Reklama

Reklama

Keď na dovolenke v Karibiku unesú Ave (GINA CARANOVÁ) jej manžela Dereka Granta (CAM GIGANDET), zúfalá žena sa rozhodne, že bude vytrvalo prenasledovať podozrivých mužov. Aby zachránila život svojmu manželovi a pomstila sa únoscom, zídu sa jej staré skúsenosti a zručnosti. Rozhnevanú a ozbrojenú ženu, ktorá bola celé roky šampiónkou bojových umení, nedokáže poraziť žiadny gauner ukrytý na karibskom ostrove. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný béčkový akčný film, na ktorý sa dá pozrieť a pod ktorý sa podpísali nie len známe xsichty, či režisér ale aj študio 20 Century Fox. Pokial máte radi akčný žáner a už vás nebaví Seagal a JCVD odporúčam. Príjemná zmena. Gina navyše dokáže zaujať nie len s pištolou v ruke, ale aj výstrihom. 70% - 3* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dúfal som, že Carano podvíha nohu trochu častejšie a Gigandet, keď sa tam už objavil, že tiež ukáže niečo zo svojho umenia. Nie, Cam ostal bokom, Carano viac strieľala a podrezávala ako bojovala ( scéna v bare zle postrihaná ) a aj keď to malo slušné obsadenie, vyhrabe sa to z podpriemerných vôd, čo je skutočne škoda. 2 z 5 ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to úplně marné, kdyby scénárista a tvůrce dialogů nebyli kreténi a udělali smysluplnější dialogy, kdyby většina herců nebyla děsivě mizerných kožených figurek a kdyby pointa byla více propracovaná. Takto musím s politováním konstatovat, že se jedná o průměrnou televizní akční šaškárnu, kterou sice lze shlédnut bez větší újmy na duševním zdraví, ale znova si to už nezopakuji. 40% max. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Gina Carano si samozřejmě zaslouží role ve filmech rozpočtově výrazně vyšší kategorie než je tento. Nicméně faktem zůstává, že v Hollywoodu nikdy na hlavní roli nedosáhne, protože neodpovídá fyzickým měřítkům tamních producentů. Není náhodou, že její první hlavní roli ve "Zkratu" jí zajistil jeden z největších kritiků hollywoodského systému a žánrový provokatér Steven Soderbergh. Bohužel tedy do budoucna můžeme čekat pokračování její kariéry v kolejích čestných vedlejších rolí v áčkových produkcích a hlavních partů ve video béčkách. "In the Blood" ovšem není žádná ostuda, ba naopak film, který až překvapivě ctí svou hvězdu. Tropická variace na "96 hodin" totiž navzdory mylným očekáváním některých fandů nenabízí smršť akčních scén, ale naopak thriller, který se soustředí na postup hlavní postavy přes různá dílčí odhalení. Je pravda, že zmiňovanému mistrovskému kousku z francouzské produkce se "In the Blood" zdaleka nevyrovná co do dramaturgické sevřenosti, dynamičnosti a intenzity vycházející z prostředí, jimiž hlavní postava prochází. Ale na druhou stranu koncept obracející klasické genderové role v akčních filmech vnáší do filmu osvěžení právě i v tom, že dává postavě možnost nebýt jen tuctovým likvidačním strojem, ale občas i projevit nějakou lidskou stránku. Díky tomu a samozřejmě i charismatu a fyzické prezenci Giny Carano tu máme vítanou alternativu k směšně testosteronovým béčkům. Tomuto zastřešujícímu konceptu pak odpovídá i omezení akčních scén a jejich ztvárnění chaotickým stylem, jenž divákům odpírá obvyklou vizuální slast akčních moneyshotů a naopak se soustředí na vystižení efektivnosti, přičemž ale bojové schopnosti postavy nestaví jako její jediný definiční znak. Díky tomu, že film svou hrdinku nedefinuje pouze jako akční objekt (a dalšími prvky jako je romantický úvod) lze říci, že vznikl vlastně naprostý unikát - akční film pro ženy, kde se obracejí i obvyklé divácké role zbožného obdivování a aktivního projektování se do postavy. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo se už po staletí říká, že horší než ďábel jsou dvě varianty ženy: První - zhrzená a podvedená, Druhá - bránící své dítě či milující osobu. V tomto případě Gina Carano - co by Ave Grant - si získala mé sympatie ještě více. U mnoha filmů, jako Pach krve, Valentýn, atd., jsem natolik vzteklá, že už raději sleduji sci fi horrory. Protože být na místě těch uječených a hysterických hus - chápu, že jde o scénář - tak by se vidělo, kdo by byl kočka a kdo myš. Protože bezmozkové vrahy či kanibaly, vždy předčí inteligentní, lstivá, všehoschopná mysl, která se také nechá pohánět tou nejstarší části mozku -> výsledkem je někdo, kdo je podobný postavě Avy Grant, či "bezejmenného" dokonalého zabijáka v podobě Luka Evanse ve filmu Nikdo nepřežije...Jen je důležité míti vždy napaměti, že zvláště dnes a se stále se vyvíjející technologií, platí stále a mnohem více slova mistryně detektivních příběhů, Agathy Christie: "Nelze spáchat dokonalý zločin." Nicméně, v tomto snímku nejde o páchání zločinu, ale jeho potrestání a záchranu milovaného člověka. A pokud někdo pochybuje o tom, že si 50 nebo 60kg žena nedokáže poradit s 2 metry vysokým, 100kg chlapem, nechť se otáže některého z mistrů bojových umění. Lehkost podání ve smyslu - unesený a na životě ohrožený manžel, není filmem skupiny B. Jedná se o prostý fakt, že každá příčina má následek a akce vyvolá reakci. A to vždy měrou úměrné prvotnímu spouštěči. Myšlenka, je energie. Její možnosti jsou neomezené, uvěří-li člověk sám každým atomem své bytosti, že něco dokáže, stane se tak. Neboť fyziku nelze občůrat, a zvláště ne na kvantové úrovni. Film rozhodně nenudí, má skrytou logiku, jasně danou dějovou linii, a dokonce i několik překvapivých momentů. Z tohoto pohledu tedy hodnotím snímek jako A mínus, 70% a tedy 3 hvězdy superior (superior = ++). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo z velké části v Portoriku. (Terva)

Reklama

Reklama