*. V r. 2021 som naň ale znova (netuším prečo) dostal ohromnú chuť a užil som si ho. Áno, padla už aj štvrtá hviezda. Raimiho originál z r. 1981 je kult, ale vždy mi na ňom vadilo, že ho režisér nemyslel vážne. Ak je v horore humor, málokedy reagujem nadšene. V Raimiho dvojke (o trojke nehovoriac) to bolo ešte horšie. Pôvodnú trilógiu rešpektujem, ale nie je to srdcovka. Na remaku (ktorý produkovali Raimi a Bruce Campbell) je super, že v ňom nenájdete ani milimetrové stopy po odľahčení. Všetko je vážne, temné, drsné, pochmúrne a ponuré. Už dôvod, pre ktorý partia vyráža do hlbokých lesov, je značne depresívny. Navyše nielenže herci sú sympatickí, ale aj postavy sú psychologicky prepracované. Napriek tomu, že na snímke občas vidieť slabší rozpočet, po vizuálnej stránke jej ťažko niečo vytknúť. Masky sú nechutné, gore hnusné a realistické (odporná kombinácia). Vydarila sa aj výprava drevenej chajdy uprostred lesov (s podzemím), v ktorých prší tak husto, že sa viditeľnosť znižuje na dva metre. Noci sú tu temné a nemajúce konca kraja. Ak je po ruke zaujímavý nástroj alebo prístroj, môžete vziať jed na to, že sa neskôr v deji objaví, avšak už zďaleka nie v tak neškodnej pozícii (sprcha, motorovka, klincovačka, elektrický nôž na mäso). Brutálny (a brutálne debutujúci) Uruguajčan Fede Alvarez sa s tým nemaže, hoci ho musím skritizovať za to, že gore je síce naturalistické a uveriteľné (preto sa naň veľmi zle díva), ale na to, aké zverstvá postavy zažívajú na vlastnej koži (doslova), sa správajú ako nadopovaný Arnold Schwarzenegger (straty rôznych častí končatín, prípadne rovno celých končatín nepredstavujú v zásade žiadny problém, dole klobúk). Finále je už možno predsa len príliš naťahované (napriek relatívne skromnej stopáži) a potitulková scéna... no neviem. Napriek tomu pomerne spokojné 4*. V neposlednom rade ma potešil nepredvídateľným scenár, ktorý sa nebojí búrať žánrové klišé. Aj hororoví fanúšikovia boli spokojní, film pri 17-miliónovom rozpočte zarobil na celom svete 97. SPOILER Pes neprežije, hlavná ženská postava je chvíľu hrdinka, potom obeť, následne záporná kreatúra a napokon sa garde opäť obráti a je hrdinka, hlavná mužská postava sa väčšinu času správa apaticky a keď sa napokon rozhúpe k akcii, je to o to príjemnejšie prekvapenie, pričom ale počas jej nečinnosti preberá štafetu najschopnejšieho člena tímu prekvapivo geek, ktorý sa od samého začiatku javí ako neznesiteľný a úplne neschopný kretén. SPOILER ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je poznat, že tvůrci ctí originál. Citují ho všude, kde mohou, ať se jedná o bzukot mouchy v titulkové sekvenci nebo závěrečné přehrávání pásky z prvního dílu. Zároveň je hned zpočátku zřejmé, že jediné v čem se jim nejspíš může podařit originál překonat je v kvalitě gore efektů. Zatímco Raimimu se daří v první části snímku poměrně slušně budovat atmosféru pomocí originálních kamerových nájezdů, šmíráckých záběrů a naprosté nevědomosti co to v tom lese je, Alvarez hned od prvních záběrů ukazuje, s čím budeme mít tu čest. The Evil Dead byl ve své době snímkem, který výborně pracoval s dobovými filmařskými postupy a dokázal přicházet i se svými vlastními nápady, Evil Dead se jen inspiruje již vzniklými filmy a přestože vznikl o dobrých 30 let později než originál, nepřichází s ničím, pomineme-li feminizaci snímku, co bychom v Raimiho snímku neměli. Zároveň je s podivem, že se mu nedaří ani eliminovat nedostatky, které jsou kamenem úrazu staršího snímku. Zůstává tu tak ona podivná epizodnost, která má přednost před souvislým dějem, jež je tentokrát ještě komicky zdůrazněna zabuchujícími se dveřmi oddělující jednotlivé epizody. Přitom tu jistý náčrt zajímavých myšlenek byl (féťácké delirium), bohužel však všechny velmi rychle vyšuměly. Vrcholem všeho je pak několikrát nastavovaný závěr, který ještě prodlužuje subjektivní vnímání délky filmu. Sečteno podtrženo je nový Evil Dead jen sbírkou více méně povedených gore efektů, které však současnému hororovému publiku nemusí dostačovat k plnohodnotnému zážitku. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co jsem taky mohl čekat. Brutální přehlídka té nejbéčkovatější béčkovosti, tmavou akcí a zmateným střihem počínaje a mozkovou ochablostí hlavních hrdinů konče. Je to sice místy docela zábavné, masky jsou na úrovni a několik snaživých odkazů na Raimiho trilogii dokáže správně divácky nabudit, ale nevídaná smršť hororových klišé a hloupých zvratů a absolutní neschopnost tvůrců přijít s čímkoli novým mi ty jinak příjemné krvavé hody výrazně znechutily. Jestliže originálu jsem dal 3*, zde musím zůstat u 2*. ()

Galerie (159)

Zajímavosti (52)

  • Diváci se v názorech na film velmi rozcházejí. Někteří odcházeli z kina daleko před koncem filmu, jiní ho označují za nejlepší horor posledních let. (karlik4801)
  • Olivia (Jessica Lucas) má na sobě po celou dobu filmu boty značky Converse, model Chuck Taylor AS. (URBAN)

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama